Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

vörös színű?
milyen vastag a gumi?  
előmelegítetted?  
milyen meleg a fém?
ajánlanám, a metalloglobus cég direkt erre a gumira kifejlesztett fémjeit. kis olvadáspontúak ezek a féme és nincs bennül ólom

3szwbavt

jaja vörös színű, megnéztem, ebbe a szilikonba nem jó a horganyalapú spiáter-tombak féle fém, hanem a wood-féle fémek jók csak.

dcsaba

Jaja, vörös színű. Olyan centi vastagságú. Elő nem melegítettem. A hőmérsékletet nem tudom, egységesen jól önthető folyadék lett a fém. Egyébként most nem kotyvasztottam, gyári spiáter alkatrészeket olvasztottam be.

ncw4w5nca

A spiáter olvadáspontja már alapból necces a szilikonoknak, ha viszont túlhevíted az már probléma. Mivel jó hevítő berendezést csináltál, így nem nehéz túlszaladni a hőfokkal.

3szwbavt

a konradban van infrás hőmérő, sok mindenre jó

ywathzay

Alumíniumból lépcsős ékszíjtárcsa alapot tudsz, szoktál önteni? Természetesen nem ingyen kell.

ncw4w5nca

dcsaba

Tényleg jó lett, gáztűzhelyen olvasztom az alumíniumot is. :-)
Elhasználtam két kiló szilikont, többet erre nem áldozok. Nekem ez az anyag nem jött be. Viszont itt elakadtam a formakészítéssel...

ncw4w5nca

Ha pontos másolatot akarsz készíteni, akkor csak a szilikon marad http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1128193122&order=reverse&index=2&azonosito=hobbycnc#3612" TARGET=_fnew>itt van adren leírása és egy videó https://www.youtube.com/watch?v=hm-q63j1s14" TARGET=_fnew>itt amivel masszív viaszöntőmintát tudsz készíteni viszonylag kevés anyagból. Természetesen ez csak a kezdet, a viaszmintát be kell ágyazni , kiégetni, és csak utána lehet önteni. Elég macerás, de így lehet a legjobb másolatot készíteni, vagy ha nem sürgős megpróbálok utánajárni a süthető guminak, amibe esetleg lehet spiátert önteni.

dcsaba

Azt se bánom, ha Te leöntesz ebből a táblából néhány darabot... :o)

ncw4w5nca

Megoldható lesz a dolog, de még meg kell építeni a hevítő kemencémet. Úgy is kell a vízhűtéses henger projekthez. Amúgy mekkora a mérete?

3szwbavt

nna ez igy sikerült, sebaj. ha megkeresed Kolost, ő eligazít olyan gumi és fém ügyében, ami neked kell. hivatkozz az itteni fórumra

ncw4w5nca

"megpróbálok utánajárni a süthető guminak, amibe esetleg lehet spiátert önteni."

Utána jártam, és meg is ijesztettek! 15ezer felett van kilója a fluorguminak, ami bírja az 500°C-t.[#ticking] Gondolom ezzel nem kell kísérletezni.  

3szwbavt

a süthető gumi nektek nem jó mert 100 atm fölött tágul amikor sütik, és egy zárt vaskazettában sütik, és azt préselik, hogy ne nyomja szét. bár lehet csavarokkal is összerakni és villanysütőben sütni.