Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

000000000

rhino projekt fájl *.3dm
rhinocam szerszámpálya ki mentés Mops  !

000000000

a projekt file-t nem adhatom ki a kezemből. szerintem szerszámpálya probléma még a vektoros stádiumban, de annak a machine setuptól kell függenie, amit nem vesz figyelembe (annak ellenére, hogy a szimuláció jó), szóval ott vagyunk, ahol elkezzdtük.

000000000

ok!
te tudod...

000000000

a koordináta rendszert el kellett forgatni x és y tengelyen 180 fokban, és működik... még mindig nem törődik a határokkal, de legalább most már normális szerszámpályát készít a legtöbb felületen. ha úgy gondolja, hogy swarf művelet kell a surface normal helyett, még mindig felcseréli.

Lpeti11

Üdvözlet.
Keresek olyan programot ami .par fájlból .stp fájlt képes csinálni. Lehetőleg free legyen.
Köszönöm.

Béni

"Fejlődésben" lévő, ígéretesnek tűnő ingyenes CAM program:
http://ecam.altervista.org/" TARGET=_fnew>ECAM

ra8nsmk6w

Szokni kell! de jónak tünik. Ha elsőre sikerült egy lejátszható Gkódot varázsolnom a mach3-ra. Igaz az elejéről néhány sort le töröltem mert ott befékezett.
Kösz! és az eszterga meg bónusz

z2f2tz3pc

Sziasztok!
Kérdezném, hogy solidworks-höz van-e valami egyszerű g kód generáló program, mach3-hoz kellene. SolidCam van, de az bonyesz, esetleg valaki benne van a solidCam témában? Maró gépem van. Van-e valami letölthető leírás erről?Elnézést, ha rossz helyen tettem fel a kérdést.

vvvsmkgjx

Ha még nem használtál cam programokat akkor ne a solidcam-el próbálkozz. Először ajánlom a Vectric vagy Artcam programok valamelyikét. Azzal meg lehet tanulni az alapokat.

z2f2tz3pc

Nem akarnék szemtelenkedni, de a munkahelyemen ezt használják, azért gondoltam, hátha valaki ért hozzá. A vectric csinál g kódot is? Néztem videót róla, de csak rajzolt vele az illető. Nálunk solidworks van, és annak a kimenetét töltik a solidCam-ba. Néztem wildfire-t, az mire jó? Csak rajzol, vagy  g kódot is csinál? Azért kérdem, mert van magyar leírás hozzá. Vagy mivel lehet legegyszerűbben maró file-t csinálni mach3-hoz solidworks-ből? Elnézést az értetlenkedésért.

Béni

Ha olyan komoly munkáid vannak, amit 3D modell alapján kell gyártani, akkor felejts el a hobby CAM programokat.
A SolidWorks-höz jól illeszkedik a SolidCam, de egyre több programnak van hozzá kiegészítője. (Mastercam pl.)
Ha ilyen szintű alkalmazások szükségesek, akkor sok szorgalommal, gyakorlással, türelemmel és kitartással el fogod érni a célod.
De nem itt a fórumon fogod megtanulni, még az egyszerűeket sem.
Ha angolul közepesen olvasol, akkor szinte mindenhez találsz jó leírást, tudsz keresni a felmerülő problémákra megoldást.
Érdemes a videókat is nézegetni a szokásos helyen.  

Béni

Pár éve összeállítottam egy kis gyűjteményt.
A linkelt torrent tartalmaz egy SolidCam könyvtár, amiben a 2007-es verzióhoz van tananyag.
Kezdj bátram a SolidCam-el, az egyszerűbbek közül való.

http://cnctar.hobbycnc.hu/OpenSolidworks.rar" TARGET=_fnew>SW tananyag

adamant

Én inkább a kezdésre ezt ajánlanám én is ezt használom HSMXpress ingyenes is és van benne alapból mach3 post ami nem kis előny :)