Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Nem sok, de van köztük különbség. A tetőfedő "bádog" szinte tiszta horgany (cink, zink, Zn)

A zamak a szilárdság növelése érdekében a 90% feletti horganytartalom mellett tartalmaz néhány százalék alumíniumot és rezet is.

000000000

A zamakból is van rengeteg.
Amikor autóiparban dolgoztam, ott csak az egyik beszállítónak volt 7  különböző ötvözete.
A hozzáadott ötvöző elemektől függ az ötvözet sziládsága, szívóssága és fröccsönthetősége.
(Al, Mg, Cu, stb.)
Maga a név a német cink, aluminium, magnézium és réz megnevezésekből jön.
Zinc, Aluminium, Magnesium, Kuprum.
De tartalmazhat nikkelt is.

000000000

Ühüm... Köszönöm az infókat zamak ügyben.

További kérdés merült fel. Ha a zamak német mozaik szó, a spiáter is szerintem német elnevezés, akkor mégis miért használnak két féle elnevezést kb. ugyanarra ?

000000000

Köszi. Akkor ha a bádogot beolvasztom és folyik, beleteszek aludrót darabokat meg rézdrót darabokat akkor az feloldódik benne ? sok idő alatt oldódik fel benne ? vagy egyáltalán nem oldódik hanem ötvöző adalékot kell hozzá tenni, hogy zamak legyen ?

ncw4w5nca

Aránylag könnyen oldódnak az ötvözők ha oxidmentesek, és használsz valamilyen folyósítót. viszont én nem javasolnám, mert a zamak érzékeny ötvözők tisztaságára, és ha nem megfelelő az arány a kristályközi korrózió miatt viszonylag hamar széttöredezik.  

000000000

Ez a marshungaria hol van ?
Csak mert odamentem a weboldalukon megadott címre és nem találtam. Körbe jártam az egész tömböt, de úgy sem. Egyáltalán létező cég ?

0ix4d9bfz

Ha ragad a petrós ecset csodákat művel próbáld ki minden alu félénél működik.

0ix4d9bfz

Légyszi rakj már képeket is hol jársz az építésben mert másokat is érdekelne. A kudarcok is. A kínai miért nem nyerte el a tetszésed? Pedig az tűnt egyszerűbbnek. Hiszen erről szólna ez a fórum nem? Bocsi de tényleg nagyon kíváncsi vagyok.

ncw4w5nca

Próbáltad felhívni őket?  

http://www.imgserv.com/images/2015/10/07/1aiImSw.jpg" border=0>

Itt a nagykapura ki van írva.

000000000

Szia

Még csak alkatrész beszerzésnél járok.A boltban ahol én keresgéltem alkatrészeket MKP4 es kondik vannak 100nF os méretben..MKP10 csak 400 nF tól felfelé.. Nekem pedig MKP10 es fog kelleni
wima katalógusa alapján
http://www.wima.com/EN/products_pulse.htm" TARGET=_fnew>link
Itt még jelőli az FKP1 FKP4 es kondikat is mint impulzus tűrő kondik...lehet azok is jók lennének..Vagy esetleg valami más gyártó...
Majd teszek fel képeket... már csak a kondik hiányoznak.

000000000

Persze...
Állítólag 15:30-ig vannak nyitva, én 14:30 kor indultam el hozzájuk, odaértem kb. 14:50-re a helyszínen miután nem találtam meg kb. 10 szer hívtam telefonon de nem volt semmi válasz. (nem vették fel.)
Igen, láttam az ágyak házát, sőt a balra lévő ital és dohánynagykerhez is bementem. az 1-es háztömböt körbejártam, a névtáblákat végig megnzétem.
A weboldaluk színvonala és megtalálhatóságuk alapján eléggé gagyi cégnek tűnik.

000000000

Én annak idején a HQ-nál vettem mindent a hevítőhöz.

000000000

Szia

Igen én is pont HQ tól rendelnék, viszont polypropilen 100nF os kondi 3 fajta van.. MKP4 MKP21 és MKP 75. MKP 75 már drága lenne..MKP10 es kondi kéne de az nincs 100nF os méretben HQ nál..
WIMA web oldalát tanulmányozva FKP1 FKP4 MKP10 es kondik az impulzustűrőek..Esetleg ha be tudnád linkelni , hogy te melyik kondit vásároltad HQ ból az sokat segítene..

000000000

MKP R75 .1 uF 2000 V DC.
Már nem emlékszem, mennyi volt a feszültség a rezgőkörben csúcstól-csúcsig, lehet, hogy elég a 630 V-os is. Kérlek, nézz utána a topikban!