Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

dcsaba

a gipsz mennyire hőálló? önteni bele? 450fok?

Rabb Ferenc

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1128193122&order=reverse&index=4&azonosito=hobbycnc#3252" TARGET=_fnew>Inkább itt, a "Szakértő válaszol" rovatban nézz előbb körül

udr95i4vu

Köszönöm a táblázatot.
Természetesen nem oktatsz ki,de az sem lenne baj mert az öntéshez nem értek.Ezért keresném a legjobb megoldást a homok öntésben,mármint a legkeményebb legszívósabb anyagot amit még viszonylag egyszerűen lehet önteni.
Tehát ezek szerint nekem olyan öntőt kellene találnom aki tud ALSi7CU-t önteni?
Ilyet tudnátok ajánlani?
Üdv

3szwbavt

a gipszbe keverj samottport, 1kg gipszhez menjen 1.5 kg samottpor vagy liszt, de semmiképpen sem samotthabarcs.  
ehhez mehet a víz, hogy ivójoghurt állagú legyen, ha ez kiszárad, 600 fok alatt, akkor 1x használatos forma lehet sárgarézig, de ha 660 fokon égeted ki akkor bronz is mehet bele

dcsaba

tnx. maj kipróbálom.

dcsaba

Vettem mégegy adag oxam v1et. Nem b@szik ki velem...

ncw4w5nca

Már kezdtem attól félni hogy feladod:)

pvmyc6p5

Üdv a "szakiknak" !
Felvetődött bennem ,hogy a frekvencia sávokat,hullámokat fel lehet-e használni,fém öntésnél ,hasonló elven mint az alább linkelt videón,hogy a fém kristályrácsai,a kívánt formát vegyék fel,vagy szerkezetileg más és más jellegű anyagot lehessen önteni ,ugyanazon anyagból.
Kísérletezett már valaki ilyesmivel ?
https://www.youtube.com/watch?v=wvJAgrUBF4w" TARGET=_fnew>Hanghullámok

9pk59nuy

Ennek a szerkezetnek amit belinkeltél személyesen én vagyok (voltam)a gyártója. Van köralakú lap is. Egy lelkes kis csapat tervezte egy a németeknek eladott cégnek. Azután ahogy az lenni szokott, a többi gyártmánnyal együtt elvitte a tulaj hatalmi szóval Németországba...

pvmyc6p5

Gratula hozzá,látványos szerkezet !
Azt lehet tudni ,hogy mi pénz egy ilyen ketyere,illetve "házilag" össze lehet -e dobni ,pusztán kísérletezés céljából ?

s2k5ycubj

Egy érdekesség:
http://3dtopo.com/lostPLA/" TARGET=_fnew>3D nyomtatott öntőforma pla-ból aluhoz

Rabb Ferenc

Szerintem PLA-ból  nem az öntőforma, hanem a minta készült. Nagy különbség...

0bn8uxmw

Érdekelne egy ilyen PLA-s öntés.

Akinek lenne kedve kipróbálni a fémöntéshez a PLA mintát, ingyen kinyomom a kivánt formát ha van hozzá modell (na jó ha nem bonyolult megcsinálom azt is ha van rajz)

3vv2btrhv

9pk59nuy

Ha kisérletezni akarsz, akkor könnyen el lehet készíteni. Kell hozzá egy hanggenerátor, egy 20W-os hangszóró, és egy 10W körüli teljesítményerősítő. A lap acéllemez,de csak ócska, nem rugóacél. Ha csakugyan megcsinálod akkor megigérem, hogy segítek neked.