Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Vermikulit lapok,tervem szerint egy 50 literes elvágott hordóhoz terveztem olvasztónak.  
Nagyon jó anyag ára 8900ft plussz futár 1100ft.

VighLajos

Azért nézd meg azt a bádogot egy mágnessel!
Ha ráragad a mágnes, akkor tűzihorganyzott vaslemez, ha nem, akkor vagy ón (Sn), vagy cink (Zn).
Hajlítgatás során az ón zizegő hangot ad, ezt nevezik "ónzörejnek". A bádogos-ón is zizeg...

000000000

Nekem nagyon bevált a Vermikulit, jó építést!

6rk75uezn

Épités volt tervben de meg gondoltam magam,igy eladó lett!

000000000

Akkor eltévesztetted a topikot!

000000000

Komolyan mondom megsértettél !
Ennyire hülyének nézel, hogy nem tudok megkülönböztetni egy bádog lemezt a horganyzott vastól ?
De ha lejjebb olvasol írtam, hogy beolvasztottam... Múlt időben, tehát elolvadt az egész, feltételezem, hogy bádog volt, mert ha vas lett volna akkor valószínűleg a VOK tál is elolvadt volna, már ha a pb gáz megolvasztja a vasat !

bznc93pf5

nzwr4gyfk

...de vajon minek az öntésére? Sörben pl. tudok segíteni. :)

xg2w6ib9x

Halihó !

Ma megyek a MÉH telepre viszem vissza a összegyűlt fémhulladékot.
Van kb. 10-15 kg alu vegyesen (lemez, öntvény, nyúzott kábel stb.)
Otthoni fém öntéshez érdekel-e valakit 350Ft/kg áron, vagy inkább vigyem a telepre ?
Helyileg Érden van az alu.

xg2w6ib9x

Nem jutottam mégsem a MÉH telepre úgyhogy holnap még megvan a motyó. Viszont megnéztem és inkább 20kg körül van a súlya (tömege).

000000000

Propán bután gázt szeretnék /11,5kg-os/ átfejteni 3kg-os turista palackba
Segitsetek. Leirás,rajz.

Csuhás

Átfejtésben nem tudok tanácsot adni, de egy megjegyzés: volt hogy több került a palackba, gyakorlatilag folyadék volt az egészben, majd a műhelybe a magasabb hőmérsékleten a gáz szétnyomta  a palackot és leégett a műhely. Szóval figyelni kell.

000000000

Nagyon régen töltettem ilyen palackot.
Úgy történt, hogy a töltendő palack egy bolti mérlegre került. A töltő meg "fejre" volt állítva.
Az illető egy csővel kötötte össze a két palackot. Utána megnyitotta a palack szelepét. Folyamatosan figyelte a mérleget.
Ha a töltendő elérte a kívánt "súlyt" akkor a töltő és a töltendő palack szelepeit elzárta és a töltés megtörtént.
Én ennyit láttam belőle.
Hogy ez így mennyire biztonságos, azt én nem tudom.
Az illető ma is él, pedig "nagyüzemben" ment a töltés nála.

Révész Richárd

Ez így van.
Anyámék szomszédja is így csinálja.
Nam szabad túltölteni és nem lesz baj.