Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Gyárfás Attila

Sziasztok.
Ilyen üvegbefogó gumit keresek, sajna neten nem találtam. Tudna valaki esetleg beszerzési forrást,linket hozzá? 10-12mm széles kellene vagy 2m. Köszi.

Csuhás

Hol érdemes kenőolajt venni? Semmi különös, általános műhelycélra kellene. Eddig bementem a tescoba és megvettem a legolcsóbb motorolajt, de úgy látszik régen vettem és az infláció az egekbe emelte az árát. Egyébként kb 5..10 liter kellene.

Vetesi75

jani300

Lidliben vettem pár hónapja , 5 liter 7-8 ezer körül volt .
5W-30 vagy 40 meg kellene néznem ,nem emlékszem pontosan .

Csuhás

Azt hiszem általános célra, kézi olajzókba, satut ezt azt megkenni a hidraulika olaj túl híg.

jani300

Köszi , ebből rendeltetek a gyerekkel egyet legalább .

svejk

Ráadásul valamiért elég arrogáns, nekem fél óra hidraulika olajjal való munkálkodás után mindig begyullad a körömágyam.

Érdekes hogy az egyéb olajokra nem vagyok ennyire érzékeny.

svejk

2000 környékén vettem utoljára Tescoban motorolajat akkor kettőezerpárszáz volt. Ha azt názzük akkor nem is olyan dura a mostani 4-szeres ár.

svejk

Általános célra egyébként TCL46 a tuti, korlátozottan még hidraulika olajnak is használható.
Ugyan 46 ennek is a viszkozitása de valahogy egészen más mint az előttem említett HLP46.
Persze hivatalosan nem olcsó. :(

sarktibsi

Nekem volt olyan amikor már fogyóba volt a hajtóműolaj , (hidraulika olajom az volt) így hát gondoltam egy merészet , összekevertem őket , jó lett szépen elfogyott az is.

Főleg a rozogább gépeimet kentem vele.[#csodalk]

Vetesi75

Általános gépkenéshez én is a TCL46-ot részesítem előnyben. (Aztán kisebb mennyiségekben fellelhető nálam a Tonna200-tól a Spinol15-ig minden, hogy legyen választék is.)

jani300

5W-40  motorolaj ,most vettem még egyet a lidlibe .
5 liter hétezeröccá .

ANTAL GÁBOR

Dilemmáztam hogy hova írjam.....
. Keresek egy kollégát akinek pár éve ( kb 3 ) eladtam egy Jaskawa frekiváltót . Az illető Hatvan környéki mert a közöttünk lévő távolság kb felénél Szíjhalomban találkoztunk . Emlékeim szerint kovácsolással is foglalkozik.  Hátha valaki ismeri , vagy netán ö is olvasssa...

4ue29sax

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Egy tüdődiagnosztikai kisgépeket gyártó cégnél dolgozom, mint pénzügyes-HRes (tehát nagyon sajnos nem sok közöm van a CNCkhez), általában én vagyok az, aki próbál minden gondot megoldani.
Van egy hobby CNC gépünk (képet mellékelek), kb másfél éve történt meg először, hogy munka közben a motor megszorult és leégett. Akkoriban nehezen sikerült a motort kicserélni, de ha a munkaasztal bizonyos részén mar megszorul.

Körülbelül 2 éve nincs olyan kollégánk, aki ért a géphez (tudni kell, hogy a gép nem megy minden nap, sajnos nem gyártunk olyan mennyiségben, hogy állandóan dolgozzon).

Szeretnék segítséget kérni, esetleg találni valakit, aki megnézi a gépet vagy módosítja a pályaprogramot, hogy azt a részt, ahova ha eljut a motor kihagyja. Felmerült a lehetőség, hogy vennénk egy másik hobby gépet, de nem tartom magam alkalmasnak arra, hogy megítéljem melyik lenne jó számunkra.

Mellékelek egy képet a CNCnkről, és arról, hogy miket szoktunk vele csinálni.

Köszönöm, ha bárki tud segíteni!
Zsófi
+36 70 634 4606

kaqkk007

Ha tudnánk hol van a gép , lehet hogy még segítséget is kapnál ..