Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

b4nm7gjvr

És akkor nem lehet az adatlapra írni? Én 4 nyelven beszélek....

000000000

b4nm7gjvr

да, yes, ja, tak....mivel cél munkahelyem kint van egy nemzetközi cégnél, és folyamatosan tárgyalok, mind szóban, mind írásban! Nem 100% az írásom még így sem, az igaz de alapvető helyesírással azért tisztába vagyok, mind a 4 nyelven!

000000000

Akkor örüljünk neked és szapuljuk mambot, aki nem tanult meg magyarul írni, és egy magyar fórumot látogat.

Szép...

b4nm7gjvr

Nem szapulom, az távol áll tőlem! Amúgy a vigyorgó fej, lemaradt az írásom végéről!

000000000

Utólagosan magyarázkodni manapság nagy divat.

000000000

A bicikli kerék még a leggagyibb is kibír 5 bar nyomást.
Volt olyan drótszamaram aminél a kerék üzemi nyomása 10-12 bár volt.  
A 3 Forintos csoda gépeknél elő szokott fordulni hogy a drótperem nem ugrik a helyére, ilyenkor a feltüntetett max nyomás duplájára is szoktuk fújni.

VighLajos

Hát, nem tudom...
Itt valami zavar van. Az oxigén ezen a hőfokon csak légnemű (gáz) halmazállapotban fordul elő.
A kritikus hőmérséklete -118,9 °C, ami azt jelenti, hogy a kritikus hőmérséklet felett a gáz bármilyen nagy nyomással sem cseppfolyósítható.
Tehát a nagy palackban is ugyanúgy gáz van, mint a kis palackban, és a nyomásuk megegyezik.
Nem kell összetéveszteni a veszett jó hőszigeteléssel ellátott tartálykocsiban szállított cseppfolyós anyaggal, aminek a hőmérséklete -119 C körüli. Ennek az átfejtésénél tényleg előírás a fogadó tartály hőszigetelése, illetve valamiféle szivattyú használata. Az autógáz-áttöltésnél szembesül ezzel a problémával az ember (szivattyúhiány), főleg akkor, ha otthon a PB-palackból tankolja a négykerekűt.
Kedves gyerekek! A kémia órának vége!
[#nyes]

Papp Ferenc

Üdv! Szeretnék venni új golyós orsót. Hol a legolcsóbb?Természetesen számít a minőség is.Köszönöm a segítséget!F

000000000

épen ez a lényeg hogy  ne keljen nagyomáson mozgatni a gázt térfogatbol térfogatba a hütés kissebb energia mind a töb lépcsös sürités szoba hömérségleten...(bár ez már megtörténi a ipari gázal elöálitásakor levegöböl valo kiválasztáskor)
Ez házi körüményelnék egyik sem nagyon kivitelezhetö a nagy nyomás miat amin a legtöb ipari gázt használják!
A propan bután épen fizikai szerencse szoba hömérségleten ép csepfolyos igy az nagy menyiségben elfér kis helyen és kezelhetö a nyomása is 5..10 bár max!
De ha a földön környezet -50..-150c lene akor a nemes gázokal is ugyanez ahogy a propán butánnál is szoba hömérségleten hasonlo lene...

Csuhás

Köszi! Már figyeltem az aukcióra, és most meg is nyertem.

jani300

Sziasztok ! Olvasgatom itt az oxigén átfejtéssel kapcsolatos hozzászólásokat .
Halkan megjegyzem legalább 20éve fejtegetem az oxigént . Újabban a co-t is .
A nudli eldobható palackkal való próbálkozást én is feleslegesnek tartom  meg veszélyesnek is .  
Ha már valaki mindenképp fejtegetni akar , gyári  mondjuk 10 literes palack alatt nem igen van értelme , az még méretben is kezelhető .
A palack hollandere csak hasonlít a fél colosra átmérőben valamival erősebb .
A fejtegetéshez azért némi fizikai ismeret ,józan ész ,és a hegesztőpalackok kezelésének biztos ismerete feltétlenül szükséges .
Ajánlani nem fogom senkinek hogy csinálja .
A régi szakik nem igazán ódzkodtak a módszertől .

000000000

üdv, eladó 3db 8mm-es gömb és 3db 6mm-es gömb keményfém maró (egybe:12.000 ft)! érdeklődni itt: 12elado12@mailbox.hu