Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

mivel nekem nincs fahulladékom, de van más irányú konkrét megoldásom, ezért csak mint érdekesség foglalkozom vele.

jani300

Köszönöm ez nem volt meg ! Hasonló ahogy a szénből csinálták ? Én a fagáz előállítást nézegettem sokáig . Ennek a gumis dolognak utánanézek . De ezt se szabad szerintem :(

ncw4w5nca

Mindent szabad ami nem tilos[#nevetes1] Nem a szénnél más. Ott az izzó szénre vízgőzt vezetnek. Ez viszont egyszerű hőbontás, pirolízis. Itt hő hatására a gumi egy része elpárolog aminek egy része cseppfolyósodik szobahőmérsékleten. A videóban a gázt bevezeti a tűztérbe, és azzal hevíti a gumit. Hevítés után visszamarad egy faszénszerű anyag, ami pontosan úgy is ég mint a faszén. A lényeg ez:)  

ncw4w5nca

Ja és képződik sok sok hulladékhő!!

3szwbavt

köszi a válaszokat, nekem van ismerősöm, aki a váosi gázcsőre dűznit szerelt, és azt bevezette egy nagy vascsőbe, amibe hátulról levegőt tol ventillátorral, és azzal olvaszt 120 kg bronzt. szóval semmi lángtorlasz, meg efféle csak olyan mint egy malacpörzssölő

ncw4w5nca

Mindegy milyen eszközzel égeted el a gázt, lényeg hogy jó legyen a gáz levegő keverési aránya.

adren nem tudod véletlenül, hogy a te beágyazó anyagodnak mekkora a kötési, és a hőtágulása?  

3szwbavt

Nem tudom, de ezt a gipsz-samott elegyet nem is használják preciziós öntéshez. van az Auren-ben olyan beágyazó, ami asszem 0%os. meg van olyan a Formula Hydrocast-nak is. abban finom kerámia szálak vannak. de egyiket sem használtam.

ncw4w5nca

Valószínű én sem fogom használni[#schmoll2] azon ok miatt amiért te sem[#nevetes1]

3szwbavt

nekem van mindkettőből, de MÉG nem használtam. drága, és üvegöntéshez akarom használni.

ncw4w5nca

"drága" erre gondoltam;)

ncw4w5nca

miért nem jó az üveghez a samottos?  
© glazbox   2013. szept. 12. 07:23 | Válasz | #2937  
Samottal megfelelő arányban kevert gipsz viszont hőálló. Üveget szoktunk bele olvasztani. Vagy valamit félreértek [#confused]

3szwbavt

lehet bele olvasztani üveget, de kényes. nem rogyasztásra gondoltam, hanem 50 kg tömör üvegre. amit 200 órán keresztül kell hűteni.

ncw4w5nca

Az olvadt üveg nem ragad hozzá a beágyazó anyaghoz?

3szwbavt

kicsit, belerágja magát, mert sokat érintkezik vele. de a spec kaolinos kerámiaszálasba nem ragad, de az 100x drágább. de ez csak tizedmiliméternyi és homokfúvással vagy maratással lejön. ha meg csiszolva van az üveg, akkor mindegy.

dcsaba

Ez az oxam v1 egy rakás rossz. felpúposodik és megolvad, ha megkapja a folyékony fémet. a folyékony viaszt talán bírja...