Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Svejk, hol vetted múltkor azokat a selejtes fogasszíj görgőket?
Ja és milyen márkajelzéssel futott ?
Kellene 2db-ot vennem és nem szeretnék belefutni valami ócskavasba.  

Mindenkitől kérdezném: Melyik márkát tartjátok a legprecízebb kivitelűnek a görgők és fogasszíjak terén ?

Révész Richárd

Révész Richárd

Az előző Laslie-nek szólt.Lemaradt a válasz gomb.

svejk

Az itteni csapágypoltban, de ők a Powerbelt-től hozták, az egyik kerékbe is bele volt ütve a nevük.
Teljesen komolytalan volt, szerencsére szó nélkül visszadták a pénzem.

Végül a Pikoindustria-nál vettem, a 72 fogas itt sem a tökély de használható, egy nagyságrenddel jobb az előzőnél, és az árak is jobbak.

4um5b65d

Urak , ki tudja hol lehet a legolcsóbb vákuumcsövet vásárolni a napenergia hasznosításához ?

000000000

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy hol lehet kapni m12x1 3mm széles rozsamentes anyát?

000000000

Talán próbáld meg a Dunaharasztiban lévő Direct-Line-t. Bár nem szerepel a honlapjukon, vettünk már tőlük néhány marék rozsdamentes hernyócsavart.
Laslie: véletlenül napkollektort is árulnak.[#smile]

4um5b65d

Köszi megnéztem, de ők sík kollektorokat gyártanak, az meg nekem nem jó. Csak vákuumcsöves megoldásban gondolkodom.[#wave]

ukcge40u

Keress rá a hatvani céglistában.
Ott van egy szerelvényes üzlet a Horváth Mihály úton, náluk van csöves kollektor, szerintem csövet is tudnak.
A nevüket nem tudom, de Danibá biztosan tudja. :)

000000000

Laslie! Permanent Kft. Külön is vehetsz vákumcsöveket, én annak idején vettem aggyet kipróbálni. Akkor még láttam fantáziát az alternetív energiában, de aztán rájöttem, hogy nagyon drága, sose hozza be az árát. Komoly állami támogatás kellene, mint nyugaton.

4um5b65d

Köszi megnéztem, de külön vákuumcsövet nem látok a listájukban. Valamikor pár hónapja láttam egy cégnél 1800Ft/db árban és én hülye nem mentettem el a címüket. Most kb 2500Ft-ért árulják darabonként.
Azt viszont nem mondanám, hogy nem térül meg az ára. Ha veszek 30 db csövet az 75000Ft , de ebben az a szép, hogy akár darabonként is bővítheted, ahogy a pénztárca engedi.  Szóval a 30 db cső 1800-2400KWh energiát termel 1 évben. Számoljunk a legalacsonyabbal 1800-al és 42Ft-os KW díjjal (de ezt most emelik) Szóval 1800x42 = 75600 Ft. Vagyis már az első évben kitermelte a csövek árát. Persze a csöveken felül még van egy pár cucc ami kell a rendszerhez, de szerintem egy otthoni elkészítés és egy kis MÉH telepes turkálással 25-ből kijön. De a biztonság kedvéért jó bőven számoljunk.  Legyen a kiszolgáló egységek ára is 75 ezret.  Akkor is 2 év megtérülési idő. Ez pedig meg kell, hogy érje. Ahogy olvasom a leírásokat, 1 cső napi 10 liter meleg vizet képes csinálni. Összel és tavasszal nem kell fűtened, vagy egész évben ingyen melegvíz. És ugye nem elhanyagolható, hogy szűrt fényt is hasznosít, télen . Szóval, szerintem ez nem rossz....

ywathzay

ráadásul ha nem készít mégsem elég meleg és elégséges mennyiségű meleg vizet akkor bekapcsol a gázkazán... Mikor csináltattam a fűtésemet millió dolgot, fórumot mindent átolvastam egy helyen valaki azt írta milyen rosszul is járt a termálvizes szivattyúzós fűtés- hűtés rendszerével.  Megújuló energia meg minden, azt annyi villanyszámlát fizet a szivattyúk működtetésére hogy lazán kifizetné a gázfűtés árát. Igaz a gázszámlája minimális. A minap a BBC-n volt egy elismert környezettudóssal beszélgetés, az öreg azt mondta, hogy ez a szélturbinás áramtermelős Földmegmentés is csak egy parasztvakítás, egyrészt nudli amennyit így lehet termelni, másrészt lehetetlen annyi szélturbinát felállítani iszonyatos költséggel amennyire  valóban szükség lenne, vagy minden szabad területre ezt kellene tenni ami nem valami szép látvány, harmadrészt az atomenergiánál tisztább energiaforrást nem ismer.

svejk

Miben találok én a hétköznapi életben M11x1-es menetet???
Anya, vagy ha csodák vannak akkor hollander kellene...

4um5b65d

Akkor azt mondod előbb nézzem meg, hogy mennyibe kerül egy urán rúd, mielőtt vákuumcsövet veszek ? [#vigyor3]