Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Olcsón hozzá lehet jutni a LIDL-s Parkside vezeték-keresőhöz. Vagy időnként a LIDL-ben, vagy használtan a csalódott vásárlóktól. Én is vettem egyet. [#wilting] Igazából csak arra nem alkalmas aminek árulják, a 230V-os vezetéket még 1-2 cm-ről sem látja. Ellenben "üreg" keresésre állítva az összes védőcsövet nagyon pontosan megtaláltam vele. Ha épp szembe jön veled egy ilyen, a célnak tökéletesen megfelel. Gerendákat, üregeket, betonvasat kimutat, villanydrótot csak ha elég vastag (van benne elég fém), vagy a védőcsövét látja.
Más is ezt tapasztalta:

TROMF22

Köszönöm, egyre több hasznos tapasztalat gyűlik.
Egyébként ennél ellentétesebb megítélésű készülék fajtával még találkoztam.
Kap hideget-meleget, dicséretet és szidalmazást egyaránt.

RJancsi

Csak hogy még több tapasztalat gyűljön: a Parkside "gyengélkedése" miatt itt a fórumon vettem egy OPTEX DET-06 vezetékkeresőt. Annak idején a mall.hu-n lehetett kapni, echte cseh forgalmazótól. "Természetesen" csak cseh nyelvű használati utasítással, de egyébként egyszerű mint a faék, az ember magától is rájön, hogy működik. Sokkal megbízhatóbb, mint a Parkside, ráadásul állítható az érzékenysége. Ez kb. 5-8 cm mélységben a falban levő vezetéket is megtalálja, de ugyanúgy a betonvasat, üregeket is.

2ni23j35s

Mondjuk nem födém feltárásra, de gipszkarton alatti fém, fa tartók és vezetékek keresérére ( ha az èl akkor kb 70 mm- ig) egészen jól bevált a telefonra letölthető alkalmazás. Toolbox vagy a Bubble Level ingyenes,
Bár ott is jönnek a reklámok,

kaqkk007

Az alkalmazás milyen elven működik ? Tudnál adni linket ?

remrendes

Nekem van egy, a fenn emlitett Optexhez hasonlo. Pestig el tudom juttatni.

2ni23j35s

Spirit Level ként kerestem mert vízmértékre volt egyszer szükség azok között találsz sok ingyenes van reklámmal és fizetős reklám nélkül. A vízszintet és a függőlegest a smartphon helyzet adója adja. Északot vagy a GPS rendszer vagy a hállózat infóból szedi így mér szögeket is. A fémkeresés meg a belső antenna árnyékolásábol jön. Na ezeketrakták össze akik értenek hozzá. Tűzoltásra f@ sza meg mindig ott van veled. Ja naggyából mérni is lehet vele

RJancsi

Az Északot a Föld mágneses teréből veszi. A GPS és a mobilhálózat csak pozíciót ad (a GPS pár méteres, a mobilhálózat egy nagyságrenddel rosszabb pontossággal). Irányt mindkettő csak úgy tud számolni, ha mozogsz és a két egymást követő pozícióból határozza meg az elmozdulást azaz irányt. Minél kisebb az elmozdulás annál pontatlanabb.

2ni23j35s

Ha értenék hozzá valahogy én is így fogalmaztam volna meg

Hajítófa

Sziasztok!
Keresek Conta-Clip RK6-10 10 mm2-es 35-ös sinre pattintható
csavaros szorítású sorkapcsot.
Kék színűből 10-12 db, Beige színűből 20-24 db-ra lenne szükségem. Köszönöm, hogy elolvastad.

wv7y8rzr7

Sziasztok! 2007-ben vásárolt asztali ISEL ICV4030 CNC marónk egy áramszünet után (nem volt UPS) megadta magát. Pontossabban a PC nem látja.A soros kártya a pc-ben vagy a CNC soros komm panelja halhatott el. A gyártó már nem vállalja mert nagyon régi. WIN98 alatt az isel RemoteNC futott rajta. Kérdésem vállalja-e valaki hogy rendbehozza a régi soros portos működést vagy kidobjuk belőle a régi PC-s kapcsolatot és valami modernebb programmal hajtjuk. Havonta kb 1-2 óránt ment ABS műanyag házakat martunk vele, nincs kikopva nagyon pontos még mindig. Árban meg fogunk egyezni.

vadember

Motorkerékpár teleszkópvillát kellene újra keménykrómoztatni. Tud valaki céget ajánlani?

TROMF22

LittleSV

Sziasztok. Szobán belüli (~30m^2) részek megvilágítására keresnék megoldást, de még a megfelelő keresőszót sem találom rá...
Két félében gondolkodom. Mint egy dupla karos falilámpa csak plafonra szerelhető verzióban (nyilván itt a normál ~80cm fesztáv rövid). Ha egy ilyet fel tudnék a szoba közepére rakni, akkor a kar nyújtásával és 360°-os forgatással mindenhova be tudnék világítani (sokszor kell a területet vízszintesen megvilágítani, de az állványos lámpa rendszerint útban van, és kerülgetni kell ami nagyon nem ideális egy munkafolyamat közben).
A másik egy valamilyen sínes megoldás a plafonon, és a sínbe lehetne csúsztatni a karos lámpát.
Mindkét esetben érvényes hogy valamilyen segédkarral/zsinórral kellene tudni oldani illetve rögzíteni a kart, vagy a talpat a sínben.
Lehet teljesen alternatív megoldás, és ezért nem találok világítással kapcsolatosan ilyet. Ha lenne ilyen megoldás, a lámpa rászerelése már nem lenne probléma.

RJancsi

Nyilván egy vagyonba kerül, csak gondolatébresztőnek szánom: műtőlámpa.