Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Évekkel korábban itt a fórumon vettem egy szuperkapacitás pack- ot . 6 db a góliátelemnél nagyobb (kék) kondi van egy nyákon   ( Boostcap  BCAP0350  350 Farád 2.5 V ) a kondik sorba vannak kötve C = 58.3F 15 V . ezek egy bontott eszközből származhatnak.  Ki tudja a forrását?. A netet tanulmányozva kapható is de nem az én világom . Egy videót is találtam ahol egy koma egy Szuzukit indít el velük ( akár igaz is lehet )
A kezében az enyémhez nagyon hasonló pack-ot vélek felfedezni
Hol használják ezeket?
Az elektromos buszokban vannak sokkal robusztusabb egységek  ( egy kondi kb egy dobozos sör méretű ) olyanom is van de aluval vannak összekötve ( ráadásul párhuzamosan is ) Csak flex szel lehet megbontani de macerás a soros kötést létrehozni

Tari Gábor

Sziasztok,

Fémporszórással foglalkozó céget/szakembert keresek. Egy olyan bevonatra van szükségem acél menetes darabok befogójára, ami növeli a súrlódást és kopás álló. Dunaújváros környéke lenne a legjobb, de távolabb is jó lehet.

Köszi

frob

Sziasztok

Keresek heidenhain
 ID 291 697-05
https://www.ebay.com/itm/196305261064
Ez anya 12 pólusú.

és ugyan ilyen menettel 9 tűs apa csatlakozót is.

Ha netán valakinél van elfekvőben... és eladó is...

Magánban írjon rám.
Előre is köszi

TBS-TEAM

József

gaben

Sziasztok,

.HMI fájlok olvasására van valami módszer?
Nextion HMI-vel kűzdök és jó lenne látni a miérteket.

köszi,
Gábor

frob

frob

gaben

Napok óta szívok vele, mert Arduino mega-val akarom vezérelni a nextion kijelzőt, de valamiért nem akarja végrehajtani az utasításokat.
A nextion editor debug-jában frankón működik, de amikor feltöltöm a kijelzőre illetve az arduino kódot is a mega-ra, akkor nem akar pl. gombnyomásra kiírni egy txt szöveget.

frob

amikor szórakoztam vele ez volt a lényeges hogy így küldjem ki

sendtostring(String("t0.txt=") + String("\"") + String("Signal Lost") + String("\""));

void sendtostring(String str) { //a string küldése után 3 db 255 küldése nextionnak
   Serial.print(str);
   Serial.write(0xff);
    Serial.write(0xff);
   Serial.write(0xff);

}

hátha ez segít

gaben

Köszi,

ha jól látom nekem ugyanez van és a 3db hexa lezárás is megvan a sorok végén.
De a többivel átmegyek az Arduino topikba. [#wave]

frob

Az is stimm, hogy a \"  azt úgy kell hogy "\"" akkor megy át jól
szívás volt vele nekem is

https://sites.google.com/site/terminalbpp/

én ezt használom, és ezzel tököltem ki hogy minden menjen
minden egyes karakter látszik, még az is ami esetleg ardu környezetben nem jelenik meg a terminálban

ebben írd meg először a kiküldendőket
pl 10 és 13 karakter kiküldés ( CR LF )
#010#13
az így van, tehát pl a 255 az #255

ha ezzel kiküldöd és megjelenik, akkor már csak azt kell beírnod, és a gomb nyomogatásra is látod mit köhög ki magából

A.Andras

Sziasztok!

Használ,vett valaki ilyen satut? Jó az ár, de kérdés, hogy mennyire pontosak a felületek (párhuzamosság, magasság stb.), tényleg precízios-e! Tűrései nincsenek leírva, ami azért gyanús, de az egyetlen vélemény képén egész jól néznek ki.
3D taster-el, mérőórával könnyen mérhető lenne gépen, de jó lenne, ha nem csak tesztből vennék egyet! 2-3 db ugyanolyan satut tervezek egymás mellé rakni

Ha van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kérem ossza meg velem is! Variometrumnál is van drágábban GT széria, ami természetesen ugyanúgy kínai gyártás, de ott már van tűrés megadva és még az is lényegesen olcsóbb, mint a kapható precízios satuk a különböző cégeknél.

Link hozzá

Köszi,
András

svejk

Miként és hol kellene keresnem?

Mostoha üzemi körülményekhez 0,75-1 mm2-es hő és olajálló vezeték kellene.
Belsőégésű motorok terében lenne használva így nincs a szigetelésre nagy követelmény de jó lenne valami erősített szigetelés a mechanikai védelem miatt.

svejk

Köszi!
Bár úgy látom ez mind PVC, abban én meg nem hiszek erre a helyre.

De biztosan találok a TME-nél nekem megfelelőt, csak kár hogy meg kell venni a bundot.