Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

gyfs6f5

frob

Sziasztok , még kérdeznék, rhino CAD programot használja valaki? Lehet e benne lemez munkát készíteni, és utána kiteríteni, dxf be menteni?
Keresgélek megfizethető árú programot, pl solidworks es társai kissé drágák... Rhino árban elég jó.. Csak kellene a lemez meg munka l ad I lehetőség

000000000

solid edge tudja amit leirtál diákverzió nem jó ami ingyenes....

frob

Alapvetően jó lehet, mert miért ne, mindegy mit tanulok meg...

Viszont solidedge hez milyen cam program van? vagy mivel érdemes g kódot generálni?

000000000

visualcam elég kezelhetö .....

000000000

Solid Edgehez EdgeCam való. frob

frob

Várható a közeljövőben hogy tart valaki oktatást, rhino 5, solidedge, és hasonló programok használatát bemutatva?
szeretnék végre valami normális lehetőleg felület modellezés és lemezmegmunkálás címen találni egy normális programot...

frob

Eddig a geomagic designet használtam de a 2014 es több sebből vérzik, leszedtem a 2015 verziót úgy átvariálták az egészet hogy újra kell tanulni, akkor meg már mindegy minek esek neki... ezért is kérdeztem az oktatást, szívesen megnézném egyéb sw-k mit tudnak, vagy ha Kecskemét környékén valaki használja az emlegetetteket, és be tudná mutatni, mit hogy , csak érdemes e foglalkoznom vele alapon az jó lenne...

frob

Érdekesség kép :)  
Solidedge st8, diák verzió feltelepít, lemez alkatrész készítés kiválaszt, rajzolok egy kört, rákattintok a hajlításra majd a körre, és a program elszállt... és ezt a programot mérik alapból milliókért , jó derültem rajta...

000000000

geomagic designer beépűlö modul visualcam (mill...Turn)

visualcam=rhinocam! [#smile]

Rhino 5 cam modul rhinocam...

solid edge oktatás van youtobe na meg graphit.hu Interaktiv oktatoanyag dvds ez fizetös!

Rhinohoz meg szintén youtube ahoz kel angol alapismeret prog felület ez már alap ha ilyenre adod a foglalkozásod.... elörelépeéhez kell!

000000000

Vanak st kapcsolatos beálitások grafika memoria használat amit tapasztaltál valoszinü ez lehet az oka az alap beálitásnál falja a videokártyát nameg a gépi memoriát nagyon szereti pláne dinamikai szimulácionál!:)

frob

visualcam=rhinocam , ez kezdett gyanús lenni amikor néztem a két programot youtube-n
rhinohoz találtam oktató anyagot, angol,de annyira nem problema
viszont rhino ban nem találtam kifejezetten lemezmegmunkálási dolgokat
http://mecsoft.com/freemill/  na meg erről mi a vélemény nem látom mi a korlátozás, gondolom 2.5D csak bár nem írja sehol sem

az oktatásról még annyit hogy persze olvasom nézem, de ha tudok kérdezni és valaki 10-20 percben válaszol a kérdéseimre mert otthon van benn könnyebben választok végső sw-t

000000000

mert a rhino nem igazán iparba találták ki inkább textura modelezés (gyurmázni... animáció...stb) de lehet probálkozni feladatokal vele...

frob

amit eddig használtam geomagic-hoz képest rengeteg újdonság van benne, lehet keresek külön álló csak lemez hajtogatós programot, régebben futottam bele ilyenbe... ha esetleg tudsz ilyet akkor légyszives írd meg a nevét