Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

gaben

Köszönöm Józsikám,

lassan aranyba foglalom a neved! [#vigyor] [#worship]

ui: pedig mennyit kerestem mindenfelé.....

üdv, gaben

TyuTyu68

Sziasztok,

~48mm külső átmerőjű saválló csőből kellene nekem 2db 90fokos könyök. (menet nem kell rá, mert gumicsövet kell ráhúzni).

Szinten keresek belső átmérő ~49-50mm szöveterősítésű gumicsőből 2x20 cm darabot. (meleg víz megy majd benne, nyomástűrésre nincs különös igény)

Ha valaki tud beszerzési forrást, vagy legyártja kérem keressen.

(FYI: adott egy egyenes gumis kivezetés, amit el kellene forgatnom 90 fokkal)

Üdv,
TyuTyu

v33um54ki

Sziasztok,

remélem jó helyre írok, nagyon úgy néz ki hogy a CNC-nk Z axis motorja "bekakált"

azt ki tudtam bogozni, hogy Leadshine iES-2320-asról van szó
https://www.leadshine.com/legacys/iES-2320.html
de nagyon úgy néz ki, hogy ez bizony már nincs tovább gyártva.

Lehet ilyet beszerezni még valahol?
Esetleg tudtok ajánlani valami alternatívát, ami Európában megvásárolható?

Ha jól sejtem az utód ez lenne a leadshine-tól: iCS-RS2323
De ezen nagyon másak a csatlakozók... gondolom úgy nem csatlakazna 1az1-ben az UCCNC vezérlőnkhöz.

Segítségetek előre is köszönöm.

ANTAL GÁBOR

ANTAL GÁBOR

A Klaviónál van Bruttó :92710 ft ért 1 (utolsó ) darab

v33um54ki

Köszi!

(nem dobta fel a google, bár lehet azért, mert nem M.O.-n lakom)

afjybsise

Sziasztok,

Keresek valakit egy "hobby" projekthez, akinek van fa (pontosabban MDF lenne talán a megfelelő anyag) megmunkálásához alkalmas CNC marója és egy kb 650 x 500-as munkadarab elkészítéséhez megfelelő munkaterülete. Ez egy tálca(asztalka) szerűség egy kamion műszerfalára, később beborítva valamilyen szövettel, tehát nem annyira számít a felületi minőség, a pontosság sem kritikus túlzottan.

tekes

s9ezus8r6

Sziasztok,
PCB maráshoz keresek szerszámot. Hol tudok venni jó áron? Volt nekem egy pár LPKF-től beszerzett, de ott nem találok. Csak külföldi helyeken.

A sima gravírtűvel én nem tudtam sosem normális pcb-t marni, durva sorját csinált.

Ilyeneket használtam, de most eltörtem az utolsót ami volt nekem: http://www.plottermesser.info/deutsch/d_fraeser_fpcb_mc.htm

Köszönöm!
ÜDV JG

NagyZé

Olyan valakit/céget keresek aki legyártana nekem mondjuk 40x15x5cm méretű tálcát 4mm átmérőjű huzott anyagból. A rács szerkezete megbeszélés tárgyát képezné. Ponthegesztő és hajlíto szerszám kellene hozzá. A boltokban millió féle, fajta és méretű ilyeneket lehet kapni de természetesen ezek egyike sem jó. Egyedi méret alapján kellene legyártani. 5-6darab kellene. Utána persze krómozni is kellene de szerintem az már könnyebben megoldható.

Vetesi75

Krómozás nehéz ügy lesz. Rozsdamentes miért nem jó? AWI-zható is.

NagyZé

>>Krómozás nehéz ügy lesz.
A neten azért találni cégeket. Igaz, nem beszéltem még egyikkel sem.

>>Rozsdamentes miért nem jó?
A zasszony. A zasszony. Szerintem elég nyomós érv :-))

ywathzay

A zasszony, aki a rögeszméitől nem szabadul, és neki "OLYAN" kell.... akkor készíttesse el, járjon utána, és mikor a keze a bilibe ér, akkor majd észreveszi magát. Megér neki, neked mondjuk egy 10e forintos kedvező rezsiórabérben elkészített, szerszámmal, rákészüléssel, 1.5-2 napi díjat kifizetni az 5-6 kosárért? +a krómozás.  Azért hogy kinézzen valahogy hajlítószerszám kell, hegesztéshez sablon kell, azért csálé ne legyen... nem is biztos hogy 2 nap elég. Régen/ régebben volt divat, még tizenéve is ment a gyárakban a maszekolás, de már minden mindenhol bekamerázva....
Még magamnak sem állnék neki, pedig minden eszköz adott. Megtanítottam a zasszonyt kompromisszumot kötni, kivétel akkor, ha valami irreálisan drága, annak egyszerűsége ellenére. Ha van konkrét ötleted, keress meg privátban, aztán lehet van rá ésszerű megoldás is.

Vetesi75

Nem a cégkeresgélésre értettem, hanem a technológiai kihívásra. A galvánban az öblítés szempontjából is problémás, de pont oda nem fog majd rakódni réteg, ahol a legkényesebb, mert "árnyákolódva" van. Nem is vállalják el szívesen, mert ők is tudják előre, hogy kétes minőségű lesz a végeredmény.

sarktibsi

Sajnos ma már semmi sem úgy működik mint régen , akciós árba egyre nehezebb beszerezni bármit is. (ahogy más is írta) Nekem is jönne a kőműves az ács az asztalos meg sorba a többi. Valamit mindig kitalálnának , fel sem fogják mennyi időbe telik legyártani valamit , a költségekről nem is beszélve. Aszt szoktam javasolni nekik amid elromlott dobd ki vagy tedd félre inkább vegyél újat , jobban jársz.
Nálunk még normális alapanyagot sem lehet kapni, el kell mennem egy másik városba , vágási díj , üzemanyag , időkiesés, nem fizeti aszt meg senki.