Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

frob

Sziasztok
milyen itthoni vagy alis tapitnót tudnátok ajánlani 3 irányú beméréshez

gondolok itt arra hogy egy tapintógolyós karocska és minden irányból érzékeli  hogy hozzáért valamihez, persze egyszerre csak 1 irány, így be lehetne mérni a felrakott anyagot uccnc-vel

előre is köszi!
R.

frob

úúú még egy fontos ER11-es patronbefogóba szeretném berakni
Köszi!

svejk

Én csak arra gondoltam hogy régen foglalkozik a témával és a közeledben lakik. [#nemtudom]

Aztán  majd Te eldöntöd...

gyarm51

Segítsetek, hol lehet lineális sín rögzítéséhez cca 7-es csavart venni

svejk

borvendeg

Sziasztok!
Itt a fórumon vettem Tesla cellákat. A problémám hogy az egyik pólusa alu. Van esetlegvalaki aki tud alu akucellát hegeszteni? (A nem alu végét meg tudom hegeszteni akár olyan megoldás is érdekel ahol csak az alut csinálja más.)

gabi

frob

Köszönöm, megnézem!
egyébként ez milyen elvű, piezzós?
oldal irányból is tudsz bemérni vele?

somma

Sokkal egyszerűbb!  Egy gyűrűn 120 fokban van 3 golyópár melyeket a tapintóhoz rögzített tüskék rugó nyomás által zárnak rövidre. Ha oldalirányból vagy Z minusz irányból ütközik szakad a tapintó áramkör, aktiválódik a tapintó.
Volt már itt a fórumon többször, biztos rögtön jönni fog a linkje is.

frob

Köszönöm!
Közben elkezdtem keresgélni és pont erre akadtam, hogy mindenki ezt nyomatja, hobby körökben

somma

Egyszerűségében, árában a nagyszerűsége.
Nem a legprecízebb, de hobby-ra tökéletes.

frob

igen, pont ahogy írod, találtam róla egy szép grafikont, amit kimért a srác az adott példányról és hát vannak problémák de bőven tizeden belül mozgott az érték, az meg már hobby célra tökéletes, sokszor iparban is :D

gyarm51

25-ös sín, nem M6-os inkább coll menet illik hozzá a lyúk 7.2 mm, ahogy idáig való kutakodásom eredménye mutatja. Baj, hogy ehhez  menetfúrót is kell valahol szereznem

svejk

Ha átmenő, csavarfejnek besüllyesztett  furat van benne akkor abba M6-os kell.
Persze ha mazochista vagy használhatsz 1/4"-os csavarokat is. :)

Egyrészt azért 7,2-es, hogy jó legyen az 1/4"-hoz is másrészt meg kell hogy legyen állítási lehetőség.
Csavarokkal nem tájolunk.

gyarm51

Igazad volt, köszönöm már fel is szereltem, nem tudom miért ragadtam le a 7-es csavarnál