Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

gaben

Mi nem aggódunk ilyesmin, mert a végeredményt úgyis az adott szerszám határozza meg, amit azért ki is szoktunk próbálni.

És általában jól szokott sikerülni, akár rézbe, akár titánba és senki sem vár el ilyen sarkos illetve merőleges felületet.

Robsy1

Nem idegeskedek. Tök nyugodt vagyok, ugyanis bűvészkedhetsz,  gyönyörködhetsz egy ilyen rajzban, de hogy a gyakorlatban nem tudod kiforgácsolni ezt, az biztos.
És így nem a betűtípussal van itt baj, hanem azzal a gyárthatatlan sarok geometriával, amit írtam.

Vagy te tudsz marni NULLA átmérőjű hosszlyukmaróval? Mesélj erről nekünk...
Látjátok ez is az az eset, amikor arról írtunk a múltkor, mennyire "lebutít" egy CAD, hiszen elhiteti veled a valótlanságot, mert már nem kell gondolkoznod a használatakor, nem kell tudnod, megtanulnod a szakrajzok áthatásgörbe szerkesztését, az a nagyon nagyon okos program eléd tolja sületlenséget is.:)

gaben

Már megint olyasmin vitatkozol, aminek semmi értelme.
Mondta itt bárki is, hogy tud ilyet csinálni?
Nem tudunk, de nem is akarunk, teljesen megelégszünk azzal, amit a gép kiad magából, lásd a lenti fotók. [#awink]

És ezt a megrendelő (vásárló) is megérti, nem áll le velünk veszekedni, hogy márpedig ő olyat akar, mint a CAD rajzon eléraktunk.

gaben

Én is jártam már így régebben, de meg nem mondom mi volt a megoldás. [#nemtudom]
Talán újra kellett rajzolnom az egészet, vagy csak más betűtípust kellett választani....
Az esetek 99%-ban semmi gond nincs a progival.

zozo

Robsy, nem kell sarkos betű. A megrendelő egyvonalas vektor rajzot küldött, grafika és szöveg. Az egyvonalas rajzból csak sarkos árkot lehet csinálni, de a post processor tudja, hogy a maró hengeres és faltól-falig küldi a marót. A végeredmény a fontos, nem az, hogy a rajzon sarkos az árok.

A hiba is megvan, elkerülte a figyelmemet, hogy a kapott rajz Y tengelyre merőlegesen készült.

TBS-TEAM

Mivel nem volt megadva csak a gravírozás, ezért
lehet akár lézerrel is, és ott van elég sok aminek kilépő
sugara olyan aminek egyenlők a szögei.

József

Robsy1

Nekem csak annyi észrevételem volt/van, hogy nem szeretek olyat látni, amiről egyből látszódik, hogy ebben a formában nem lehet kiforgácsolni.
Benneteket meg nem zavar, hogy amit éppen mutat nektek a kedvenc progi, az nem legyártható.
Ennyi, kár ezt tovább ragozni.
Értem én kezdettől fogva, hogy majd lesz ebből "normális rajz is", de akkor meg minek néztek akár csak egy másodpercig is ilyen sarkos virtuális vackot?
De mint írtam, ti már hozzászoktatok a "látványpékséghez", én meg nem szeretek ilyen valóságtól elszakadt axonometrikus rajzot egy másodpercig se nézni, mert felbosszant a hazugság.

PSoft

Idéz...én meg nem szeretek ilyen valóságtól elszakadt axonometrikus rajzot egy másodpercig se nézni...

Lehet hogy nézni sem szereted még egy másodpercig sem, de trollkodni azért tudsz róla...órákon át! [#eljen]

Vetesi75

Így jó lesz?

Robsy1

Tökéletes, ezt jó nézni.[#eljen]

remrendes

Pedig ez jellemzoen jol mukodik. Neha felesleges idot pazarolni az ilyenre. Sot, sokszor eleg csak a kozepvonalat megrajzolni.

D.Laci

Kilehet szedni "sarkosan" is.

emerzee_

Sziasztok!
Nem jövök rá a megoldásra, hogy hogyan kéne a képen A val jelzett ovális cső részt 45 fokkal megdönteni kifele. Egy medenceszűrő kifolyó adapter lenne, amivel a kifolyó vizet afféle welness esőztetővé alakítanám. Jelenleg a rajzban szereplő modell már működik, mint víz körbeforgató a medencében, de ha felfele fordítom, akkor elég sokat spriccel a medence mellé és nem túl jó odaállni a medence széléhez. (A sketch-ben szereplő további rész, ami nincs kimodellezve, adapter a medenceporszívóhoz, szintén jól üzemel.) Megköszönöm a segítséget!
Medence kifolyó f3d

gaben

Ilyesmire gondoltál?

emerzee_

Igen. Elküldenéd az f3d-t? Tanulnék! Köszönöm!