Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nekem úgy rémlik, azt mesélte, hogy azért néhányszor 10 öntés után elkopik a lavór.
A zománcot fekeccsel védi, amit elhasználódás esetén újra felvisz.  

000000000

Attól még csiszolni kell nem?
Forgásban levő folyadék felülete parabola alakot vesz fel.

PSoft

Valahogy...így!:)
[#pias][#pias][#pias]
[#nevetes1]

s7manbs8

Ja. :) Gyerek pezsgővel.

KoLa

Gondolhattam volna!!![#falbav][#hehe]

000000000

Sziasztok!Youtube-videókban láttam hogy az alumínium olvadékba mosószódát és valamilyen konyhasó féleséget raknak.Az lenne a kérdésem hogy ezek mi célt szolgálnak?

2f428kduf

Amíg folyadék, igen, azután a hűlés összevissza húzogatja. Használj forgó tálban higanyt, a fordulatszámmal a fókuszt is változtatod (he-he). Persze csak a fejed feletti pontot nézheted.

xsugix

Gáztalanítás (mosószóda) céljából érdemes az ömledék aljára nyomni. Én is így szoktam, eddig nem volt lyukacsos az öntvényem. Salaktalanítás (konyhasó) céljából bele lehet keverni az ömledékbe, illetve egyfajta folyasztószerként működik. Mondjuk itt nem vettem észre, hogy működne, de azért bele szoktam keverni. Én is a youtube, Berényi, illetve az itteni segítségeket figyelembe véve szoktam öntögetni, több-kevesebb sikerrel.

000000000

Csuhás

Készült néhány forgó higanytükrös teleszkóp, általában síktükrökkel kiegészítve. Lásd google: liquid mirror telescope

2f428kduf

Na ja, de síktükröt nehezebb csinálni (szerezni) mint gömb, vagy parabolát.

000000000

viaszveszejtéses öntéshez nem tudja valaki hogy a tűzálló héjat miböl jó csinálni?Olvastam gipszröl is de azt furcsállom.Rezet és alumíniumot szeretnék bele önteni főleg kisplasztikákat.olvastam kerámia zagyrol de a pontos összetételét nem találtam.Ha esetleg tudna valaki segíteni az jó lenne.Minnél szebb felületet szeretnék elérni,a válaszokat előre is köszönöm! [#worship]

3vv2btrhv

000000000

Köszi! írtam választ.

2f428kduf

Ez valami spéci szilikátoldat, tisztaszesszel-sósavval. Ebbe a löttybe mártják a viaszmintát többször is, egyre durvább töltőanyagot (kvarcliszt-homok)szórva rá. Ez megköt, felizzítva lehet bele önteni. Gondolom öntészeti boltban lehet venni, régebben valahol Csepelen volt egy. Egyébként alumíniumot gipszbe is lehet önteni, de előtte alaposan ki-izzítani, úgy 3-400fokra.