Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

egy próbálkozás... van valakinek gibbscam 2014-hez olyan postprocessora, ami tud 5 tengelyre is postolni?

(a beépített postproc és a posthaste csatolt verziója is csak 3 tengelyig hajlandó, annyit írnak, hogy egy másik verzió akár 5 tengelyt is tud. ha fizetsz. sokat.)

másik kérdés.
rhinocam 2012 tud 5 tengelyt postolni elvileg, amikor legenerálom a pályákat, 5 tengelyben szimulál, a post mégis csak "xyza" és ebből az "a" konstans 0.0000. találkozott már ezzel valaki?

000000000

rhinocam megfelelö vezérlöhöz (post processoral) csak 5 axis ig ezt tudni kel neki!
egy példa
vagis hiába csinálsz bene egy 5 axis szerszám pályát ha az adot vezérlö post csak 4 axist tud nem fog elnkezni simán le generálja.....
de rhinocam meg kell definiálni a valos géped paramétereit "machine tool setup"

000000000

természetesen a gép paramétereit megadtam neki, 5-axis, a mozgáshatárok, stb. a post file is megvan hozzá, mégsem ment, ezért írtam.

w0hgtwf3w

Ha sikerül akkor értesíts légyszíves.
Nagyon érdekel engem is, de sok kérés ellenére nem kaptam sehonnan sem értékelhető segítséget.
Ez az 5 tengely dolog még nagyon gyerek cipőben jár.

000000000

ugy látszik csak mégis csak 3 axis jut el a post
 ha A is hiányzik...
de igy a nagy semi nélkül?
képek...projekt fájl....post fájl?

000000000

ithon kevés a szakember ilyesmire....
fejletebb országokba ez már alap egy cnc gépkezelönek is...

000000000

megoldódni látszik, de még nem akarom elkiabálni... a rhinocam-nek van egy gépgyűjteménye, abban sok-sok .xml, abból az egyiket átírtam, közelítőleg lemodellezve a gépemet, most már van a és b érték is, de a megadott szöghatárokat valamiért nem tartja be a postolsnál, és néha olyan szögeket ad meg, ami juhúúúúú... node a nagyja már stimmel, kb egy óra múlva állok neki futtatni. ha vkit érdekel, majd még írok, hogy mi az ábra, de még kell rajta dolgozni.

000000000

valamiért nem veszi figyelembe a megadott géphatárokat.

bznc93pf5

nem értek veled egyet, Magyarországon igen is vannak olyan szakik akik profik ebben, de ők nem hobbysok és nem állnak szóba a hobbysokkal, legalább is a többségük, vannak gépépítők akik abból élnek, ők szintén nem fognak ingyen vagy pici pénzért segíteni, így maradnak azok akik valamit konyítanak de azokat meg nem ismerjük és nincsenek itt a fórumon,
de ez még változhat

10 évig éltem külföldön, fejlettnek mondható országban, beszéltem más országokban élő, dolgozó cnc-sekkel és ott a cnc gépkezelők szinte azt mondhatni nagy részük sötétebb mint az éjszaka!! ezt többször is tapasztaltam de még nem hogy a gépkezelő hanem aki programoz azok egy része is, persze vannak ügyesek is, csak azért mert külföld nem kell egyből hasra esni, igen is buták az Írek, Angolok, Canadaiak, Amerikaiak, Ausztrálok, a Németekről és az Osztrákokról nincs infóm mert azok túl beképzeltek hogy más nemzetiségűekkel üzleteljenek, azok inkább kihasználnak, persze ez igaz a többi országokra is.

bznc93pf5

beszéltem egy gépépítővel és azt mondta mindegy milyen 5 tengelyes Cam programot használok a Post kiválasztása, beállítása nagyon fontos, igazából Mach-hoz nincs 5 tengelyes Post persze ha jól tudom a Fanuc meg még egy pár jó lenne

000000000

van több hetyzet is mindegy ithon vagy máss országokban aki szereti amiben tevékenykedik az a legszerencsésebb mert nem unyja meg és tovább képzi magát vagy jobban meg tanunulja profibb lesz benne.....
meg van a másik fajta aki kényszerbböl enek persze lehet több kevés fizetés rossz környezet munkatásak de ez ugy sem hosszu életü....

SZerintem itt már fejlet anyira a teknologia bárki el tud érni még hobby szinten is valamit csak hozzá állás kérdése persze nem azonal idö kell hozzá.....

000000000

nekem van egy sejtésem mi lehet a problémád....
de várjunk még szerintem hátha rá jössz!?

s7manbs8

Minden elérhető, már ami az infókat illeti, ha valaki ügyes itt is meg tud valósulni. :)

000000000

000000000

csak 4 tengelyes post volt mach3 hoz, de írtam egyet 5 tengelyre, működik, azzal nincs is bajom, de a rhinocam machine setup-jában megadott értékeket nem veszi figyelembe a szerszámpálya. a gép határai X-10 Y-30 Z-30 és X200 Y110 Z250, a forgatótengelyek A10 B360 és A-90 B-360 ("-" az óramutató járásának megfelelő irány), ehhez képest simán kimegy X-140 A45 és hasonló értékekbe, ahelyett, hogy a B tengelyen ("A" bölcső (bár ez az Y tengely körül forog), "B" forgótokmány (Z körül forog)) fordítana egyet és minuszba menne Y-on. természetesen pár processel lejjebb már normálisan működik. ezzel még mind nem lenne baj, de a szimulációban minden a legnagyobb rendben van egy két látványosan határokon kívül eső, de helyes irányű szöget leszámítva.