Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

[#eljen][#eljen][#eljen][#worship][#wave][#taps]

3vv2btrhv

Mindenre válaszolnak helyettem .

54ip3ywec

:) Megnézném a viasz mintát hogy veszed ki,miután jól beleverted a homokba. A viasz felülete puha,belenyomódik a homok,hozzá is tapad. Vagy nem tömöríted megfelelően. De egyáltalán miért homok ?  
Homokba kemény dolgokat nyomnak.fém,fa,műanyag.
Persze meglehet próbálkozni ezzel is, de ezt kitalálták már pár ezer éve,nem véletlenűl.
[#csodalk]

jani300

Már előre bocsánatot kérek :) Nem igazán frissek az emlékeim a preciziós öntésről ,de annó tanultam róla . Ott igenis viaszminta a kiinduló minta .  Persze nem sima homokformába öntik .A viaszminták füzérbe vannak fűzve , úgy hogy ki tudjon folyni a viasz . És valamilyen folyékony halmazállapotú formaanyagot szárítanak akár többszöri bemártással rá . Ezután a kiégetés közben kifolyik a viasz . Nem kerestem rá , lehet részletekben tévedek ,de azért van ilyen eljárás .

svejk

Megint mondjátok ám... :)
Azt se tudjuk milyen a forma, milyen fémet szeretne önteni.

Az milyen anyag amit kéregként kiégetnek a viaszveszejtésesnél?

svejk

No ezt nem WB311-nek hanem a többieknek szántam.

54ip3ywec

Igen ez a preciziós öntés lényege, hogy folyékony kerámiával több rétegben bevont viasz helyére öntik a fémet. Itt a kérdés a homokformázás volt viasz formával.
Mostmár pld, használnak spéci kétkomponensű szilikongumit is formavételre ,amibe belehet önteni az olvadékot.

54ip3ywec

Igen ,a kérdés rövid részletek nélküli, én meg körberágtam!
Bocsánat!

jani300

Öntés mindkét eljárás :) Csak arra akartam ezzel utalni hogy viaszmintáról igen pontos öntvényeket lehet készíteni után munkálás nélkül is akár . Ez is igen régi módszer . Aki kérdezte feltételezem nem tudta . Az öntő szakembereket nem kívántam oktatni ,nálam biztos jobban tudják .  

svejk

Oda se neki! :)
Mindig így járunk...

000000000

Üdv!
Köszi a sok választ.A mintám most viaszból van,abból kellene egy alu öntvényt csinálni amit az acélöntő használna mintának.Ehhez kellett volna a segítség.

3vv2btrhv

Viaszrol készíts egy szilikon negatívot .Majd vágd -le róla . Ezután öntsd ki gyantával . Ezt már elviheted az öntőhöz .

6bd6ghfs9

Üdv
Új vagyok a fórumon , centrifugál öntés érdekelne. Lehet házilag csinálni ilyen gépet?
Ólom katonákat csinálnék ahhoz gondoltam ezt a fajta öntést.

Üdv
Balu

6bd6ghfs9

Kedves Tibor !

Ez jelent meg a honlapon: Not Found

The requested URL /jewelery centrifugal casting was not found on this server.
Apache/1.3.33 Server at sgforum.hu Port 80