Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Annak idején, amikor először láttam nagyon megtetszett a szerkezet. Ötletes, és ami a lényeg, egyedül is biztonsággal mozgatható a nagy tégely is.

PSoft

Jó is az "öreg" a háznál,vagy a szomszédban!:)

Mikor kezdtem,nekem is volt öreg,nyugdíj előtt álló mesterem.
Rengeteg olyan szakmai/szakmán kívüli dolgot,fogást tanultam tőle,amit az "iskoláskönyvek" még csak említésre se méltattak.

Még,onnan a "miből,mit lehet kihozni" szemlélet.:)
Nem futottunk mindenért a boltba,annakidején...hiábavaló dolog is lett volna.:(

kw484wg29

Elnézést hogyha bele vau-vau, pusztán érdekességként. Ez is lehet egy öntési projekt:
http://www.thisiscolossal.com/2014/08/cast-aluminum-wood-furniture-hilla-shamia/

svejk

A rosszv és a kormányrúd találkozásánál mi célt szolgál a megvastagított rész?

ncw4w5nca

Sajnos nem volt internet, nem volt ez a hatalmas tudásbázis. Kénytelen volt az ember a tudásmorzsákat összecsipegetni, amit véletlenül a mesterek elkotyogtak, vagy éppen el tudott lesni.:)

Látszik hogy öregszem, már nálam is jelentkezik a bezzeg a mi időnkben tünet.:D

ncw4w5nca

Nagyon jól néznek ki, Lehet hogy egyszer én is kipróbálom! Anyám biztos díjazná, ö teljesen odáig van az ilyen dolgokért:)

ncw4w5nca

Nem tudom, ezt a szerkezetet nem én csináltam. Esetleg tippelni tudok, ellensúly.

4umhue7vh

Tényleg jó ez a tégelycipelő, kösz hogy felraktad,  képes lettem volna láncokon lógatva lötyögtetni ki az anyagot.  [#nevetes1]

PSoft

Biztos,hogy ellensúly!

A megvastagított részen a két csavar,a rögzítéséhez.
A csavarokat lazítva,előre hátra tolható a rúdon az ellensúly,így állítja az erőkart az olvadék súlyához.

Gondolom...én.:)

4umhue7vh

Itt a tégelyem. még használva nem volt, ha jól tudom ki kell égetni előtte. ???http://www.imgserv.com/images/2014/08/02/sO1SK0Q.jpg" border=0>

zv42bkt7i

Én is készítettem boxert aluminiumből 4ujjas változatot a sablont papirra kiszerkesztettem körzővel ezt körberajzoltam egy vastagabb papirra próbáltam a kezemre és mikor jónak találtam felranzoltam az adott polisztirol habra.2db -készítettem egszerre amit hibaként tudok említeni:Nagyobb beöntő tölcsért kellett volna készítenem hogy az öntvény tudjon anyagot felvenni még kihülés közben.Ennek oka volt egy egy alig észrevehető homorulat és egy egy hajszálvékony repedés az anyagban szerencsére ez csak felületi repedés volt csiszolás után eltünt.Közterületen viselni és hordani nem szabad,szállítani viszont lehet otthon magánterületen nem ütközik törvénybe tartani és viselni sem.Aluminiumból készítettem de nem 100% tiszta aluminium volt a szilárdsága tökéletes az emberi testben nincs olyan szerv vagy végtag ami tönkre tudná tenni ha jók a méretek akkor a kezedben sem fog kárt okozni!

ncw4w5nca

Jól néz ki. Tudomásom szerint nem kell kiégetni.

PSoft

"...otthon magánterületen nem ütközik törvénybe tartani és viselni sem."

Oszt,ott meg...minek!???:))

PSoft

Nagyon jó a honlap,amit "linkeltél"!
Tele jobbnál jobb "ötletekkel"!

A sajátod is nagyon tetszik,különösen a http://www.faesztergalas.info/nyitott_szegment.html" TARGET=_fnew>szegmentált esztergálás igényes,és jó minőségű,a róla készült https://www.youtube.com/watch?v=rVt_eltBz_w" TARGET=_fnew>videó is.
[#eljen]

zv42bkt7i

Érdekességnek barátoknak mutogati és a vitrinben tartani:)Aki szereti az ehez hasonló dolgokat nagy élmény sikeresen elkészíteni.