Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Igy van, tevedtem, nem szerszampalyakat akarok visszamenteni, hanem projektet, de nem ez a lenyeg, sztem ertheto volt ettol fuggetlenul, hogy mi a kerdes, nem kritikat kiertem, hanem segitseget.

r5y7cufaj

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma? dxf(autocad 2010)-ből lazycam segítségével akarok kódot csinálni. De a lazycamban másképpen néz ki a szöveg és a helyzete is rossz.
Köszönöm a segítséget!
http://kepfeltoltes.hu/view/140511/7059257591_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/140511/7059257591_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/view/140511/8056439712_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/140511/8056439712_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Szerintem azt a szöveget nem szövegként kéne kimenteni, hanem vonalanként, ha lehet valahogy abban az autocadben ilyet csinálni.

Szedlay Pál

Segítettem, a kritika építő jellegű egy olyan szakmában ahol a pontos megfogalmazás elengedhetetlen.
Gondold végig a kérdésed és már fogod tudni a válasz ha ismered a programot. Nem.
Ok most segítettem, de ennek a mindennapi életben hol van jelentősége.
Legenerálod a pályát azt kész van. Minek kéne ezt megnyitni egy régebbi programmal? A funkcióját, értelmét nem látom át.

hostya

A lazycam engem is sokszor megtréfált.. :)
Csak tippeket tudok mondani..

1. Acad-ban először a szöveget írd meg(megfelelő betű mérettel), majd utána rajzold köré a keretet, és úgy mentsd el lehetőleg acad 2000 .dxf formátumban.
(nézd meg az eredményt a lazyban, -elvileg a szövegnek a keret közepén kellene lenni- )

2. A lazy nem szereti az acad ékezetes betűit, ezért más karaktereket tesz be az ékezetes betűk helyére.. :(
Megoldás lehet hogy ékezet nélküli karakterekkel megírod a szöveget, és újra megnézed az eredményt a lazyban.
Ha jó az eredmény, akkor acadban kézzel kell készíteni ékezeteket a megfelelő karakterekhez, és utána menteni .dxf-be.  

Nekem hasonló problémám volt, és ez a (pöcsölős) megoldás nekem bejött -akkor- :))

3. A megírt ékezetes szöveget felrobbantod,  (explode/szétvet) majd karakterenként polyline-á alakítod. (még pöcsölősebb megoldás..) -de volt amikor ez vált be- :)
Van amikor elég az explode, és nem szükséges a polyline. Ez általában az egyvonalas karaktereknél szokott lenni.. pl. romans, txt, stb..

Szedlay Pál

Még egy rövidke kérdés, mit jelent az, hogy "visszamenteni", ez is érdekelne.

hostya

Bocsánat!
Elnyomtam a válasz gombot.  
© almacsutka #3591-re szántam..

000000000

Pl azert kene megnyitani, mert egy mar kesz projektet szeretnek modositani, ami ujabb PowerMillben volt irva, de nem az volt a kerdes, h miert, hanem hogy lehet vagy nem es ha lehet, hogyan?

hostya

Van egy arany(ököl)szabály ami (szinte) minden softwer-re igaz.

Nevezetesen, mindegyik LEFELÉ kompatibilis..

Ez azt jelenti hogy:
A magasabb verzió számú soft által létrehozott eredmény-fájl dwg, dxf, stl, art, ..stb
Alacsonyabb verzió számú softwerrel NEM nyitható meg..

Az alacsonyabb verzió számú softwerrel létrehozott eredmény-fájl, viszont megnyitható- módosítható a magasabb verzió számú softwerrel.
===========
Ne vedd kötekedésnek  © Szedlay Pál hozzászólását, mert szerintem Ő azt feltételezte hogy tisztában vagy a fentebb leírtakkal... [#wave]

Szedlay Pál

Majd nálam türelmesebb, higgadtabb emberek elmagyarázzák neked, sőt még azt is, miért nem.
Én értem a kérdésed, de tudatlanul halok meg ha a miértjére nem jövök rá. Egy CAD terv megnyitása egy másik programban, ennek látom értelmét. De egy CAM program projekt fájl megnyitását nem értem. Fel sem tudom fogni minek kéne egy régivel megnyitni ha már az újban kész van. Vagy miért nem írod meg a régiben ha azt akarod használni. Mind egy, nem érdekel csak nem szeretem a logikátlan dolgokat. De nem is az én problémám majd te megoldod.

Szedlay Pál

Ebben most nincs igazad.  
Nem ismered akkor ezt a programot.  
Nem kompatibilis lefelé sem.

000000000

Nem lehet,semmi frisseb verziónál ,más programokknál sem működik!

Milyen nyelv az ahol 1 mondat,20000szó?
És ahol ennyire elvárják a segítséget,modortalanul?

hostya

"Nem kompatibilis lefelé sem. "

Tényleg nem ismerem..  
Talán pont ezért fogalmaztam úgy hogy: ".. (szinte) minden softwer-re igaz. "

000000000

CAD eseteben, a dwg formatumot AutoCadben pl biztos, hogy vissza lehet menteni, Solidworksban mar nem. CAM progik kozul csak a Powermillt ismerem es azt sem regota, ugyhogy gondoltam rakerdek, hatha van ra lehetoseg.

Szedlay Pál

Illetve kiegészíteném előző hozzászólásomat.
Lehet, hogy a projekt fájlt meglehet nyitni egy újabb verzióval még sosem próbáltam, nem látom értelmét. Viszont a régiben megírt macro nem minden része fut le az újban, ezt viszont tudom.