Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

Arany János

Lehet, hogy rosszul gondolom, de:
Ha más programokat is megtanultam (???) használni, a menük és a többi sajátosság csak idő kérdése.
Ami számomra fontos lenne:
el tudjam készíteni az "agyalmányaimat" amit az esztergályos-marós-vagy bármilyen szaki kezébe adok és ez alapján megszületik az "álmom". (tervezésnek azért nem mondanám)
És lehet, hogy az életkor hozza magával, de nem bánnám ha ezt nem egy eléggé régi és tört progival kellene megvalósítanom!
A Te verziód valószínüleg nem az ingyenes. Ha túl kevésnek találnám a 30 nap utáni lehetőségeket akkor újra kezdem a FreeCad-del.
Kár lenne, mert a képességeit nem vitathatom!!!

gaben

Ha tényleg komolyan akarod ezt csinálni, akkor érdemes a korábban megosztott (Vilmos Jani fórumtársunk által) gyakorló anyagokat választani.

Amíg csak lehetett az ingyenes verziót használtam, aztán amikor bejöttek a korlátozások, kénytelen voltam előfizetni rá.

remrendes

Pedig sokkal jobban felelpitett es atgondolt CAD programok vannak. Jo az F360 (ingyenesen hasznalhato 3D-ben valoszinuleg nincs is jobb), de kicsit mindig azt erzem, hogy ez nehany diak diplomamunkaja lehetett.

Arany János

Köszönöm!!!
A mozgatási gondom megoldódott valahogyan!
Hogy hogyan, azt viszont nem tudom.
A mozgatandó alkatrészeket  kitöröltem és elölröl kezdtem a beszerelésüket. Mindent abban a sorrendben mint először!
Rigid a tengely-slider a csúszka-rigid a konzol- és rigid a göbcsukló. És működik!
A videók jelentős részén már túlhaladtam.
Az egyetlen újdonságot a szimmetriával kapcsolatban találtam!
Nem nekem kell meghúznom a vonalat, hanem ha bekapcsolom az Origin-t, annak a tegelyei már felhasználhatóak a kényszerezésnél!
Ami még furcsa, hogy az animáció közben néhány Rigid igencsak "ficánkol", de nem értem hogy miért!
Mégegyszer köszönet Neked és a videók készítőjének is!!!

kgl

Nekem is hasonló az érzésem. Minden nagyobb program elkészítése előtt egy rendszerszervezőnek kellene összeállítani a program működését menü rendszert, követelményeket. A programozók feladata ezt végrehajtani. A fusionban nyomát sem érzem a rendszer szervezésnek.
Az ilyen kusza rendszert régen is készítettek, pld amikor két zseni programozó egymástól teljesen külön elkészített a saját stílusában egy programot, majd felvásárolták őket, vagy fuzionáltak, és egy programba kellett gyorsan, holnapra összegyúrni a több különböző programot.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

gaben

Én ezt nem osztom, abszolút meg vagyok vele elégedve, szerintem kiválóan használható és megszokható.

Persze ehhez valszeg az is közrejátszik, hogy nem használtam soha másik CAD/CAM progit, így összehasonlítási alapom nincs.

Számomra az a fontos, hogy a modellek megrajzolása után a saját CNC gépemen ezeket meg is tudjam munkálni és ez maradéktalanul teljesül.

gaben

Ez a progi nem egy hétvégi bezsongás eredménye.
Több, mint 10 éve fejleszti az Autocad, én gyakorlatilag az első pillanattól kezdve használom és baromira megszerettem.

Könnyen tanulható, logikája is egyértelmű, mind a CAD, mind a CAM oldalon.
Renderelésre is tökéletes, műhelyrajzokat is gyorsan lehet vele készíteni, a szerszámpálya készítés és generálás is zseniálisan egyszerű, stb.

Nyilván vannak benne szokatlan megoldások, de ezeket könnyű megszokni és megtanulni.

Ez persze mind nem jön egyik napról a másikra, az első időszakban rengeteget gyakoroltam vele, éjszakákba nyúlóan, hogy amit elképzeltem, azt meg is tudjam valósítani.

Sajnos az ingyenes lehetőség egyre kevésbé opció, illetve amikor belevágtam, hosszú évekig még az volt.
Aztán amikor elhúzták a mézes madzagot (ez volt a marketing fogás), jöttek a fizetős lehetőségek.

Ami lássuk be, teljesen normális, hiszen egy komoly mérnöki gárda által fejlesztett progitól miért is várnánk el, hogy örökké ingyenes legyen.
Az Autodesk is egy profitorientált cég, komoly bevételt vár tőle, mint mindenki aki dolgozik és nem a lottón nyerte a pénzét. [#awink]

Vilmos Jani fórumtársammal közösen elég sok energiát tettünk a népszerűsítésébe sok-sok évvel ezelőtt, csupán mert hittünk benne és szerettünk volna ha más is sikerrel használja a projektjeihez, ami szerintem sikerült is.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem a progiban van a hiba, ha nem megy...

tisztelettel,
                Gábor [#wave]

remrendes

Ha nem tudnam, hogy 1-2 masik program milyen, lehet, hogy en is ezen a velemenyen lennek.

gaben

Na jó, de te profi vagy én meg csak hobbiból csinálom. [#awink]
Végülis ez egy hobbycnc fórum.
Ami persze nem azt jelenti, hogy nem törekszünk mindig jobbra.

remrendes

Nagyon messze vagyok attol. Orulnek, ha a SolidWorks tudasanak a 10%-at ki tudnam hasznalni, de szerintem a kozeleben sem vagyok.

Arany János

Letelt a Trial időszak!
A progi marad![#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
Viszont rajzolgatnék melegen hengerelt gerendákat is.
Lenne erre egyszerűbb megoldás?
A zártszelvények, csövek azok sikerülnek, de a gerendákat nyűgösebb megrajzolni.
Vagy csinálnom kell egy saját gyüjteményt?[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]

gaben

Teljesen felesleges az ilyen és ehhez hasonló alkatrészek megrajzolása, mert a beépített Mcmaster-Carr katalógusból milliónyi-féle elem betölthető az adott projektbe.
Utána kedved szerint módosíthatod a színét, hosszát, anyagát, stb.

Arany János

Sajnos pont a H,I, és U profiloknál nem találtam metrikus méreteket.
Vagy rosszul kerestem![#rinya]

gaben

Azt nem tudom, hogy metrikus van e köztük, meg kell nézni.
Viszont érdemes a Grabcad-en
is körülnézni, mert ez a másik aranybánya

Arany János

Köszönöm!
Ezt is megnézem!