Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ilyen esetben a korrekt megoldás perselyezni kell a csapágyfészket. Itt egy szép példa erre.

zozo

Vagy felrakni vibroirónnal :)  -Régen egyszer jó fél napig rajzolgattam egy csapágy palástjára, de végül jó lett.

PSoft

Öreg szakitól láttam 'anno...

Fogta a 600W-os pákát,és "fölgrundolta" a kopott csapágyfészket.
Épp egy motorpajzs volt, rezsón előmelegítette a grundolás előtt, a fölösleget meg...lehúzta egy sauberrel.
Akkoriban ez bevett gyakorlat volt, nem futkozott minden "vacakkal" az esztergányoshoz.:)

zozo

Most, hogy mondod, én is emlékszem egy kis öregre, akinek mindenféle csapágyfém ötvözetei voltak a dobozában, magyarázta is, hogy melyiket hogyan meg hova lehet hasznosítani. Hajtókarok, dugattyúk mindig voltak az asztala sarkán :)

dezso74

Sajnos nem. Ezek a csapágyak egy kimart vezérpályában haladnak, csak a Kínai elrontotta a méreteket. Egy kapszulázó gépről van szó. (A csapágyfészek javítással tisztában vagyok). Viszont itt két szerszámot kell összeilleszteni század pontossággal. most viszont a kéz szerszám elmozdul 2,5 tized millimétert. Ennek kiküszöbölésére gondoltam pluszos csapágyméretre.

rotaryfun

Csapágyfészket ? Dehogy is, a csapágy külső gyűrűt, azt sokkal könnyebb. Úgy szaladt rajta a cink mint ha rézből lett volna ha jó volt a forrasztóvíz. Talán még most is az van az öreg ZIL ben :)

Csuhás

Aha. Ez egész más probléma. Itt keresnék olyan csapágyat aminek kisebb a külső átmérője. Ilyent sok mérethez találni. Szükség esetén akár a tengelyt is lemunkálnám egy kisebb csapágyhoz. Ezután a csapágyra tennék egy edzett gyűrűt. Azt felragasztanám vagy ha elfér akkor egyik végén peremmel a másikon rugó gyűrűvel rögzíteném. Ha megint gond van lehet csapágyat és gyűrűt is cserélni.

smalla

Vagy lehet a tárcsából is újat maratni :) kisebb horonnyal. Persze ez biztos egy drágább megoldás, ha kicsit is bonyolultabb a darab.

fk9ug9pjg

Sziasztok!

Budapesten keresek olyan embert, aki marógép elektronikát összerak és beállít. E-mailen megbeszéljük

Tari Gábor

Sziasztok,

Valakinek van tapasztalata EZZEL a mach3 kompatibilis kézikerékkel? Más megoldás is érdekel hasonló költségszinten. Nekem az a fontos, hogy tengelyeket és a léptket lehessen könnyen állítani.

Köszi

dezso74

Sziasztok Fórumtársak!

Keresnék 5,5Kw os frekiváltót 1 fázisról 3 fázisra megfizethető áron.

Ajánlatokat privátban kérném.

jani300

Már láttam az írásod ,és gondolkodtam is rajta hogy egyáltalán létezik e ekkora teljesítményű ,direkt egyfázisra tervezett , frekiváltó ?

Csuhás

Szerintem nem készítenek, mert ahol olyan erős a hálózat hogy meg tudja táplálni ott van három fázis is, és azt előnyösebb használni.

dz7ssc2ac

Üdv kedves Tagok!

Nagy pontosságú gépekkel vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!

Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com
Köszönöm!

dezso74

Iramkó Kft-nél is olvastam és már láttam itt hirdetésben is, csak akkor még nem így gondolkodtam.

Kompakt, áramvektor-szabályozású inverter nyomatékigényes hajtásokhoz

A Yaskawa által gyártott V1000 frekvenciaváltó, a szabadalmazott kialakításának a modern gyártási technológiáknak, valamint a minőségi japán alkatrészeknek köszönhetően, 1:10000 meghibásodási aránnyal rendelkezik. Az új kompakt vektoros szabályzású frekvenciaváltót legalább 10 év hibamentes működésre tervezték. Az új szolgáltatások valamint az egységes 1000 sorozattal megegyező paraméter lista garantálják, hogy a készülék megfeleljen az kor elvárásainak. Az emellett 1:10 000 meghibásodási aránynak, valamint a több mint 10 év tervezett élettartamnak köszönhetően a V1000 frekvenciaváltó üzembe helyezése után még hosszú ideig felülmúl minden más frekvenciaváltót.

Teljesítmény tartomány:

1x200V.....240V +10%/-15%, 0.1kW ~ 4kW
3x200V.....240V +10%/-15%, 0.1kW ~ 18.5kW
3x380V.....480V +10%/-15%, 0.2kW ~ 18.5kW

Tulajdonságok:

- Érzékelő nélküli áramvektor-szabályozás
- 0,1 - 400Hz frekvencia kimenet
- 6 programozható digitális bemenet
- 3 programozható digitális kimenet (2 optocsatolt, 1 relé)
- 2 analóg bemenet (0~10V vagy 0~20mA vagy 4~20mA)
- 1 programozható analóg kimenet
- 1 impulzus bemenet és 1 impulzus kimenet
- Kettős besorolás:
    - normál üzem 120% / 1 perc túlterhelés
    - nehéz üzem 150% / 1 perc túlterhelés

Egy E400-as esztergát újítottam fel és ebben 5.5Kw-os villanymotor van. Gondolkodtam motor cserén, de tengelyátmérő is fontos a kuplung miatt, eddig még nem találtam árban megfelelőt. 4 Kw-os frekiváltóm  van, azzal viszont nem lenne jó működtetni, ezért keresnék 4 Kw-os villanymotort, vagy frekvenciaváltót.