Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

dtb

Keresném azt a hozzáértő Miskolc környéki fórumtársat, aki a képen látható vákuum szivattyú belsejét felszabályozná... Kocsiknál tudom, hogy fúrás, hónolás, gondolom itt is valami hasonló kellene. A fotó kicsit csal, nem halálos mély barázdák vannak, saccra olyan 2-3 tized körüli kopások. Privátba írj légy szíves!

vadember

Ilyen csavarhoz kellene készítenem anyát. Withworth 24G. A csavarmenet külső átmérője 9,5 mm. Sem az UNEF sem a BSF sorozatban nem látok ilyen méretet. Milyen menetfúró kell ehhez, és hol kapható?

RJancsi

Szerintem ez jó lehet, de kérdezz meg mást is.
Ha jól értelmezem a kb. 9,5 mm 3/8"-lehet, a G24 pedig hengeres (nem kúpos) menetet 24 menet/inch sűrűséggel.

https://www.menetfuro.hu/gepi-menetfuro-unf-38-24-40-t672887

mex

Az UNF menet 60° a Whitwort 55°. A többi stimmel. De sanszos, hogy 60° lesz az.

Lacibácsi

Huncut ez a menet.[#vigyor2]
Ezt lehet könnyen M10x1-nek nézni, ha nem vagyunk elég alaposak. (1.058 mm az emelkedése)

vadember

Köszönöm! Ez van hozzá a legközelebb. Akárhogy túrom a netet nem találok 55 fokosban ilyen menetemelkedésűt. Kicsit lötyögi fog, de ahová kell ott megfelel.

svejk

Ha [#2130@fektiforg]  fórumtársunk táblázatai szerint passzolnak a méretek akkor az bizonyára 3/8-24 UNF menet lesz, ahogy előző fórumtársunk is írta.
(Laslie-től tanultuk, hogy 55 fokos menetekkel a csőmeneteken kívül már alig-alig lehet találkozni)
Sajnos nekem csak metszőm van ilyen, a menetfúróm elkallódott.

svejk

4ip0khpr

Itt lehet kapni,Én innét rendeltem menetfurót és metszőt is. ha ez segít.

cp80hf9bz

Alu,Müanyag lapok 400x400 meretig, kemenyfem marok, furok beszerzeseben tudok segiteni.

Révész Richárd

Tudok adni kölcsön egy menetfúrót, igaz kicsit használt de még működik.

vadember

Köszönöm a felajánlást! Nem nekem kell az alkatrész. A megrendelőnek feladtam a leckét, döntsön ő, hogy vesz hozzá menetfúrót, vagy a tengelyt is legyártsam európai mértékű  menettel a végén.

Révész Richárd

Csuhás

Még csak le sem kell gyártani a tengelyt, csak tenni rá egy metrikus menetet.

jani2020

Sziasztok,
Sürgősen szükségem lenne K40 CO2 40W-os lézergéphez való 5mm-es fogasszíjra és 11mm-es görgőre.
Jövőhéten be tudom szerezni, de jól jönne ha valakinek lenne a közelemben ilyen alkatrésze most hétvégén, amit el tudna adni nekem.
A mai, vagy holnapi napon érte mennék (Ceglédtől 100km-en belül).
Köszönöm!