Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

forumos mail nem müxik...csak amit alulra irtam a fejlapomon...

ment vissza....

bujjpdu4f

Üdv!
Érdekelne esetleg engem is.

000000000

privátban....

tfpk6pks3

Ugyan AC-al dolgozok, de ez a funkció, ha jól emlékszem ugyan úgy működik a Vectricnél is. Vagyis simításnál egy menetben csinálja a felületet, függetlenül a szerszám "Z" beállításától (gondolom erre céloztál)Megoldás lehet, a többmenetes megmunkálás (az AC-ben van, itt nem tudom), vagy úgy kell megtervezni a domborművet, hogy elbírja a szerszám, vagy pedig olyan szerszám kell, amely elég "hosszú"
Úgy vélem a legcélszerűbb, már a tervezésnél figyelembe venni, milyen szerszámod van, mert a többmenetes megmunkálás sajna időigényes. (ahány menet, annyiszor teljes munkaidő)

tfpk6pks3

Hopp.. kifelejtettem egy kézenfekvő dolgot... a nagyolást....
Ha jól van tervezve a dombor, akkor a szerszám "Z" hosszának akár a többszörösét is le tudod simítani nagyolás után.

3857d67m

Köszi a választ.
Teljesen igazad van, és mivel teljesen kezdő
vagyok és nem értem , hogy a legegyszerűbb módszer
miért nem valósítható meg ezért egy példával is megpróbálom leírni.
Van egy modell amit Vectric lenagyol tökéletesen teraszosan minden irányban. A simításnál a beállított 0.5mm oldallépést Z irányban a függőleges részeknél nem tartja.
Tehát én azt szeretném valahogy megvalósítani, hogy függőleges részeknél is 0.5mm mozduljon.
Mivel kezdő vagyok, remélem nem írok nagy butaságot.

tfpk6pks3

Sehol nem tartja a 0,5-ös ráhagyást, vagy csak egyes helyeken?

000000000

Vectricnél ezt "boundary vector offset" szerepel de ezel vigyázni kell hisz a adot terület vagy kontur megmunkáló szerszám fügvényébe müködik a dolog.....

000000000

Most nincs a közelemben a progi, de általánosságban ezt a helytelen stratégia okozza.

Ha a progiban nincs 3D ofszet stratégia, akkor először kontúr, vagy konstans Z simítást (mikor hogy nevezik) kell ráküldened, hogy megelőzd a Z leszúrásokat, pontosabban, hogy ne okozzon problémát, mert a mozgás megmarad, csak már nem megy anyagba.

A másik megoldás, hogy a simítómaró méretére egy maradékanyag nagyolást generálsz. Ehhez előbb csinálni kell egy maradékanyag határgörbét a nagyoló maró méretére, ami kijelöli azt a területet ahol anyag maradt, és marásnál ezen belül dolgozol a kisebb maróra generált nagyolóstratégiával. Ezután mehet a simítás.

dravecz

Üdv.

Egy kis segítség kéne a guruktól. Aspire 3.0 progiba rajzoltam meg egy fúróciklust.
Sok-sok furatot készít. Egy sablonba fogott anyagot fúr ki.  Mindig a fúrást x:10, y:10 ben kezdi, és ha végez menjen ki a sablonból (x:110, y:640, z:100)
Eddig ez megy is frankón, de mikor kicserélem az anyagot, és elindítanám újra, akkor elindul a fúrás 1. pozíciója fele (x:10, y:10), és ezzel egy időben a z tengelyt elindítja a biztonsági z határa azaz z:61. hogy lehetne elérni az aspire 3.0. ba, hogy csak akkor induljon meg a z:61 felé, mikor odaért a sablon elejére (x:10, y:10), és a sablon felett csak a megadott z:100 on haladjon?  

Üdv.:
Zoli

vg343kiu9

Hello,
Az ilyeneket mindig a kész kódban szoktam át írogatni ha nem tetszik.
Pl a z tengely mozgását az x,y sora után irom.
Amúgy nem tudom lehet-e ilyet állítani.

000000000

Szerintem pont úgy, mint az artcam-ben.
Mikor a marópályát generáltatod ott lehet megadni a home pozíciót is, ami nálad Z 100 meg a safe Z-t is, ami 61-re van nálad állítva.
Ezt állítsd át 100-ra és nem fog lemenni.
De egyébként a 61 útban van valaminek?
Mert ha nem, akkor nem érdekes.

000000000

Nem vagyok túl aktív tagja a közösségnek, de engem is érdekelne. Remélem megoldható.....

000000000

000000000

Sziasztok!
Érdeklődnék hogy 32bites Solid works 2014- hez magyarítást tud e valaki?

Köszönöm!