Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

ajpwg6jrn

Sitag Realy (Masszív, kényelmes, pont annyit tud, amennyit kell, se többet se kevesebbet.) Én használtan vettem egyet sok évvel ezelőtt, azóta is hibátlan, pedig minden nap gyötröm. (Igaz bevontam bőrrel a háttámlát és az ülőpárnáját.) Itt minden része levehető, szétszedhető, cserélhető. (Igaz meg is kérik az árát.)

vjanos

Na pont ezt az ikeás markust akartam ajánlani.
Jofogáson van egy pár olcsóbban, esetleg fbook ikeás adokveszek csoport

TROMF22

Ezt csak megerősíteni tudom.
2001-ben beruháztam egy SITAG REALITY G 209 020-ra.
Azóta nyúztam - nem túlzok - több ezer órát, de most is szinte újnak hat. Az unokámat is kiszolgálja.
Már akkor is piszok drága volt, de aligha költhettem volna azt a pénz jobb helyre. A derekam nagyon meghálálta.

Használtan is érdemes rá vadászni.

vjanos

A Herman Miller, Vitra, Steelcase székekre is érdemes vadászni, de újonnan azért ezek elég húzós áron mennek.

svejk

Én meg csak pislogok, a franc se gondolta hogy egy ilyen hétköznapi dolog ennyire tud fájni, minden értelemben no meg, hogy ilyen nagy a választék és sok a márka.

Azt a mondást ismeretem, hogy a cipőd és az ágyad legyen kényelmes, mert a kettőben éled le az életed.

svejk

ha valaki betársulna, lehet megvenném az egyiket.

Szalai György

Valahol mintha lett volna egy fejezet a modellezéssel kapcsolatos dolgoknak, (még Boldizsár aktív idejében? de nem találom.
Hátha valakinek hasznos.
Utcai optikai hálózat építő srácokkal futottam össze a környékünkön és megálltam belebámészkodni az üvegszálas technológiába.
Az oszlopokra felfeszített kábel felirata: Optical DROP Cable FiberHome FVE 1x12 (652D) L A-D2XT 1x12 E9/125 0720 28/2017 3655m
Minden páradik oszlopra tesznek egy toldó-leágazó szerelvényt és ott a kábelt kb. 1m hosszon felvágják.
Kibontják az optikai szálakat, a tartó-feszítő szálat pedig levágják. Az hulladék. Szívesen adtak belőle.
És ez a hulladék feszítőszál lehet nagyon hasznos alapanyag modellező célra. Is.
Ez ugyanis nem acél, hanem egy 2mm átmérőjű, sima palástú, fehér, üvegszál bot. Elképesztő erős és hajlékony.
Relülőszárny, kopterkar váz lehet belőle. De simán rugónak sem utolsó.
Ha máshol is építenek, akkor máshol is van.

designr

Apám OVIT-os volt..nálunk még a ruhaszáritó is optikai kábel volt otthon..
Távvezetéken olyan 10mm körüli fekete burkolatos üvegszál ment olyan mint amit mondtál..mint a horgászbot..ennek volt egy kis hornya abban zselében van 7-8 vékony bevonatos optikai kábel..2m-es darabjaim ma is vannak..eltört sátor vázat pótoltam már vele.

zozo

Nekem is volt a kezemben 2 mm-es rúd, igaz az "gégecső" energialánc  iránytartó pálcái voltak, de modellezési célra túlságosan rugalmasnak véltem.
2 mm-es karbonrúd/karboncső könnyebb és merevebb is, azt használják inkább modellezéshez. (Pl. szárnyak élmerevítésére)

Persze azért használnak üvegszálast is, ha jól emlékszem 100 Ft körül vettem egy méteres szálat pár éve.

Szalai György

Nekem is van a kezemben. Szó szerint.
Addig tapiztam, míg a jobb digitus medius-omnak a phalanx distalis seu tertia-jába belefúródott egy darab.
Ennek több napja, de még mindég megszúr, ha épp úgy fogok rá valamire. [#vigyor2]

Szalai György

"gégecső" energialánc  iránytartó pálcái"
Ez is jó felhasználás! Ha egy laposkábel mellé rögzítem, megadja neki a hajlítási sugarat.

RJancsi

Próbáld ki amit szájhagyomány szerint a tengeri sün tüskéjével kell tenni: addig püföld a bemeneti oldalon, míg ki nem jön a másikon. Mondjuk a körmön kicsit nehezebben fog átmenni. Tényleg működik: amint abbahagyod a püfölést mindjárt jobban érzed magad! [#nyes]

Szalai György

Inkább igyekszem nem megfogni a kanálon kívül semmit.
Főleg aminek nyele van, mert avval biztos dolgozni kell.
[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

zozo

Karbonrudat egyszer próbáltam esztergálni... -a szálakat én is keresgéltem sokáig az ujjamban, mert bökött, de nem látszott[#nyes]