Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

frob

Köszi, talán egyetlen cég aki találtam Bp.-n de legalább megerősítetted hogy akár jók is lehetnek

gaben

Én is az L-technic-et ajánlom, de azért nézz körül az Iramko-nál is.

baxbax

Sziasztok!

Ilyen potmétert keresek. Ha valaki tudna segíteni a gyártó cég beazonosításában, azt nagyon megköszönném.

Sehol nem találok fogazott tengellyel ilyet, csak d van.

Köszönöm előre is a segítséget!

Vetesi75

SANNI? Marshall-hoz mindenütt lapolt tengelyűt árulnak.

baxbax

Köszi! Megnéztem, de nem találtam náluk ilyet. Ez éppen KORG -ban van. :)

Bicska

Sziasztok. Épülő házamon van néhány olyan lakatos szerkezet, ami utólag nem bontható és szeretném tűzihorganyoztatni, van valakinek tapasztalata, Pest megyében vagy a közelében olyan cég, akit jó szívvel ajánl? Köszi.

fisrcxuk3

Bicska

tekes

Bosch profilokból szerelt asztallapot szeretnék síkba maratni.
Mérete: 900 x 450 mm
Kecskemét-Kiskunfélegyháza környéke lenne a legjobb.

Tud valaki ajánlani erre vállalkozót?

ywathzay

Van elképzelésed,hogy hogyan lehet egy ilyen műveletet, értelmesen/ tartósan járó eredménnyel elvégezni?

tekes

Nem értek hozzá. Ha megosztod a konkrét aggályaidat, abból tanulok, hálás leszek érte.

Arra már rájöttem, hogy az ötlet rossz volt. Azt reméltem, hogy ezek a profilok pontosak. Hát nem. Az otthoni, primitív eszközeimmel is észleltem a használt profilok összeillesztése során, hogy jelentős torzulásai vannak az idomoknak, nyilván nem lesz belőle soha egy köszörült szürkeöntvény t-nútos asztal.
A koncepcióm annyi, hogy a 90*45-ös profilokat (természetesen méretre vágás után sorjázva, alaposan megtisztítva, a szemmel látható hibák, karcok, ütődések sorjáinak kézi lecsiszolása után) a garázsomban előállítható legjobban párhuzamossá tett két bakon összeigazítom és összeragasztom.
(Egy profilon négy "pad" van, ami a munkafelületet adná. Ezek gyárilag nincsenek egy síkban és mégcsak nem is párhuzamosak. Továbbá az egyes profilok sem egyformák.  Az összeállítás után egy alulécen végigtolva egy olcsó mérőórát, keresztben a 20 párhuzamos padon 0,4mm szintkülönbséget mérek, ami az eszközök saját hibái miatt ennél biztosan több, ráadásul nyilván lesz csavarodás is.)
Az összeragasztás után az egyik véget lezárom, majd a gyári nagy, és a két profil között az oldalsó hornyokból kialakuló  üregeket műgyantával kiöntöm.   - A gyantával kiöntést is szívesen átadnám szakkivitelezőnek! -  Ha eléggé folyékonyra sikerül, akkor a kisebb keresztmetszetű üregeket is. A gyanta megkötése után előáll egy olyan asztallap, aminek a felülete nem összefüggő, a "síkját" 20 db változó szélességű kiemelkedő csík, "pad" adja. Ezeknek egy elméleti síktól való eltérése -reményeim szerint- nem éri el az egy millimétert.
Ezt az elméleti síkot kellene kialakítani arra alkalmas gépen.

Elképzelésem szerint egy megfelelő méretű marógép képes ezt a helyenként néhány tized milliméter felesleget eltávolítani az eloxált alumínium felületből. A felfogás mindenképpen időigényes lesz, nem lehet simán letenni az alsó felületre, mert a két oldal hibáinak szerencsétlen elrendeződése okozhat olyan helyzetet, hogy feleslegesen sok anyag eltávolításával alakítható csak ki a sík, márpedig szeretném, ha a padok a síkolás után is megmaradnának padoknak, ezért órázni és hézagolni kell. Majd a másik oldalt szintén órázni és hézagolni, mert a két oldal síkjainak nem kell párhuzamosnak lenni, viszont a legkevesebb anyagleválasztásra törekedni kell.

Ha a végeredmény használati szempontból felveszi a versenyt egy bútorlappal,  akkor elégedett leszek.

Hol vannak a dolog buktatói?
Ismersz-e a feladatra vállalkozót?

Robsy1

Tegyé már fel légyszi egy fotót a marógépedről, meg erről az alu profilokból kialakított asztalról, amit síkmaratni szeretnél.
Ugyanis így látatlanban szörnyű gyanúm támadt az elképzeléseddel kapcsolatban.

svejk

Már a #9833-t sem ide kellett volna írni, menjetek a Mechanikai ötletekbe vagy a Segítség... ba.

Ferkóka

Üdv!
Olyan embert vagy céget keresnék, ahol van akkora cnc gép, hogy egy 1000x1240mm-es 10mm vastag alumínium táblába tudna kb 70db furatot készíteni cad rajz alapján. A furatok mérete változó, 6-30mm-ig.
Az anyag megvan, azt vinném.
Köszönettel,
Ferenc

makait

Üdv.
Érdeklődnék hol tudnék vásárolni 10-15-20 mm vastag acéllemezt, de nem egész táblát hanem darabokat, méretre vágva.
Előre is kösz a segítséget.