Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Olvasztani simán , az ékszerészek is ezt használják , a jó felület azt csak precíziós viaszvesztéses eljárással lehet elérni .

6rk75uezn

Mondjuk egy gipsz formába (egyetlen egyszer öntenék bele csak) milyen felületet vagy minőséget lehetne önteni?

3vv2btrhv

A gipsz maga nemében nem alkalmas az öntésre , a víztartalma miatt . Mindenféleképpen ki kel égetni . És ez szokott probléma leni . Egy helyen kel az öntés és az égetés , nem hűlhet ki.

6rk75uezn

Akkor esetleg ha öntés előtt gázégővel jó melegen tartanám az lehet elég lenne?

3vv2btrhv

Nem , a vizet kel úgymond kiégetni belőle .

6rk75uezn

Tehát kiöntöm a gipsz formát,majd ki égetem a gipszet,de mivel és mennyire?

3vv2btrhv

Nekem amikor ezt csináltam egy elektromos kerámia égetö kemencém volt , abban égettem 960 C fokon , és mellette volt a bronz olvasztó tégelyes kemencém .Kb 400 C fokon kivettem és öntöttem bele a bronzot .

sufnituning

Nekem az jött le, hogy 960 c fokon kiégetted a gipszmintát, utána hűlt, 400 c fokra, és ebbe öntötted bele a bronzot?[#nemtudom][#nemtudom]

sufnituning

gipszforma nem repedt el?

3vv2btrhv

Volt ez a téma már kibeszélve . Olvassátok el a régebbi be írásokat , Szedlay Laci .

Szedlay Pál

Beágyazod egy hőálló anyaggal kibélelt acélgyűrűbe.
A beágyazó kvarcliszt gipsz 2:1 arányú keveréke.
Ezt lassan kiszárítod majd egy előmelegítő kályhában felmelegíted 800 C fokra. Ott tartod egy órát, majd centrifugál öntőgépen megöntöd. Kihűl, kibontod, örül.

Szedlay Pál

A beágyazó masszát nem árt vákuum csészében keverni.
Ha ezek az eszközeid nincsenek meg akkor keresel egy ékszerész és kifizeted amennyiért elkészíti neked. Akkor nem vetődsz árnyékra.

3vv2btrhv

rc2wh7kc

Találkoztam olyan poliurethannal,amivel egyszerüen le tudod venni a sablont 700-900 fokot bir.Bronzöntésre használják.Lelöhelye:Alvin-plast

Szedlay Pál

Ne haragudj, nem vagyok egy vegyész, de nagyon kevés műanyag bírja már ki a 800 C fokot.
A Polyimide nitrogén atmoszférában. De ez megint az ára miatt nem hobby kategória és beszerezni sem egyszerű és nem önthető. Esetleg a kedvemért ha pontos típusnak utána néznél megköszönném. Kérnék rá az Alvin-plasttól írásos szakvéleményt.