Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

A PB-s mekkora teljesítményű?

jani300

Igen 10KW/normálköbmétert találtam én is .
Egyformák ,teljesítményre is . 17-31 kw .

ncw4w5nca

Ezek szerint a PB-s kisebb fúvókával van szerelve. Azt hittem hogy a PB-s nagyobb teljesítményű

jani300

Úgy kell hogy legyen . A teljesítményt meg a gáznyomással lehet állítani ,gondolom . Meg van minden védelem rajtuk . "Neházolaj" égő donornak voltak .  De most a fűrészpor van napirenden , úgy tűnik nagyon jó lesz .

ncw4w5nca

Az olajégő teljesítménye a Wikipédia adatai szerint számolva 155kWh ad le 15literes fogyasztás mellett! [#wow1]

ncw4w5nca

Én már túl vagyok a fűrészporos korszakon [#nevetes1] Most olcsóbb megoldáson fáradozom.

jani300

Az ABG doksiját nézve jutottam én is a 100-150 re . Beleszámoltam hogy lehet Ő is "nehézolajat " használt .

jani300

Hű a mindenit ! Az ingyennél is van olcsóbb ?
Jó az az apríték égető !

ncw4w5nca

Azért az ingyen sem ingyen van[#nevetes1] Viszont ha a keletkező hulladékot még tovább tudod használni, és azzal komoly összeget takaríthatsz meg akkor az ingyenesnél is van jobb [#vigyor2]

ncw4w5nca

jani300

A hőhasznosítón ,égéslevegő előmelegítőn ,már gondolkodom egy ideje . Úgy is van ventilátor ,csak némi csövezés . Csodálkozom hogy az aprítékos fórumon még nem próbálták . Habár most hogy hónapokat száradt a fűrészpor így is teljesen végigmegy a láng a kazánon .

jani300

Ez érdekes , csak nem értem miről van szó :)
Valamit csinál az olajjal . De mit is ?

ncw4w5nca

Én annak idején dobkazánban tüzeltem a fűrészport, és a forgácsot. Nekem nem volt ingyen 20Ft/zsák + fel kellett szedni, hazahordani, és tárolni. Viszont azóta megjelentek a fagázosító kazánok, azon az elven nem lehetne hatékonyabb aprítékégető kazánt építeni?

ncw4w5nca

Autóköpenyből párol le dízel üzemanyagot.

jani300

Lassan én is indulhatok a fűrészporért . 10-re várnak :) Maga az aprítékégető szerintem tökéletes . A faelgázosító kazánnak viszont a hőhasznosító részét érdemes lehet másolni . Az aprítékégető sem igényel több kezelést mint a faelgáz . Hasábfával gazdaságosabb a faelgázosító az biztos , de kényes a száraz fára . Érdemes az indexen nézegetni ezeket a fórumokat .