Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

z2f2tz3pc

Bocs, de nem néztem ide. Kéri a síkválasztás kijelölését. Ezt nézegesd: https://www.youtube.com/watch?v=nJQy4o3qp7g&index=19&list=PL877249A59B6E0375" TARGET=_fnew>SW tanfolyam

remrendes

Igen, a HW kulcsot emulalnod (vagy megvenned) kell mindenkepp. Az ujabbak mar nem futnak XP-n, (Vistan sem), pontosabban az SW nem fog futni rajtuk. Kicsit lehet, hogy en is tudok segiteni, ha kell.

z2f2tz3pc

Amikor a solidcamban 45 fokos letörést akarok csinálni, akkor azt az add milling oparation-nál melyiket válasszam?

remrendes

z2f2tz3pc

Köszönöm. Nézegettem régebben és eldöntöttem, hogy ez nem arra való. Ezt hívják úgy, hogy a nagy varázsló tévedése. Van más kínom is. A Képen lévő formát milyen milling operation-nal kell csinálni? Én profil-ra gondolnék, de nem megy.
Pocket recignization-nal megcsinálná, de az alsó nagyátmérőt nem, csak akkor, ha hozzánövesztek a talpához egy kis plusz anyagot. Miért? Pedig a stock-ot 2mm-el megnöveltem z-be lefele.http://kepfeltoltes.hu/150116/Forma_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

z2f2tz3pc

Úgy néz ki, ezt is a contour 3D csinálja meg.

dosalaszlo

Üdv!
Elnézést a tudatlanságomért de egy egyszerű rajzprogramot keresnék egy esztergára (mach3-al hajtva)Igen egyszerű darabokat kellene csinálnia csak ne mindig kézzel kelljen írnom a g-kódokat.
Kb. 5 éve használok ArtCam-ot maráshoz, esetleg az is tud valamit kezdeni egy  esztergával?

Üdv
László

ra8nsmk6w

Béni a 3777.hozzászólásban linkelte az ecam nevű cam progit. Az tud esztergát is, bár én még azt nem próbáltam. Könnyen tanulható. Próbáld ki azt (ingyenes)

dosalaszlo

Köszönöm az infót!!

xit3medzv

Használd a "Válasz" gombot, mert így nehezebben követhető a téma.
Profile-al meg tudod oldani, 2x kell használnod, 1x az alsó ármérőre, 1x a felsőre.
Az élletörést, ha 90fokos maróval készíted, akkor  ismét a Profile a nyerő.

z2f2tz3pc

Köszönöm, kipróbálom. Majd még sírok, ha nem megy valami.

z2f2tz3pc

Megnéztem és az van, hogy olyan, mintha nem menne sugárirányban a maró, vagy nem mutatja az útvonalat, mintha csak lemenne z-ben és vissza.
Meg akartam nézni a g-kódot, de a generálásnál hiba keletkezik, mondván nincs definiálva peck, drill, meg ilyenek.  Machine-nek  awea 1000 fanuc van beállítva. Marónak egy 12-es endmill-t választottam. A geometriánál minden változatot próbáltam. Pl. curve és a nagyátmérő alsó és felső élére kattintottam. Face-val a felületre nyomtam, egyszer engedte az alsónál, többször nem. Valami ötlet? Ez pedig egy egyszerű alakzat.

xit3medzv

Valóban nem fog a maró sugár irányban dolgozni, két átmérőt profilozza, gondolom az éleket jelölted ki. A kis átmérő Profile/Technology beállításoknál adj meg "clear offset"-et, így ki tudod pucolni a felesleget egyszerűen.

xit3medzv

Sztem. nem érdemes a magasabb szinten automatizált műveletekre támaszkodni ilyen jellegű felhasználásnál.

000000000

Jó napot kívánok! Segítséget szeretnék kérni. A vectric cut3D programhoz szeretnék letölteni jpg to all files convertert de nem találok sehol. A válaszokat előre is köszönöm!