Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia,

én pár éve áttértem az L-Technic-re, szinte mindenük van raktáron.

Üdv, Gábor

frob

baltech

Sziasztok!

Gumi tömlőt keresek 20-22mm-es külső, 5-6mm-es belső átmérővel.(pár méter kellene)

afjybsise

Hazai pneumatikus tengely gyártó céget keresek, a google által kiadott kettő (egyik magyar, a másik talán cseh vonatkozású) vállalkozást nem nagyon bírom utolérni. Tudtok esetleg valakit, aki foglalkozik ilyesmivel?

onagy

A csehek kint vannak a kiállításon, láttam. D pavilon.
O.

afjybsise

vadember

afjybsise

Ah, sose jutok el ilyen helyekre, hülye módon mindig csak dolgozok[#csodalk]

onagy

Jól gondolod, Ipar Napjai, a Hungexpo-n. Péntekig van még időd elmenni. Annyira ismeretlen volt nekem az a levegős henger dolog, hogy beégett a kép amit mutattál a retinámba, a kiállításon meg egy ugyanolyan volt az asztalon.

afjybsise

Rendkívül hasznos dolog, tulajdonképpen ilyen expanziós elven működik.

onagy

Jól gondolom, hogy erre valami csőszerű dudára tekert anyag van ráhúzva, annak rögzítését lehet levegővel be/ki kapcsolni?

afjybsise

Így van. A nyomdagépeken vannak ilyen tengelyek, a miénken is. Papírtekercsek feszítéséhez, pozícióban tartásához. A hőprésünket szeretném felszerelni ilyenekkel, szintén papírhoz. Ezek a ruhaipari gépek elég gagyi megoldásokkal léteznek. Minden papírgyártó eltérő belső átmérőjű, falvastagságú dudával szállít, mégha valamiféle  szabvány is ez a 76mm belső átmérő. Van amelyik lötyög, van, amibe gumikalapáccsal kell beleverni a tengelyt.[#vigyor]

TBS-TEAM

Papirvágókon két méret az elterjedt a 2" és a 3".
A 3" a legtöbbször használt.
Nekünk a képen látható van.
Az alsó letekercselő cserélhető 2-3" tengely a felső kettő 3".

József

afjybsise

A miénk is ilyen kimeneti szegmenses tengely. 3"

bbalazs

Sziasztok!

Kérdésem lenne fával kapcsolatban - remélem, nem túl nagy butaságok:

Melyik faanyag a legalkalmasabb CNC megmunkálásra, ha az alakpontosság, részletgazdagság a lényeg? (pl. kis szobor, sakk-készlet, stb)
És ha csak pár mm-t akarok belemarni feliratnak?
Milyen irányból érdemes megmunkálni a szálirányhoz képest?

Válaszokat előre is köszönöm.