Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Csak hogy majd erre a környékemen mit mondanak Portland cement ügyben.Lesz-e nekik vagy sem.

ncw4w5nca

szerintem nem jól emlékszel:)

"A cement maximális kötési szilárdságának elérése után a betonelemnek magas hőmérsékletnek kitett felületein további keramikus kötés következik be. A 600 °C fölötti hőmérsékleten a tűzálló betonok szilárdsága a vízveszteség következtében csökken. A legkisebb a szilárdságuk a 800-1000 °C körüli tartományban, ahol a beton kötése főképpen a szemcsék tapadásán alapul. A tűzálló betonban ebben a tartományban következik be a keramikus kötés, és megkezdődik az ún. összesülési folyamat."

6rk75uezn

Találltam Vermikulit lapokat is,azt hogy ajánlanátok kis fémhordóba?Szögben bevagdosni a helyére és belül kitölteni samotlisztes masszával?
http://kepfeltoltes.hu/view/140924/Koh__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Kép

PSoft

Ha már beton,meg tűz...

Sajnos,volt "szerencsém" látni a pár évvel ezelőtt porig égett nyirádi XPS gyártócsarnokot.:(
Nem tudom mekkora hő keletkezik az XPS hab égésekor,de a vasbeton csarnokváznak bőven elég volt.
Szétrobbant,elporladt beton,csak a rengeteg betonvas maradt az oszlopokból,áthidaló gerendákból.

6rk75uezn

Igazad van.
Maradok a Vermikulit lapnál,mivel vbodi fórumtársunknál már bizonyitott!!
"A Vermikulit sokkal jobb höszigetelő. Nálam már sokszor bizonyított, magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan megolvadt az anyag"

ncw4w5nca

Igen, nézd meg a #3793 említett olvasztókat.

6rk75uezn

Na ez oké,de az egy sima épitőipari beton,én meg  fehér cementes kötésű (portland) elvileg ezzel kötik a tűzáló betont,és samot őrlemény keverékéről volt szó.

6rk75uezn

Megnéztem,meg is köszöntem.A vermikulit már bizonyitott,amit küldtem képet az úgy rendben van? http://kepfeltoltes.hu/view/140924/Koh__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Kép

ncw4w5nca

Nyilván a hőmérséklet nem haladta meg az ezer fokot, és nem következett be az összesülés, vagy a súlyától széthullt mire összesült volna.  

ncw4w5nca

6rk75uezn

Oké,köszi,ennél maradok.

ncw4w5nca

Még annyit. vbodi írta, hogy ahol a láng érte a vermikulitot ott "kinyalta". Oda érdemes lenne tenni samottból védő réteget.  

6rk75uezn

Persze,ha a http://kepfeltoltes.hu/view/140924/Koh__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>képet megnézed úgy is rajzoltam,az egész belseje ki van kenve.

ncw4w5nca

Bocs, nem volt egyértelmű[#rinya]

6rk75uezn

Én azér a vermikulit lap mellé kipróbálom háttérszigetelésként az épitkezési perlitet samottlisztes habarcsal.Majd az eredményekről beszámolok.