Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Én inkább kockáztatnék.
 Eszméletlen sokat kibír 0.7 tel   Hacsak nem keramikusművész a másik Gábor ( de annak 12 Kw os kemence dukál )  Vagyis Jó lesz oda a 0.7 es  ( legföljebb ab óvó csinál egy tartalékot és elteszi).  Gondolom hébe hóba lesz bekapcsolva

gaben

Sziasztok,

bocs, de most értünk haza egy volt kollégák által szervezett kerti partiról.

Tehát a huzal kb. 0.7mm-es lehet, mert a sodrat átmérője durván 1.5mm.

És igen, gyárilag a két oldal sorba van kötve egymással.
Kábelt is cserélnem kell, mert a szigetelés pereg le a vezetékről.
Úton van hozzá a digitális hőfokszabályzó és remélhetőleg Béla bácsinál találok egy kiszuperált mágneskapcsolót is az új vezérléshez. ;)

2f428kduf

Néhány kerámia-égető kemencén túl vagyok, a 3.5W/ncm sok. Ez az érték hőfok függő: pl a kerámia-kemence, 1100C mellett 0.8-1.1W/ncm-ert enged. Ezen a terhelésen a huzal, kb.150 fokkal melegebb mint a kemence, úgy 1200-1250 fokos, ez már közel van legtöbb ellenálláshuzal olvadáspontjához.
Ha tartóst akarsz1-1.1W/ncm-el számolsz.

2f428kduf

A kép alapján egyszerűbb lenne a meglévőt megmérni, persze kívül, mert a többször felizzott huzal törékeny mint az üveg.

ANTAL GÁBOR

Ok Zoli ! én egy neves (miskolci) kemenceépítőtől tanultam meg az adatot . Persze lehet hogy haza beszél és bele építi a kemencéibe a tervezett elavulást . Másrészt ha hőkezelésre kell a kemence akkor 900 fok fölé nem szokás vinni . Gábor esetében én hőkezelésre tippelek ( Persze nem a gyorsacél edzésére gondolok )

Remélhetőleg Gábor megméri a kiálló huzalt és kiderül hogy hogyan méretezték annó .
 A 0.7 es kanthal nem a számolás eredménye , az van , én 0.8 at javasoltam

ywathzay

Akkor ha én most 1040 köré melegítem a kemencémet, akkor számíthatok rá, hogy elszáll a fűtés. Az a régi fajta magyar hengertestű kemencém van, plusz kőzetgyapot szigeteléssel ellátva a hőveszteség elkerülése érdekében. Eddig nem mertem ennyire befűteni, de most már tartok is tőle.

PSoft

IdézAz a régi fajta magyar hengertestű...

Azok nem inkább csak szárítószekrénynek -labor, pár száz °C- gyártódtak?[#nemtudom]

Magasabb hőfokokra, inkább a szilitrudasakat szokták alkalmazni.

RJancsi

Nekem is van egy ilyen hengeres izzító kemencém. Az eredeti ejtőkengyeles higanykapcsolós hőfokszabályzóját épp Te "boncoltad" miután átalakítottam Omron-os digitálisra. Simán tudja az 1200°C-t. 3 fázisú, a két oldala külön fázison van, az alja és a teteje sorosan kötve a harmadikon. A falak egyben a fűtőtestek is, hosszirányú lukakban spirálra tekert kanthal huzallal.

ywathzay

Ez a belseje igen, pár éve újra lett cserélve ami sérült volt.  Akkor nem aggódom, én is digitális vezérlést tettem bele, de eddig 900C fok fölé nem kellett járatni, most viszont min. 1040C fokot kér az acél.

gaben

Megmértem a huzalt,
0.8mm-es a tolómérő szerint.

ra8nsmk6w

Szia!
Nekem van olyan régi Magyar hengeres testű!
Az eredeti programozható higanykapcsolós szabályzóval.
Viszont ez 1200fok\C
Valamikor egy laborban volt, de keveset használhatták 40 éve alatt

PSoft

Nekem is volt...

Hirdettem 'anno itt is egy darabig, aztán...MÉH telepen végezte.[#rinya]

jani300

Olvasom itt a fűtőszálas hozzászólásokat .
Van két ilyenem ,talán hirdetni is akartam ,de elfelejtődött . Mi lehet ez ?
Extrúder fűtés vagy hasonlóra ra tippelek .

szf

jani300