Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Áll még az ajánlatod? A fehérvári találkozón nyélbe üthetnénk az üzletet:)

6rk75uezn

Sziasztok.
Tudom igy nehézkes lehet összehasonlitani és a vastagság se mindegy,de melyik a jobb szigetelőanyag?25mm vastag Vermikulit lap vagy ugyan ilyen vastag kálcium szilikát lap vagy paplan!Köszönöm válaszaitokat.

ncw4w5nca

Mind a három anyag jó hőszigetelő, hobbi szinten használva nincs jelentősége az esetlegesen meglevő különbségnek. Én az árat, hőállóságot, és a beépíthetőséget venném figyelembe.

6rk75uezn

Köszönöm a választ,igen ezekután az ár és a tartóság ami dominál.

6rk75uezn

http://www.gazdabolt.hu/T02721-Vermikulit-100-l-0-2-mm" TARGET=_fnew>Ebből valyon ugyan olyan jó hőszigetelő habarcsot lehetne késziteni?

6rk75uezn

PSoft

Igen,meg van még a cucc!

Írok magán-ban.

ncw4w5nca

Ezzel az a gond hogy tűzálló cement kell hozzá, amivel megtudod köttetni. Viszont azt nem egyszerű beszerezni, és nem is olcsó.De azért itt egy  http://www.youtube.com/watch?v=tTPdybtO-a0&list=PLD2A7F5FD2D3C3088&index=9" TARGET=_fnew>videó Myfordboy-tól, ő perlitet használ. Ha már vermikulit akkor legyen lap, mint ahogy vbodi olvasztója #2135 vagy kalcium szilikátlapból #2516, vagy © pikkpak #2852, vagy   © robroy007 #1783 hibridje. Ha viszont én olvasztót építek, akkor © adren  #3101-ben leírtakhoz hasonlóan fogom megépíteni. De ez annak idején már jól ki lett tárgyalva.

6rk75uezn

Köszi szépen válaszod,és a vermikulitot vagy az épitkezési perlitet nem lehet mással kötetni?pl:samotlisz+vizüveg vagy valami hasonló.Van egy  vödör nagyonfinom bentonitom,azt hova tudnám használni?ha jól tudom öntéskor homokkal keverve.

ncw4w5nca

Vízüveggel is lehet, de én még nem próbáltam. Ki lehet próbálni, elméletileg jó, aztán majd a gyakorlat megmutatja hogy mit bír. A bentonitot a formázóhomokhoz kell keverni, attól tapadnak össze a homokszemek(5-15%)

robroy007

vízüveges habarcs hajlamos szétrepedni
mivel házilag képtelenség normálisan kiszárítani és kiégetni  

sokkal durvábban  fűtünk mint ahogy kéne

6rk75uezn

Ismét köszönöm,olyat is olvastam hogy fehér cement (magas Al2O3 tartalmú kell) + Samott liszt,elvileg ezzel a tűzálló betont lehet hejettesiteni.

6rk75uezn

Ezt a tűzáló betonról olvastam "A bauxitcement csak külföldről szerezhető be, ezért az utóbbi időben hőálló betont legegyszerűbben portlandcementből készítenek. A tűzálló beton töltőanyagaként leggyakrabban samott- vagy kromitőrleményt, ill. kvarctartalmú vagy vöröstégla-zúzalékot szoktak használni.

Portland cementet meg nem körülményes beszerezni:http://www.tivadar.eu/termek.php?product=71_fehercement25kg" TARGET=_fnew>Pl.itt.

2f428kduf

Az "átkos"átkosban volt olyan könyvkiadó:Müszaki Könyvkiadó: még Úrfi koromban dolgoztam az építőiparban, enyémek voltak az emelőgépek. Ennek ellenére érdekelt mit emelgetünk, szak-könyveket olvastam, az egyik írt a portland-cement viselkedéséről a hőfok függvényében. Emlékszem egy mondatra, szinte szórol-szóra: 800 fok Celziusig a szilárdsága emelkedik, fölötte nem vizsgálták, de jelezték, a töltőanyag hő-állósága a döntő. Szóval állja a sarat(hőt)

ncw4w5nca

Nézd nekem ezekkel az anyagokkal nincs tapasztalatom, ezért nem is tudok okosat mondani. Egy biztos, ezek az anyagok sem sokkal olcsóbbak mint a kerámia paplan, de sokkal macerásabb megépíteni, és a szigetelése sem lesz olyan a bekevert tömör anyagoktól. Na meg kétségeim vannak tartóssággal kapcsolatban, és a megfelelő hőállósággal.