Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

vadember

Olyan termosztátra lenne szükségem ami legalább 0-250 °C között tud kapcsolni és be lehet programozni több hőfokot is előre (három szükséges) .Ha elérte az első beállított hőfokot akkor azt tartania kell 4-5 fok hiszterézissel. Ezután tudjon továbblépni a következő magasabb értékre egy kapcsolással.

horcsab

Sziasztok!
Keresek 1N821 vagy 1N821A diódát. Csak ez jó!
(6,2V zener, de hőkompenzált!)
1-2 darabra lenne szükségem viszonylag sürgősen. Ha van valakinek kérem jelezze.
Köszönöm!

ANTAL GÁBOR

Csuhás

Nincs valakinek feleslegben pár darab 2N2369 tranyója jelképes áron?

Csuhás

Köszönöm a segítő ajánlatokat! Megoldódott, találtam a HAM bazárban tranyót.

gaben

Sziasztok,

keresek egy a képen látható, 4 pin Female plug Mini TA4F XLR típusú csatlakozót.
Véletlenül nem lapul valakinél egy a fiók mélyén?

Üdv, Gábor

LittleSV

Sziasztok.
Co2 lézer folyadék hűtésre mi a legjobb (csendesebb) megoldás?
A "gyári" kínai hulladék szökőkút szivattyú csörög csattog. Jelenleg még ez van egy 30l-es hordóban, de ki szeretném váltani. Valahol van nekem skoda ablakmosó szivattyú, de nem tudom hogy ezeket csak szakaszosan vagy huzamosabb ideig lehet üzemeltetni.

Illetve levegő elszívás. 110mm-es csőventillátorom van, mert a "gyári" megoldás szintén hulladék. A gép mögött nincs helyem, így gondoltam 50-es pvc csövet vezetek be oldalról, és egy 110/50 szűkítővel oldom meg az elszívást, csak kérdés ez így megfelelő vagy sem. Bár az is lehet az asztalt kéne kifúrnom és a gép alján keresztül elszívni a füstöt...
Van erre jobb, helytakarékosabb megoldás?
Köszönöm

philips10011

Sziasztok,

Keresek Győrben olyan fórumtársat aki segítene alkatrészek (orsók, lin vezeték és kocsi, aktuátor) állapot felmérésében.
Szándékát privát üzenet formájában jelezze. További részletek privátban.
Köszönöm.

kaqkk007

[#t169#] Ebben a témában hamarabb kapnál segítséget ..

vadember

Nálam a Sicce szivattyúi mentek több éven át éjjel-nappal még amikor díszhalakat szaporítottam.
Az üzemeltetés elhelyezésére figyelj oda! Függőleges legyen a lapát tengelye!
Sicce

Szalai György

Szerintem a legcsendesebb összeállítás:
Hőcserélő primer körébe 8-12 C fokos kútvízkeringetés.
(Szivattyú a kútban zajong, a primer víz is oda folyik vissza.)
Szekunder körben, hő és hangszigetelt puffer tartály aljában gumibakra rögzített, teljesen a víz alá merített szökőkút szivattyú.
Valamelyik EHEIM típust választanám, többe kerül, de hozza a minőséget.

(Ha nincs kút, akkor folyadék/folyadék hőcserélő helyett egy Peltier modulos folyadék/levegő hőszivattyú, óriási hőleadó bordával. Ventilátor nélkül !)

Rabb Ferenc

IdézFüggőleges legyen a lapát tengelye!

Ebben biztos vagy? Csúszócsapágyat nem nagyon szoktak axiálisan (még a forgórész súlyával sem) terhelni. Szerintem a képek alapján is a motor tengelye vízszintes.

De te használtad így, ezért hiszek neked - csak furcsának tartom...

PSoft

Túlgondolod kicsit ezt a hűtést.[#circling]
Főleg az elejét.

Szalai György

Igen, az én vagyok.
És a csendességet?
Mert úgy értettem, hogy arra irányul a kérdés.

8gt3bsws

Sziasztok.

Nct 101 vezérlő paramétereinek beállításához szakembert keresek. Nemrég vettem egy hagyományos felépítésű cnc esztergát, melyen eredetileg valamilyen kínai vezérlő volt. Ezt cserélte az Nct 2011-ben a 101-re. A gép azóta (is) használaton kívül volt, ezért néhány hiba nem derült ki azonnal. A problémáim a géppel:
-nem tudja az M19-et
-menetfúró ciklusnál a "Z" orsó megállása után még forog párat a főorsó, utána kb ugyanannyit vissza és csak utána indul el visszafelé a szerszám
-nagyon lassan pörög fel és áll le a főorsó
Lehet vele dolgozni, de a jó gép nem ilyen :-)