Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Seed please!

z2f2tz3pc

Köszönöm, otthon majd letöltöm. Nézek solidcam-os videót, de nem tudom ugyanazt csinálni, mint az előadó. :-(

z2f2tz3pc

Ja, nem komoly munkák, csak ebben kéne megtervezni. Muszáj megtanulni a munkahelyemen, ezért nagy a nyomás rajtam. De, ha valaki otthon űz ilyet, elmennék jegyzetelni. Marást is megnéznék (valaki felajánlotta régebben, hogy elmehetek a műhelyébe tanulni, csak nem tudom ki volt). Majd másik topikban is megkérdezem.

hduf42fua

Üdv ! Miért nem küldeted el magad egy oktatásra ?-ha már a munkahelyeden is kell.Egyébként akinek van a multból emléke a műszaki rajzból esetleg az axonometriáról ,az a CAM programokat hamar megtanulja.Persze nem árt egy kis forgácsolós előképzés. Van itt a fórumon egy csomó könyv( letölthető) amiből tanulni lehet , azt hiszem mások is így sajátították el a tudásukat. " A tudomány nem adomány " ezt csak idéztem ,de nem tudom kitől. " tanulni , tanulni, tanulni?, mondá Vlagyimír .....

z2f2tz3pc

Igen tudom, Vlagyimír Putyin. :-) Nekem nehezen emészthető dolgok ezek. Mechanikusnak tanultam, de az már régen volt 25éve. Nézem a leírásokat, de vannak dolgok, amik nekem nem mennek önállóan. A tanfolyam amit láttam, két éves.

000000000

szerimtem ezel kezd el...
http://uploadingit.com/folder/izcqxsil1gdhwzj3/cnc_tutorial" TARGET=_fnew>cnc_gépkezelö...
jelszot mailbe ...

z2f2tz3pc

Köszönöm metabo2-nek és Béninek. A Béni féle nem jön.

Béni

Mivel a gépemről osztom meg, így ha az nincs bekapcsolva, akkor nem tudod tölteni.
Rajtad kívül ketten leszedték tegnap, ha azok maradnak, akkor előbb meglesz.
De egy-két nap nem a világ és a türelem gyakorlása jót tesz az egészségnek. :)
(Délután és hétvégén napközben megy a gép.)

000000000

Dehogy tudod!
Vlagyimir Putyin és Vlagyimir Iljics mind ideológiában, mind időben nagyon messze esnek egymástó.
Szóval, amit általában tudni vélsz, azt is rosszul tudod.

A kemény magban a helyed!

z2f2tz3pc

A Lenin dolgot tudtam, csak vicceltem, hisz azon nőttem fel. Viszont a kemény magról nem tudom micsoda. Nem türelmetlemkedem, nem tudtam a megosztás módjáról. "Szóval, amit általában tudni vélsz, azt is rosszul tudod." Áhá, akkor nincsenek is ufók? Többszőr történt már, hogy mondták nekem munkahelyen, hogy "a múltkor már mutattam". Ugye így már nem szívesen kérdez az ember máskor, hisz ezt illik tudni. De, ha valamit először látok, és nem is a szakmám, akkor azért több idő kell. Van, aki egyből megért mindent, elsőre magtanul dolgokat. Ezek a csodagyerekek. Én sajnos hülyegyerek vagyok, ezért sok a kérdés. A solidcamnak csak usb emulációs verziója van? Win7 alatt az van, de xp-n is ez a helyzet?

000000000

Szóval, tudtad?
Tehát, sportból beszélsz butaságokat?

000000000

hali Metabo2!  A cnc-s anyaghoz elkérhetem a jelszót privátban? Köszi!

z2f2tz3pc

Tudtam, de nem sportból beszélek butaságokat, hanem zsigerből. Amúgy Te milyen programot használsz, mivel generálsz g kódot(ha egyáltalán marással foglalkozol)?

000000000

Értem én, hogy hosszú neked egy kétéves tanfolyam.
Neked egy félórás is elég lenne.
Persze a végén minimum egy nagydoktori.
Ez a hely ilyen.

Hogy én miket használok?
Hagyjuk.
Úgysem fél bele a tanulása egy fél órába.

Sokan a cnc programokat írják.
Ne de ez se egy fél óra. Nem a te tereped.
Persze, nulla forgácsoló ismeret nélkül az se megy.

z2f2tz3pc

Köszönöm adamant, ránézek.