Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Jozs

Azért túlságosan nem szeretném elbonyolítani, ha könnyen beszerezhető ( OBI-TESZKÓ ) anyag nincs, inkább megpróbálom valami áthidaló megoldással. Köszi.

vjanos

Valami púrhab féleség nem volna jó?
Az tapad is, tart is, ki is keményedik...

Jozs

Nem, mert éppen az a lényeg, hogy egy bizonyos pozícióban rögzítsem a ketyerét. A purhab elnyomná.

ggdr57dg

Létezik olyan purhab, amit ragasztáshoz használnak. Az nem nyomja el. Nem tudom a nevét, otthon van ilyen, meg tudom nézni.

Dolgoztunk http://www.novachem-technologies.hu/PU-Elastomers.htm" TARGET=_fnew>kétkomponensű poliuretánnal konkrétan a 8085-tel, az Shore 85A keménységű és tuti jó lenne arra, amire szeretnéd. Ellenben az 50ml ára 12€. Kinyomó pisztolyt tudnék hozzá kölcsön adni, mert anélkül nem nyomod ki és majd' 40€.
Csak el kellene jönni Győrbe érte...

s2k5ycubj

Szia!
Én a fétis-ben vettem amit láttál nálam a fűrészgépemen. A vastagabb(4mm) jó mindenhez,viszont a vékony gyorsabb rúdanyagnál,de a szelvényeket nem nagyon szereti.

Jozs

"Létezik olyan purhab, amit ragasztáshoz használnak. Az nem nyomja el. Nem tudom a nevét, otthon van ilyen, meg tudom nézni. "

Az megköszönném ha megnéznéd. Mint írtam túlságosan nem szeretnék nagy feneket keríteni a dolognak, tehát sokat nem költenék rá, és Győrbe sem mennék el ... Egerből :-)

Rabb Ferenc

Ha mindenáron ragaszkodsz a PUR habhoz, akkor az első szembejövő barkácsboltban "ragasztó purhab" néven kapsz. Az, hogy mi van a flakonra írva - lényegtelen. A legkisebb 750ml és ezer-valahányszáz forint. Kb tíz liter hab lesz belőle. Neked 50 cm3 kell.  

De ez is tágul, csak kisebb mértékben. Kitüremkedik a réseken. Aztán eltávolíthatatlan. Lágy állapotban az aceton még leszedi - a sisak lakkozásával együtt. Átkeményedve csak a sniccer és a csiszolópapír "oldja" :) És természetesen nem rugalmas.

Jozs

000000000

A sisakra a kamerát ha nem akarsz az agyadba egyet bele integrálni akkor vagy gumiszalaggal vagy úgy rögzítik hogy nagyobb erőbehatásra az le essen.
Vannak kimondottan erre a célra sisakok amire lehet csavarozni, de ezek meg vannak erősítve.
Ha azt hiszed minél stabilabban rögzíted annál jobb lesz a felvétel akkor el kell hogy szomorítsalak mert tévedsz.  

http://www.youtube.com/watch?v=RMEM5uUG0Q4" TARGET=_fnew>Fix sisak kamerás felvétel ITT

Akármit csinálsz a fejeddel együtt fog mozogni a kamera és így a felvétel is össze vissza rázkódok.
Haveromnak egyszer az MTV-től  (Magyar Televízió) szereltek 3-4 darab kamerákat a bringájára , de egy se élte túl a DH pálya megpróbáltatásait.
Hiába mondta hogy a sisakra rakják mert szétrázza a gép , nem ért nekik a jó tanács.
Még a memóriakártya is tönkrement.

Jozs

Én is próbáltam körbejárni a témát. Az egyik szempont az volt, hogy a kamera nagyjából azt rögzítse, amit én látok motorozás közben. Így a sisak egyértelmű volt. Viszont én nem kívülre, hanem a plexi mögé teszem, mégpedig egy kulcstartó kamerát. Biztos láttatok már olyat, kis fekete bigyusz, pár centi az egész, akkora mint egy kulcstartó :-). Az újabbak már HD minőségben vesznek. Rögzíteni a sisak belső puha béléséhez fogom ( megpróbálok minden kemény dolgot kihagyni ), remélem ezzel a rezgéseket is kiküszöbölöm valamellyest. Bár van saját akkumulátora, de az nem bírja túl sokáig, ezért a tápellátását egy külön akku-pack -ról oldom meg, ami a dzsekim zsebében lesz. Legalábbis így tervezem :-)

000000000

Nem érted a lényeget, hiába nem mozog a kamera a sisakhoz képest a fejed nem tudja kompenzálni a káros bemozdulásokat.
Főleg ilyen kis kamera tehetetlensége olyan kicsi hogy ha egy rágóba nyomva tennéd a sisakra akkor is stabilan ott maradna.

Jozs

Szerintem az általad belinkelt videó nem a legjobb példa, mert egyrészt bicajos, másrészt terepen készült. Úgy gondolom motornál kb. 100 km/h alatt nem jelentkezik ilyen rezgés. De majd meglátjuk :-)
A második ketyere tényleg elég barátságos áron van, csak nekem nagyon nem egyértelmű a felbontása. A szövegben 1280x960 -at ír, a képen pedig ott virít a "HD 720" felirat. Jobban utánanézek, mert az én barkácsmegoldásom sem jönne ki ettől olcsóbban. ( Tipikus esete annak, amikor az ember kreativitását elnyomja a kínai tömeggyártás :-)

besirkyjh

Szia  

Tudomásom szerint mozgokép rögzitésnél az FRS érték a mérvado ( képkocka/sec ? ) .Márpedig azaz érték az olcsobbnál csak 30 .Ha jol tudom ahhoz hogy "becsapjuk" a szemünket minimálisan 24 kocka kel , ez még ahhoz nagyon közel van .Szerintem szaggatott lesz a rögzitett kép ha mozgás közben történik a felvétel .
Ez inkább csigához valo :) ( arra van ideje a kamerának :)  ) .

besirkyjh