Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Tüzetesen végignéztem a videót . Egyszóval ( idézet)" csicsavilág". Elvileg mindent tud fogaskereket , ciklois hajtást  B típusú bolygóművet, root fúvót  csak egy normális ( elemi ) fogaskereket nem .
 NINCS LÁBHÉZAG . Persze ha fából van a kerék akkor egy kis reszelés megoldja a gondot  [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

kisinas

http://woodgears.ca/gear/help3/index.html" TARGET=_fnew>A Help -jében ír is erről

Slop

The amount of total slop, play, or tolerance. With slop set to zero, the gears are printed so that they fit exactly, with no tolerance for slop. Usually, the width of the cut on the bandsaw or scroll saw will provide enough slop, but you can also add slop by setting this parameter.  

ezek szerint az határozza meg a pontosságot, hogy milyen vastag fűrészlappal vágsz [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

w0hgtwf3w

Matthias egy nagyon ügyes kezű asztalos (valószínűleg mérnöki végezettséggel). Ezt a fogaskerék tervező programot elsősorban saját magának készítette, Nagyon sok olyan gépet csinált (fából) ahol fontos a pontos ismétlődő osztás. Inkább dicséretet érdemel a programja :)

http://woodgears.ca/box_joint/jig.html" TARGET=_fnew>Gép

ANTAL GÁBOR

Sipos 8 vízzel akart vágatni fogaskereket . Én óvtam attól hogy a mérnök asztalos által készített programot használja. Én rendszeresen készíttetek fogaskereket . ( 2 modultól 20 modulig ) ( a lemezvastagság nem haladja meg a 8 mm et és ha több kell akkor a pakettet sorolom ) A program korrekt ( akár profileltolt akár általánosan fogazott kereket készít fogasléccel való lefejtéssel ) A minap Varga Istvánnak rajzoltam egy alacsony fogmagasságú 30 fokos kapcsolószögű profileltolt fogazatot ( Din5480 bordástengelyt )

ANTAL GÁBOR

Egy mondatrész kimaradt : lézerrel

ht0cjk58i

Nos igazából néha kellene fogaskerék és többnyire lánc kerék, élelmiszer ipari gépekhez és ott is legtöbbször egyedi lánccal pl.: szalagos továbbításra.Talán arra pont jó lenne szerintem ott nem igazán mérvadó a lábhézag.

svejk

Akkor már csak azt kellene elárulnod, Te milyen progival rajzolod azokat a fogas jószágokat.

kisinas

Elnézést, én nem lesajnálni akartam a progit, csak hát vannak bizonyos korlátai.
Arra amire ő írta meg, tökéletesen megfelel.
Régóta figyelem a munkáit, tízegynéhány tervét "be is gyűjtöttem", és némi módosításokkal most éppen ezen munkálkodom :
http://woodgears.ca/router_lift/index.html" TARGET=_fnew>Router lift

000000000

keri

[#eljen] Erre mondta nagyapám aki szintén asztalos volt, hogy egy jó asztalos bármit meg tud csinálni...még vaskarikát is :D

s7manbs8

Megküzdöttem a FreeCAD programmal és az ajtózár alkatrész meglett, valahogy, bár pár alapvető dolog még nem világos. Hogy lehet egy kört mondjuk másolni, ha több példányt akarok elhelyezni, de más módszerekkel összejött a rajz a testről, még van is annyi szálam amiből kitelne, csak most a 3D nyomtató szét lett szedve, mert az új Z tengelyére kerül, csak az még nincs kész.

http://kepfeltoltes.hu/141130/ajt_z_r_alkatr_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Azért a komolyabb fizetős programok könnyebben használhatók, kezelhetők, vagy van olyan funkció, ami ebben a freeben nincs meg ? Vagy a kinézete ergonomikusabb a háttér meg ugyanaz, a csicsavilág itt is fontos az tuti.

6i8d9axkg

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy esztergához ki milyen programmal szokot G- kódot generálni. A válaszokat előre is köszönöm!

s7manbs8

Kezdődik a bohóckodás, a FreeCAD programban megrajzoltam egy alakot, menteném dxf-be és nem csinál semmit, erre vajon mi az orvosság ?

PSoft

Orvosság...?
Igyááá egy sört!!!:))