Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Gyárfás Attila

Üdv
Újra van 1/8-ados szárú,2mm-es használt kukoricamaró. Összesen 300db van, 50db-os dobozokban.
Ára postával 5000ft/50db
Akinek egyben kell, postával 25ezer.
És van még kb. 0.5, 1, és 1.2 mm es is, 30db.
Ennek ára postával 4500ft.
Ára  

rbbhbyvfs

Sziasztok,

Nagy oxigén palackról szeretnék tölteni egy kicsit. A nagy palacknak 1/2" külső menete van a kicsinek meg 12x1-es. A kettő közé kellene egy adapter, ki tudná ezt megcsinálni nekem? Az anyaga sárgaréz és kellene a tömítésnek is valamilyen kialakítás, perem vagy valami, gondolom aki már látott nyomáscsökkentőt az tudja miről beszélek.

http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=2827" TARGET=_fnew>Kicsi palack

Köszönöm

000000000

Csak, szólok!

Az oxigén átfejtése, nagyon, nagyon veszélyes!
Többször veszélyesebb, mint pl, a P.B. gázé.

000000000

Szerinted egy 110baros akármit ki vállal be büntetlenül?
Azért ez nem lufi kategória.
Kissé veszélyes játék.

Szedlay Pál

Ezt nem töltik, ez az eldobós palack.
Megveszed, használod, kifogy, eldobod.
A költségeket meg felszámolod a termékre.
Én is azt javasolnám, ne töltsd meg.

rbbhbyvfs

Mivel a klimások is ezt használják nem cipelik a nagy palackot, gondolom nem megoldhatatlan.
Mivel egy kicsi palack árából kijön egy nagy palack töltete, ezért nagyon nem mindegy.
Illetve jártam már úgy, hogy az áruházban drágán megvett palack üres volt...

000000000

Fiatal koromban, a kőbányai sörgyárban dolgoztam egy darabig.  
Ott, felrobbant egy oxigénpalack, egy új vasbeton épületben.
A hatalmas épület majd negyed részét lebontotta. A palack, 40 centis betonfalhoz volt kötve a kiálló drótokhoz.
A robbanás után teherautónyi rés maradt a hajén.
Pedig, csak kicsit olajos kézzel szerelte össze a csőszerelő.
Szóval, nem játék.
Meg, a 150 bar -os töltet sem.

sufnituning

Igazad van, a nagy az nehéz, csak mielőtt átfejtenéd, gyere el hozzánk, hogy méretet vegyünk rólad, szép sírköveket csinálunk
most akciósan.

rbbhbyvfs

Nagyon kedvesek vagytok, hogy így aggódtok értem, tényleg. Bár minap a quadrokopteremmel próbáltam felszállni és eléggé veszélyesnek tünt a négy pörgő izé, lehet nem is próbálkozom többet a végén még levágja a fejem, kiveri a szemem. Ma meg a légzsákot cseréltem ki az autómban, az is felrobbanhatott volna, de valamiért nem akart mégsem, pedig elvileg erre van idomítva. Fene sem érti ezt, most akkor rettegjek az oxigén palacktól itt lent a pincében? A kicsi miért nem robbanhat fel?  
Mint mindennek úgy az oxigén kezelésének is megvannak a szabályai, ha azokat betartod, nem történhet baj. Az hogy marketing/1 bites userek miatt nem kapható nagyobb palack a sima boltokban, illetve eldobandónak irdetik, hát emiatt a kérdés...

000000000

Neked fogalmad sincs a zoxigén veszélyeiről!
De csak bátran töltögesd, de ne innen kérj hozzá segítséget!

Bátraké a szerencse!

Hidd el, a többiek csak írígykednek rád, hogy milyen bátor fickó vagy!

000000000

Az autódban a légzsák fel fog robbanni adott pillanatban, vagy csattansz a szélvédőn?

VighLajos

http://www.piroprev.hu/Torveny/Jogszabalyok_Munkavedelem/14_1998.(XI.27.)GM_rendelet.pdf" TARGET=_fnew>A törvény...
Mivel ez alapján a külföldről behozott, egyszeri használatú palackokra ez a törvény nem vonatkozik, így nem szegi meg a 4.2.6-os pontot, mely szerint az átfejtés is töltésnek minősül, így azt csak a töltéssel foglalkozó gazdasági szervezet végezheti.
Nem vagyok jogász, de kb 20 évvel ezelőtt a "Hatóság" megbírságolt 10 e Ft-ra (akkor szép pénz volt!) az említett törvény többszörös megsértése miatt.
Ekkor "kikupálódtam" belőle.
A bűn: lejárt nyomáspróbájú palackok használata (nem volt rajta a tábla, hogy lejárt a nyomáspróbája, használni tilos), killetve szabálytalan tárolás (orosz palackok voltak, amiket gázkoncentrációmérők kalibrálásához használtunk. Itt nem töltik újra, tehát egyszer használható, külföldről behozott palack volt. No, ez már a határozatban nem volt, mert közben ők is rájöttek...)
Szóval: én nem merném megcsinálni. Túristapalack töltéséhez van egy szerkezetem, de az 20 barnál nem több. A 150 bar komoly dolog: ha valami történik, a palack az Adriáig is el tud repülni. Az 50 literes palackban 7.5 m3 gáz van.

VighLajos

A kezelés szabályaiban az is benne van, hogy átfejteni tilos...
Valószínű, hogy fog sikerülni, mivel nem mind jár balesettel.
Olyan ez, mint amikor a tőlünk nem messze lévő egyirányú utcába szembe behajt az ott lakó.
Szerencsésen hazaérkezik, kihúzza magát, és büszke, hogy ismét megspórolt 1200 méternyi üzemanyagot...
Ne haragudj Libus, nem téged akarlak cseszegetni... Ha elindul valamelyik palack, a koptered ahhoz képest beteg cserebogár szárnypróbálgatása...

rbbhbyvfs

Nyilván nem vagyok öngyilkos jelölt, ha valaki érthetően elmagyarázza(ná) hogy miért oly veszélyes és nem csak a hallott/mesélt sztorikra hivatkozna, akkor igérem nem próbálkozom vele.
De azt nem fogadom el, hogy egyszer valahol valami történt a távoli homályban és ezért ...

Ha azt mondjátok, hogy nem lehetséges ilyen nyomásálló adapter elkészítése sárgarézből egy eszterga gépen, akkor azt el tudom fogadni.
Ha azt mondod, hogy nem oldható meg a tömítés, akkor azt elfogadom.

Nekem csak a "csak"-al van a bajom, az értelmes magyarázat hiányával, a kapásból letámadással.