Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

RJancsi

yku6irnat

Sziasztok,

Segítséget kérnék: Olyan ipari kivitelű számlálót keresek, ami kijelzi azt, hogy percenként hány impulzust kap a bemenetére.
A feladatom az lenne, hogy egy spéci faipari gép percenkénti löketszámát kellene kijelezni.
Valaki tud ilyen kész terméket javasolni nekem?

RJancsi

Lehet, hogy hülyeség, de ha egy reflexiós elven működő optikai fordulatszám-mérő előtt nem forog hanem lineárisan oda-vissza mozog a reflexcsík vagy pötty azzal mérheted a löketeket. Igaz, egy ciklus alatt két impulzust fog kapni tehát dupla "frekvenciát" jelez ki.
Pl. egy ilyennel. Már 2,5 forulat/perc-et is meg tud mérni, ami alig több mint 1 löket percenként ha az oda-vissza mozgás 2 impulzusát vesszük figyelembe.

yku6irnat

Én is gondoltam erre, de egy mérési pontot tudok ideálisan megoldani, egy PNP kimenetű induktív érzékelő már van beépítve a gépbe.
Valami hasonló számlálót nézegetek, de nem találok olyat, ami percenkénti impulzusszámot jeleníti meg.

yku6irnat

nagysam

Sziasztok!
Egy forrasztóállomás beszerzésén gondolkodom, mert a kattogós Welleremmel már nem vagyok túl ügyes az SMD alkatrészek ki, és beforrasztása terén.

Szeretnék tanácsot kérni, hogy a piacon kapható, de még megfizethető példányok közül melyiket javasoljátok.

Nem napi szinten kell, de sajna egyre többször.

rokonok

Szia, Metcal, Jbc és Pace pálálat ajánlom vagy egy moderneb wellert.

mex

Az smd alkatrészek ki-és beforrasztása két különböző eszközt igényel, egy sima akármilyen gyártótól is származó pákával nem megy, még ha a hegy alkalmas is lenne rá.
 WSP 80 pákát használok, a PUD 81 állomással, megfelelő hegyekkel a beforrasztáshoz. Kiforrasztáshoz legjobb lenne egy csipeszpáka, az viszont nincs, helyette forrólevegős állomással próbálkozok...
Amatőr szinten nekem elég, ha pénzkereső foglalkozás, akkor bizony zsebbenyúlós egy jó felszerelés.

nagysam

Köszönöm, de azt hiszem ezek már a Mercédesz kategóriák.
Gondoltam, először valami ferdeszemű csodát vennék, és ha kinövöm, majd tovább lépek. De lehet, hogy át kell értékelnem[#nyes]

rokonok

Metcal páka az ebay-on beszerezhető 50k körül.

nagysam

A beforrasztáshoz amit a fiam használ, egy akkus típust, az elég szimpatikus darab http://www.miniware.com.cn/product/ts100-soldering-iron-b2-tip-hot-air-soldering-station/

De egy asztali állomás is jó lenne. A forró levegőst még nem használtam.
És az is szívat, ha az alkatrész alján is van egy hűtő felület.

NagyZé

Nem feltétlenül! Nekem egy ilyen van. Volt idő amikor sokat használtam a forrasztós felét. A levegő nem sokat ment inkább csak zsugorcsövekhez. A szivatás benne, hogy a pákához "sima" réz hegyek vannak. Ezeket úgy eszi az ón, hogy hallatszik a csámcsogás. A leghegyesebb 0805-ös SMD-hez kiváló. Vettem belőle pluszban vagy 30db-ot. Még tart. Az is igaz, hogy vettem egy másikat is aminek "rendes" hegye van, az nem kopik ráadásul a laptop-om tápjáról megy úgy hogy terepen tökéletes. A linkjét most nem találom de ha érdekel előtúrhatom.