Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

ja, BJ nek nem jó az emilje.

frkdv6dyr

ncw4w5nca

berenyimuvek@freemail.hu Ez az email cím jó, a fórumozó adatlapon szereplő nem. Sajnos eddig nem sikerült átírnom   [#nemtudom] Ha tudja valaki, hogy hogyan kell, kérem ossza meg velem a titkot[#worship]

s7manbs8

Az Admin tudja csak átírni, neki kell írni emailt, az a Varsányi Péter úr.

ncw4w5nca

Köszönöm a lehetőséget az elérhetőséggel kapcsolatba, valószínű kérni is fogom,de még nem tartok ott a kemence építésével. Egy 500 A teljesítményű argon védőgázas ívolvasztó kemencét akarok építeni. Két hegesztőgép lesz az áramforrás, ezek folyamatos üzem mellet is tudják 500 ampert. Úgy gondolom hogy 20 kg acélt könnyedén meg tudok vele olvasztani.

ncw4w5nca

Köszönöm a gyors választ, de esetleg nem tudod az email címét?

frkdv6dyr

De jelenleg azért ugye van mit megnézni? Nekem egy kicsike de működő dologra lesz szükségem tervek szerint max alura.

megy a mail is

ncw4w5nca

Tudok mutatni: alu olvasztást, öntést,  homokformázást, van egy léghevítős kemencém sárgarézhez és bronzhoz ( 15kg kapacitás). Igaz a műhelyem átépítés alatt van, de ezeket a sufniban is meg tudom mutatni:)

ncw4w5nca

Köszönöm, de közben sikerült megoldani:)

6rk75uezn

Egy kis kohót készülök épiteni,olvasgatom a fórumot az elejéről,volt aki tűzálló habarcsból csinálta,persze tudom hogy a legjobb lenne kálcium szilikát szigetelő anyagot használni a samott belső és a külső köpeny között,a hagyományos szilikát tégla nem lenne alkalmasabb erre a feladatra mint pl a tűzáló habarcs beton?Egy kis kölcséghatékony kohón gondolkozok.

TROMF22

Nagyon izgalmas dologra készülsz!
Ha szabad megtudni, az ország melyik részében?

ncw4w5nca

Békés megye Gyomaendrőd:)

ncw4w5nca

Jó a szilika tégla is, csak az a probléma vele, hogy sok energia kell a felfűtéséhez. Az én kemencémnek ötvenes samottfalazata van, nem túl nagy, de a felfűtése legalább 25kg bronz olvasztásához szükséges energia kell. Eddig azért nem cseréltem le mert léghevítős, és így kellően költséghatékony.

TROMF22

Köszönöm az infót. Reménykedtem egy hozzám közelebbi régióban[#szomoru1].