Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

yy2yggmv7

Tiszteletem!

Nem teljesen ide tartozik, de mivel vannak itt komoly fa ismerettel megáldott tagok, szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy milyen fából lehet a képen szereplő garnitúra?

g89ketty

Szalai György

RJancsi

Köszi a tanácsot, már találtam is. [#worship] Ebből a méretből kedvemre faraghatok rövidebbet is.
3x50 mm edzett illesztőszeg

szoli

Sziasztok.  

Keresnék szármarót /ha jól irom/

a maró méretei  3-3.5 mm vastag  a furat 0.7-0.8mm

A beforrasztott elektronikai alkatrészek lábai körül a felesleges forraszanyag eltávolitására

Vagy esetleg szikraforgácsolót aki meglévő 3.2mm-es  maróba tudna ilyen méretü kb 0.5mm mélységü lukat /furatot készíteni

Minden megoldás érdelekel vagy tanács

valami ilyesmi

Köszönöm Zoli

laca

onagy

A csatolt képen lévő Horotec MSA22.577-05 sorjázó nem rendelkezik furattal. A cél furatszerelt alkatrész körül lemarni a forraszanyagot?
O.

Csuhás

Ha forrasztóónt akarsz lemarni akkor nem kell keményfém szerszám. Egy ezüstacél pálcikát megfúrsz, tűreszelővel ráreszeled az éleket, majd megedzed, és kész.

szoli

szoli

Ez jó őtletnek tűnik, ha nem találok megoldást akkor csak ez marad, bár még soha nem edzettem /mármint fémet[#vigyor]/

B.Zoltán

Injekciós tű keménysége esetleg nem lenne elég? Lehet, hogy egy próbát megér.

Csuhás

Ide teljesen fusi edzés is elég, fogod a kész darabot és egy akármilyen kis gázforrasztóval felizzítod a végét, majd gyorsan vízbe dugod. Ha igényes vagy akkor megcsiszolod majd a dolgozó résztől távolabb melegíted, figyelve a futtatási színeket. Amikor a sárga elér az élekhez akkor újra lehűtöd. Ezután egy fenőkővel vagy egy gyémántos tűreszelővel egy picit fensz az élen, és használatra kész a szerszám.

szoli

Szia.

kb 2.5-3mm marási kört kellene kialakitanom/lesorjázni

Motoros

Szia!
Holnap megnézem a lomosban nekem vannak ilyenek más-más méretben, de ha nincsen akkor rajz szerint megcsinálom neked ezüstacélból megedzve. Persze pár dolgot még tisztázni kell.

onagy

A szó, amit keresel, az a hollow reamer. A képen látható az 2.5/4mm-es, de van kisebb is.
Én nem marnék panelen, a forgács elég jól vezet...
O.