Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

svejk

Én azt hittem, csak a Mach3 varázslói ilyen bénák.

Ugye ha az előző fogás X-Y végpontjai megegyeznek a következő fogás kezdőpontjaival akkor ugyan mi eshet útba, ha úgy is Z-ben lefelé kell menni a következő fogásvételhez?

Aki írja ezeket a varázslókat annak szerintem ez az ellenőrzés 1-2 sor lehetne -gondolom én laikus.

Balsck-elf-et is gondolom az bosszantja, hogy amikor már lent jár -8 mm mélyen akkor is feljön 0 + biztonsági magasságra és innen lassan a lefúrás sebességével marja a levegőt amíg le nem ér -8 -ig.
Legalább olyan lenne mint a G83, hogy gyorsjáratban közelít vissza.

besirkyjh

Szia  

Nem öröm ez senkinek :)

De képzelj el egy hamutartot aminek a közepéböl ki áll egy csö és annak ütközne ha visszaáll a kezdöpontra .Persze kezdhetné ott is ahhol befejezte !  

svejk

#35515: "...ha az előző fogás X-Y végpontjai megegyeznek a következő fogás kezdőpontjaival..."

svejk

No persze a csicsa több GHz-es processzorokat és több GB memóriát igénylő CAM progiktól azt is elvárhatnánk, hogy tudja hogy nincs ott semmi, hiszen járt ott a maró az előző körben.

És szerintem ez az ellenőrzés sem lenne több a szoftverben pár sornál...
De mint írtam én laikus vagyok, néha még az igényeimet sem tudom rendesen megfogalmazni.

De én azt is elvárnám pl. egy MasterCAM-től , hogy egyszerű szövegek gravírozása közben ne a fele gépidő azzal teljen el, hogy látszatra össze vissza kezdi a betűket gravírozni.
Egy rosszos H-betűt 5 nekifogással tud megcsinálni, arról nem is beszélve hogy hol a az egyik sarokban csinál meg egy betűt, hol a másikban. Még szerencse, hogy van kellően nagy gyorsjárat a gépen.  
Persze lehetséges hogy mélyebbre ható programismeretekkel ezeket a dolgokat lehet optimalizálni, de hogy a kezdőnek elmegy tőle a kedve az biztos.

torrente

Sziaszok, lenne pár kérdésem a tapasztaltabbakhoz. Szeretnék nagy méretű hungarocell formákat kimarni 3 tengelyes géppel. Pl modellrepülő szárnyakat(tudom, hogy cekásszal is lehetne de az most nem érdekel), a munkaterület 250X100X30cm körül alakuna. A kérdés az, hogy ha pl autocaddel megtervezem a modellt és lementem dxf-ben, milyen programmal lehetne legenerálni a G kódot (mach3)? A szárny mindkét felülete különbözik.. külön kéne generálni a két felületet?  
Erre a feladata alkalmas lehet az artcam?  
Jelenleg artcam jewelsmith-van telepítve a gépemen, a pro vagy más verzió miben különbözik ettől?
A válaszokat kösznöm előre is.

besirkyjh

Jogos .

Régebben használtam a MasterCamot , nagyon szimpatikus volt de valamiért az Aspirnál kötöttem ki ( mindenki esküszik valamire , csak másra :) .

besirkyjh

Szia  

Nem kis gép lenne :)

Sajnos a 300mm-es Z mozgás erösen korlátozza a más irányu felhasználását a gépnek ( pl : relief marás ) .
Ha a formát 3D-ben megtudod tervezni akkor a kétoldalas marásra adja magát pl a Cut3D amely 90 fokonként tudja megmunkálni a munkadarabot .Logikusan 180 fokban is tudja folytatni a munkát .Sajnos a szárny profil alakja miatt csak forgatoval tudod megmunkálni a "hungarocellt " .
Miért kizáro ok a cekeszos vágás ? Van belöle 4 tengelyes is .Vagy több felhasználási lehetöseg lenne a lényeg ?

torrente

Igazából egy kis munkaterületű marógépet már összetákoltam (nincs még teljesen kész az eredeti elképzelés szerint, de már azért működik) az alkalmas pl relief-re vagy kisebb keményebb anyaghoz.. Szóval ennek csak a hungarocellel vagy maximum a kékhabbal(pl roofmate) kéne megbírkózni. Az elképzelés az lenne, hogy minél könnyebb de gyorsabb mozgó híd lenne (10-15cm/s sebességgel kb és 10cm felület lenne a fogása a szerszámnak..). Nem akarok forgatós mechanikát, az lenne az elképzelésem, hogy két menetben marná ki a két felületet. Először mondjuk a tetejét, ha kész megfordítom és jön az alja.. Meg fogom nézni a Cut3D-t. Lehet, hogy 4tengelyes cekásszal is lehetne, de ha mondjuk nagyobb betűket is akarsz faragni az már nem kivitelezhető vele. Egyébként lézerrel lehetne vágni ilyesmit?

besirkyjh

Hááát nem is tudom .

Pár dolog : az a kb 150mm/sec az 9000mm/min sebesség ami egyáltalán nem kevés egy ekkora géphez sem ( szintén a Z-ben látom a nagyobb problémát , illetve annak "kilengésében " ) .
A másik ha jol értelmezem 100mm-es fogás mélyésggel akarsz megmunkálni ? A hungarocellhez fordulat is kel és ha ezt párositod a maroszár hosszával akkor az egy elég komoly veszély forrás lehet ( garantált a rezonancia hacsak nem tonnás gépvázban gondolkodol :) .
A forgatot azért irtam mert a szárny profilt ( jo esetben csepp forma ) nem tudod ugy át forditani és alátámasztani hogy a már lemart felületet bázisnak használd ( a forgato szoftveresen fordit igy a maropályát is ahhoz igazitja ) .
A 4 tengelyes gép és a 2 tengelyes gép közt csak egy postprocesszor a különbség , a tengelyek a Mach3 ban összefoghatoak szoftveresen igy a betü vágás sem akadály !

torrente

Lehek kicsit vissza kell venni az elgondolt teljesítményből.. rosszul írtam, 10 cm2 az a fogás felülete lenne, de ez csak amolyan hasra ütött szám, lehet, hogy végül 6 cm2 is elég lenne és a 150mm/s is 80-100 körül megállhat.. A szerszám kb 20-30mm átmérőjű szár lenne.  
Az átforgatás utáni pozícionálás/rögzítés egy másik kérdés (megoldandó), de mondjuk ilyen méretnél nem kell század, sőt tized mm-ben sem gondolkodni.

xfg6v697j

Sziasztok.
Vcarve programban,melyik postot használjátok a mach-hoz?

279nwbpsa

Mach2/3 Arcs (mm)(*.txt)

xfg6v697j

Köszönöm.

279nwbpsa

dx69fn8ya

Mit értesz müködö Alphacam szoftveren, és milyen segitségre van szükséged