Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

PSoft

Valóban, ott a zárójeles csendesség.

Régebben, valamelyik CO2 lézeres írta...

-a fagyasztó,(szekrény/láda) mindig üzemel szinte minden háztartásban.
-hely is szokott lenni benne, néhány PET palack akkumulátornak.

vadember

Előszedtem egyet, hogy lásd a belsejét. Az enyém át van alakítva, hogy ne a gyári hátoldali résen szívja be a vizet, hanem alulról. Így oda lehetett csatlakoztatni egy csőre ráhúzott szivacsszűrőt. A forgórész súlya nem terheli a tengelyt a súlyával. Egyszerű kétpólusú mágnes ami berántja magát a fészekbe és ott marad. A kenést a víz adja. Az indulás könnyítését úgy oldották meg, hogy a mágnes szabadon tud fordulni a lapáthoz képest kb 270 fokot. Így terhelés nélkül kezd el forogni a mágnes. Lehet,hogy vízszintesen működtetve is ugyan ilyen tartós lenne. Gyakorlatilag hangtalanul működik.
Ez van vagy 25 éves és ahogy látom még most is változatlanul gyártják.  Amikor piacra került vásároltunk belőle mi tenyésztők egy halommal. Alig volt ami elromlott belőlük. Nekem is volt vagy 20 darab. Az Eheim szűrőkhöz képest ötöd áron volt. Hatalmas előrelépés volt ez ahhoz az orosz szűrőkhöz képest amit addig használtunk.

Rabb Ferenc

LittleSV

A "gyári" kínai is ilyen elven működik csak az enyém csörög csattog. Ilyen kisméretű szivattyú volt a szobai szökőkútban amit tavaly likvidáltam. Hiba volt...
Találtam itthon ablakmosó szivattyút, letesztelem hogy bírja a folyamatos üzemet. A 30l-es tartályom adott, eddig sosem ment 27°C fölé a lézercsőben keringő víz hőmérséklete.

Talán nagyobb gondom a megfelelő füstelszívás. A gép hátulját lezártam, oldalára tudok furatot készíteni, csak az a kérdés a 100-as csőventillátor 50mm-re szűkítva mennyire lesz jó megoldás (Bár a porszívókban is van szűkítés, igaz a motor fordulatszám és a turbinalapát is más).

btgea4nd6

Üdv, keresek olyan szakit vagy gépműhelyt aki megtudná csinálni ezt az alkatrészt. Köszönöm.
06303476066

eivmhrm04

Nem ismer valaki olyan céget vagy személyt  akik foglalkoznak marómotrok tekercselésével 2,2kw 18000 fordulat.Állitólag kézzel nem lehet megtekercselni. Előre is köszönöm

g89ketty

s7manbs8

sastas

Sziasztok!

Fogaskerék gyártásra kit tudtok ajánlani? Az idő nem szorongat, hobbyról van szó, inkább az ár lenne az elsődleges kérdés. Sima mezei egyenes fogazás, minden adatom megvan hozzá csak legyártani kéne.

ANTAL GÁBOR

Kereskedelmi árú : Powerbelt     C43 anyagú amit utólag nitrocementálható  m1-m4 ( 5?)

designr

remrendes

Ha mar ez igy szoba kerult, ferde fogazasut tud valaki?

sastas

Igen, őket én is megleltem. Meg az Iramko-t is. Akkor leirom konkrétan: m2,5, z35 és z37, fogszélesség 60mm, agyszélesség min15mm, agyfurat 25mm, előny ha reteszhornyot is bele tudják rakni helyben. 2-2 darab kéne.
Azért szeretném gyártatni, mert a legtöbb kereskedelmi forgalomban kaphatónál a fogszélesség relatív kicsi, az agynélküli kerekekből meg nincs elég kis fogszámú, hogy felfűzzem őket. Az átvivendő erő relatív nagy(240nM), a tengelytávolságom meg kötött(86 és 105 közé kell essen). Az áttétel 1,03 és 1,2 között szabadon változhat.
Bár most jobban belegondolva lehet 4-es modullal jobban járnék és akkor kereskedelmi forgalmű kerékkel meg tudom oldani 22 és 23 foggal. Hazaérek és ellenőrzöm ezekkel a paraméterekkel a hajtást.
Azért ha valakinek van gyártós kontaktja azt szívesen veszem a jövőre nézve :)