Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Mivel a diagnosztika jónak jelzi, pont úgy mint az eredetit ezért, feltételezem igen.
Egy autószerelőről sajnos kevesebb gondosságot kaphatok.

Szedlay Pál

Én is használom, eldobom.
Sajnos a rajta lévő szelep minősíthetetlenül silány, talán nem véletlenül.
Egy kicsit majdnem mindig ereszt, ez sajnos ennél a terméknél általános probléma.
Én sem azt mondtam, hogy nem lehet megtölteni, én nem tenném. Acetilén palack már égett nálam a reduktor előtt, tehát a palack égett. Én azóta félek tőlük.

000000000

Szerintem hagyjuk a témát!
Úgy szakíttatja le a fejét ahogy akarja.
Ez az ő dolga.

Egyébként is már hiányolon a pál hozzászólását, amiben mindenkit jól ledorongol.

robroy007

Szia Libus!

a palack szeleppel van a baj kifejezetten ahogy Pál is jelzi

ha beszerzel egy mini 0,8kg-os acetilén és hozzá passzoló oxigént sokkal jobban jársz ! persze ez sem lesz olcsó de legalább biztonságos és cserébe még cipelni is lehet egy kicsit

oxigén átfejtéshez elég egy mindkét végén csaphollanderrel ellátott cső is, persze veszély van benne főleg az első próbálkozásnál eleve a nyomástartósság miatt arról nem is beszélve, hogy ha túl gyors az áramlás akkor rideg törésen megy keresztül (egyik csak erősen hűl, jegesedik, másik meg melegszik)az egész szerkezet ami ugye egyezik a palack fizikai robbanásával
lehet átfejteni, mert valahogy megtöltik mindet de ezt a picit nem vállalnám be semmi pénzért sem!

acetilén töltés eleve felejtős !!!

minden más gáz akár cseppfolyós is járható kelő bátorsággal és eszközzel

000000000

Egész egyszerűen CSAK egyszeri használatra tervezték a palack MINDEN darabját!
A szeleppel együtt.
Egész egyszerűen csak repessz meg egy PET palackot 10 bar nyomásnál.
Vagy még egyszerűbb, egy bicikli kereket 5 barral.
Mekkorát szól?
És te 150 barral szeretnél játszani olyan anyaggal, amitől a leg kisebb mennyiségű olajszármazék is száműzve van.
A töltőfej tömítésének anyaga?
Az olajat valóban távol todod tartani tőle?
Mi van, ha reped a palack, vagy elszáll a szelep?
Mivel szabályzod a töltési mennyiséget és a nyomást?
Ugyan olyan módon töltenéd, mint az öngyújtó töltő palackot nagy PB palackról?
Ha ott állsz mellette és elszáll, neked a cafatjaidat sem találják meg.

De ha ránk hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!

VighLajos

w0hgtwf3w

rbbhbyvfs

Te használsz/használtál oxigén palackot úgy egyébként?

rbbhbyvfs

Számomra az acetilén palack sokkal durvábbnak, nyűgösebbnek tűnik, olcsóbb és könnyebb a forrasztógázok használata, amit alapból is adnak ezekhez a mini szettekhez.

Ésszel is lehet ezt csinálni, nem rányitni fullra, mint egy golyóscsapot...

000000000

szoba hömérségleten nem sok értelme lene probálkozni oxigén átfejtésel ilyen kiss pakackokal ....
nameg a köolaj származékbol szárnazo reakciokal az komoly neke éget meg kezem ilyen olaj szenyezödés testrészem reduktor felszereléskor  
 ..... lehet szoeakozni saját felelöségre nem csak a mesélendö műhely legendákra![#kuss]

000000000

Dolgoztam olyan helyen ahol láttak olyat aki használt oxigén palackot.

Meg gázkompresszort is láttam, ami 160 barral nyomta a földgázt a föld alá.

Meg földgázos autótöltőt is volt szerencsém, ami 250 barral nyomta tele az autót.

Van egy két biztonsági akármi körépakolva.

Meg olyat is hallottam, mikor a nyomásfokozáson elszállt egy tömítés 160 barnál.

És ez egy sem zárt térben volt, mégis akkorát szólt.

VighLajos

Az acetilént tényleg felejtsd el!
A palack acetonnal átitatott porózus anyaggal van töltve, amiben az acetilént elnyeletik, így közel 20 bar tárolási nyomást el lehet érni. A tiszta acetilén 2 bar körüli nyomáson robbanásszerűen bomlik, acetonban elnyeletve viszont stabil.
Ez viszont nem "városi legenda", hanem kémiai tények.

000000000

400mm kis oxigen palackot alkalmi munkákra mi is töltötük fix csöves töltö adapterel de minimálus menyidég töltödik csak fel amig a nyomás ki nem egyenlitödik.....
nagyobb menyisétet csak kompressoros vagy alacsony hömérségleten fejthetö át .....

000000000

acetilen az bomba akár caak a hidrogen tesolya kényszer nyomási küszöbön....

b4nm7gjvr

Heeely mambó, lecsúszott a bugyi meg a melltartó...Hiányoztál magyarórákról?