Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

z2f2tz3pc

Az az alapfelállás, hogy a programokat, rajzokat idáig a főnököm megcsinálta, én csak befogtam a marót azt csináltam. Mivel látta, hogy szeretem csinálni, mondta, hogy csináljam (tanuljam) meg az egész folyamatot. A munkák már jöhetnek a jövő héten. Nem kell nagy dologra gondolni, pl. 170x10x5 csík, benne 5 furattal. Persze , ha nem megy, biztos megcsinálja ő. Úgy néz ki a rajzolás valamilyen szinten megy.

z2f2tz3pc

Az lenne a kérdésem, hogy amikor a elkezdem rajzolni a munkadarabot az extrudálás előtt, és úgy rakok le kört, az egyenlő-e azzal, mintha extrudálás után furatot tennék-e bele (hole wizard)? Én arra gondolnék, hogy az első esetben a marószárral tenné bele a kivágást(kimarná), a másodikban szerszámváltással fúróval tenné bele a lukat (kifúrná). De ez nekem csak a g kódból derülne ki, ha már eljutnék oda.

vvvsmkgjx

Írj magánban miben kell segíteni. Akár programozásban is. Solidcam hanyas verziót használod?  

z2f2tz3pc

Köszönöm Béni a leírásokat, lejött. Itthon a 2010-es, bent 2014-es. Köszi a segítséget, írok.

Dakota25

Köszönöm Béni az anyagot! SW tankönyvet ezer éve keresek. Egy darabig maradok seedben én is, ha kell még valakinek.

Béni

Használjátok egészséggel!  :)

z2f2tz3pc

Megnéztem a HSMXpress-t, de azt írja, hogy nem vin32 alkalmazás, ezért nem megy. Xp-m van.

s7manbs8

Most a CAD programban mondod ezt vagy a a CAM résznél ? Amikor egy testet megszerkesztel, annak van több módja, de a végeredmény kb. azonos, a generáló program meg a testből indul ki és nem érdekli annyira, hogy hogy rajzolták meg, bár lehet van amikor számít, nem tudom.

z2f2tz3pc

A cad részre mondom. Ennél a videónál miért kell ilyen nagyobb stock-ot csinálni?

s7manbs8

Melyik videóról van szó ? Én is tanulási fázisban vagyok még, most és mindörökké. :)

z2f2tz3pc

vvvsmkgjx

Feltételezem a ráhagyások miatt. A nyers darab pontatlansága megköveteli az oldalankénti anyagtöbbletet.  

z2f2tz3pc

Igen, azt gondoltam, csak a z-nél volt furcsa, hogy lejjebb akar menni az anyag aljánál, merthogy ott már a satu van.

VViktor

Szia. Nekem kiír valamit ha elkezdek szerkeszteni pl. furatokat vagy bármit.
Van valami ötlet rá?

VViktor

Gond megoldódott.