Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Azt kéne inkább tényleg, egy óra szenvedés után most mintha összejönne.  

Ezt kell letölteni és a FrreCAD mappába tenni valahogy.

https://github.com/yorikvanhavre/Draft-dxf-importer" TARGET=_fnew>DXF export import file-ok FreeCAD-hoz.

etc77f5nr

etc77f5nr

Lehet jobban járnál solidworksel vagy autocad el? :) Tuti :)

s7manbs8

Már most sikerült, ki is martam, amit rajzoltam egy sarok merevítő elem a Z oszlopomhoz. Egyelőre más bajom nincs, de szemezek a Solidworkssel is erősen.

5agi4zz4h

© elektron -ne félj a SW-től. Youtubon 4 videóból ami magyarul van, könnyen megtanulod.
SolidWorks tutorial hun néven keress rá.

000000000

Sziasztok!
Solid Works 2013 vagy 2014-hez magyarítást tud valaki?

Köszönöm!

t5kzsyyvh

en is probalkoztam freecaddal. aztan maradtam a blender + openscad mellett.

6i8d9axkg

Az Aspire nem csak 4. tengelyhez tud generálni G-kódot?

3wm3x3zz

ez  érdekes  lehet

etc77f5nr

Hoppá elnéztem :O Igen az csak forgatóra tud pluszba. Elnézést!

6i8d9axkg

Semmi gond! :) Azért köszönöm a szándékot!

s7manbs8

Az oka mi volt ? Mi nem tetszett benne ?

t5kzsyyvh

nem tudtam megerteni a lenyeget...
egy vacak tengelyt sem tudtam megrajzolni vele.

s7manbs8

Én is ahogy nézem, mint még ahogy addig nem láttam, próbálom megérteni a módszereket benne, hogy mik a lehetőségek, utána azokkal lehet valami megcsinálni, a lényeget kell meglátni benne, én annyira már rájöttem, hogy azt a kis valamit megrajzoltam vele de az a művelet úgy 6-7 órámba került, de amíg el nem felejtem, hogy csináltam, már a következőt könnyebb lenne megrajzolni.

s7manbs8

Ahogy olvastam melyikről mit írnak, negyik azt mondja a SolidWorks egy katyvasz, a másik meg isteníti, de hasonlóan a többi programra is, az Inventor, meg ProE stb. Egy használónak a fontos, hogy könnyen kezelhető legyen, ami gyakori az szem előtt legyen, meg minél kevesebb kattintgatással meg beirkálással lehessen alkotni.