Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

onagy

Szerintem soha. Főleg, hogy a szabvány/szakma szabályai szerint szerint lágyforrasz kötést nem bolygatunk, mert utána reped/törik.
Valszeg valami indokolja az átmunkálást, felfutott az ón valami csatlakozó pin-re, vagy ilyesmi.
O.

mex

Vagy esetleg egy nagyobb lábszámú alkatrész kimentésére készülne ez a célszerszám?

3ebj3bk8b

Köszönöm!

De az a rugó csak így néz ki, viszont fele akkora, mint ami nekem kell.

svejk

Ha komoly az áramkör akkor úgy is többrétegű, furatgalvános tehát megint nincs értelme körbemarni.
De hátha megtudjuk előbb utóbb a miértjét az eredeti kérdezőtől.

Jozs

Sziasztok !

Sokszor bajban vagyok a topic kiválasztásával, remélem eltaláltam.

Szükségem lenne 1 db fém lapra, aminek a rajza lentebb látható. Bocs ha nem túl szakszerű, lényeg hogy teljesen szimmetrikus. A körök furatokat jelentenének. A lap sarkai lehetnek lekerekítettek, tetszőleges rádiusszal.
Vastagsága 4 mm körüli, 3 és 5 között megfelel.
Anyaga is mindegy de fényes legyen, króm színű, karcmentes, mondhatni szép :-), továbbá (háztartási)vegyszer álló.

A furatokra lenne még olyan kritérium, hogy süllyesztés kellene a csavarok fejének, mégpedig az A jelűeknek az egyik oldalról, B jelűeknek pedig a másikról. Mélysége és szöge pedig hogy egy 4 -es pozdorjacsavar feje eltűnjön benne.
Lehet CNC -vel is :-). Köszi.

Motoros

Csak cnc vel célszerű. Ezt itt szinte bárki meg tudja csinálni, csak 4 mm-es eloxált alumínium kell ...a vastag eloxált réteg megvéd a savtól, vagy rozsdamentes saválló acél lemez, de az már  nehezebb dió.
 120 x100 x 4 mm-es kb a kiinduló anyagszükséged.

2f428kduf

Vetesi75

Lehet, hogy jobban jár, mert csilliókért, külsős által gyártottat még nem láttam helyszíni kendácsolás nélkül installálni. :)

Jozs

Az alumínium túl érzékeny a vegyszerekre és a behatásokra is ( könnyen karcolódik ).

Motoros

Írtam, hogy eloxáltat használjon, az igaz, hogy a megmunkált részek nem védettek.  ha marad a saválló acél akkor viszont a lézervágás az olcsóbb és nem a cnc....szerintem, bár a sülyesztések megmunkálása külön meló, úgyhogy nem is olyan triviális.

Jozs

Értem. Nekem tulajdonképpen tökmindegy milyen technikával készül, sőt annak is örülnék ha valami céget tudna ajánlani valaki ahol elkészítenék.

svejk

Keresek legalább 40 mm hosszú 3 mm átmérőjű kerámia rudakat.
Jó lenne ha h9-es tűrésnél nem lenne pontatlanabb.

A gugli nem segített így kora reggel. :(

svejk

svejk