Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja... ideális esetben.

Csak hogy mi itt általában step-dir-es hajtásokat és az esetek jelentős részében léptetőmotorokat használunk.

Az egyébként tapasztalataim szerint legjobb, legstrapabíróbb és ezzel együtt méregdrága csőharmonika kuplungok nagyobb teljesítményeknél szinte használhatatlanok tudnak lenni, akkora zenebonát tudnak összehozni az ilyen rendszereknél..

A szóbeli "márkás" gép kuplungja helyből el van marva vagy egy tizeddel az egyik irányba. :(

A körmös kuplungnál főleg az ilyen kicsi 2x3 ágúaknál ha szögelfordulást kérsz tőle akkor vagy kissé elasztikus a csillag vagy a csillag fogainak az oldala tengelyirányban is rádiuszos.
Utóbbi esetben ha túl kemény a csillag csak relatív kis ponton találkozik az alu körmökkel és bizony gyorsan kikopik az alu.
(a szóbelinél is látható a kopás)

Ezért aztán mint mindenütt kompromisszumot alkalmaznak, a csillag kissé rádiuszos és kissé elasztikus is.
Keménységüket 4-5 féle színnel jelölik, így mindenki megtalálhatja az optimálisat a saját hajtásához.
(csak ugye sajnos a szóbeleihez nem találtam kereskedelmi forgalomban különálló csillagot)

Persze vehettem volna hasonló méretű nyerset a Powerbelttől úgy 7-8 ezer Ft körül, ráfizetve még pár ezrest pár napon belül a 8 és 1/4"-os furatot is elkészítették volna, de akkor hol marad a hobby?

000000000

A műszaki világ roppant egyszerűen működik. Törekedni kellene mindenkinek az ideális eset megvalósítása érdekében a tények mentén.
A bajok pl. itt kezdődnek:
1. Semmilyen tudása nincs az ideális esetről.
2. Van valemekkora tudása, de nem foglalkozik vele.
3. Foglalkozik vele, de téves az általa feltételezett ideális eset, azaz rosszul tudja a dolgokat.

A tengelykapcsolónak csak az lenne a dolga, amit írtam.
Nyilván a sok ilyen-olyan típus, gyakorlati megoldás csak részben felel meg az ideálisnak, de egyes gyártók legalább törekednek rá.

svejk

Mint ahogy mi is törekszünk rá, különben ez a fórum nem létezne.

000000000

Tisztelet azoknak, akik törekednek rá, mint te is. Azonban
te is tudod, hogy ezen emberek elenyésző kisebbségben vannak.

dch7hz36

Sziasztok!

A YouTube videóban (képen) látható fúrótokmányba befogott tengelyközpontosítót merre lehet kapni, illetve milyen néven? (akár eBay is jöhet)

Köszönöm!

somma

3D print verzió
Persze fémből stabilabb - tartósabb. Elkészíteni sem túl nagy kihívás.

ywathzay

Keresek vállalkozó szellemű 3D nyomtatóval rendelkező egyént, aki a képen látható fogaskereket ki tudná nyomtatni. A furat 1.5mm, a teljes átmérő 21.65mm. Teljes magassága 4mm. Köszönöm.

remrendes

ANTAL GÁBOR

Ha a" segítség bénába" írnám akkor minősítem magam [#kacsint], de ide is sántítva illik : Keresem egy
 GÉFI ( Győr) LEM/15 ös hidraulikus élhajlító( gyártva :1999) villamos kapcsolási rajzát

A GÉFI  utódra rákerestem , sajnos nincs utód .
A hidraulikus hiba elhárítva , de az elöttem barbárkodó villanyászt már nem tudom überelni ...( kétkezes indítás,pedál, berhelt végálláskapcsolók stb)

gaben

Sziasztok,

a múltkor vettem itt egy hőkezelő kemencét a cimborámnak, de sajnos a kettőből az egyik oldal elhiccent.
Ez egy régi német gyártmányú 230V-os és 1.2kW-os kemence.
Hol tudnék ilyen huzalt beszerezni hozzá?

köszi, Gábor

ui: az ép oldalán 23ohm-ot mértem

PSoft

ANTAL GÁBOR

Emlékeim szerint 3.5 W / cm2 felületi terhelés alatt szokott lenni egy kemence . A hasamra ütök ( minthogy ilyen elvileg van itthon : legyen a kanthál 0.6 mm es   A ró 1.41ohm mm2/m
( nem SI de legalább  könnyen memorizálható )
Ha a fele hiccelt el akkor 600W kell oda .  A szükséges ellenállás Unégyzet / P alapon = 22ohm    ( csak a fele feszkóval számoltam mert feltételeztem hogy soros a kötés  ( és Gábor is 23 at mért

A szükséges huzalhossz 0.6 tal : 4.4 méter   ( L=(R*A)/ró)
A huzal felülete : 82.8cm2  A felületi terhelés : 7.2watt/cm2

Ez nagyon nagy tehát vastagabb huzal kell !! ( sajnos olyan nincs itthon )   ugyanez 0.7 tel  6 méter  és 4.55W/cm2  még mindig sok  

és 0.8 al : 7.8 m   3.06 w / cm2. Ez már jó !!

És akkor miért is van nekem 0.6 os huzalom  ( mert kb 600 wattos egy vasaló   Oda ugye 88 ohm kell ami 17.6 m és a felületi terhelés 1.8 w/cm2   vagyis a cekaszom sajnos vasalókba való

RJancsi

Mindkét Gábornak! [#awink] Van egy spulni (kb. 4 kg) 0,7-es kanhtal huzalom (3,55 Ohm/m). Ha megér egy próbát szívesen letekerek belőle kipróbálni. Hót zöld vagyok hozzá, de teljesen elvetemült dolog két szálat lazán(?) összesodorni? Nyilván nem a legjobb megoldás, de a keresztmetszetet jelentősen növeli. [#papakacsint]