Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Köszi , támogatom !

rc2wh7kc

2-3 hetente megyünk anyagért,akkor tudom megkérdezni.De ha, hamarabb vagy rá kiváncsi,felmész az alvin-plast.hu-ra
Hőálló szerszámkészítés rovatban ráirsz a vegyészre!

Szedlay Pál

Rövidre zártam a dolgot.Felhívtam  a vegyészt és személyesen megbeszéltem vele a problémakört.
Természetesen nincs ilyen poliurethan gyanta.  
Ez így félre vezető információ. Valóban bele lehet önteni a gyantába ami ekkor elszenesedik és ki lehet dobni. Csúnya felületű és nem mérethelyes darabot kapunk. Ilyen alapon fába vagy szinte bármilyen anyagba önthetnénk.
Egyébként felajánlotta " laacika" keresse meg és adnak neki minta anyagot. Illetve felhatalmazást kaptam, hogy az elérhetőségét közöljem.
Molnár József, nullahathúszötvennyölcharmincháromkilenchatvanöt

6rk75uezn

Szia.Nem lenne baj ha küldenék egy mailt,benne egy rövidke videóval hogy az öntéssel kapcsán mi lenne az elképzelésem?Igy könnyebb lenne a segitség.

Szedlay Pál

6rk75uezn

3szwbavt

elnézést mindenkitől, az emailom nyitott, oda lehetett volna írni, és mindjárt meg is kaptam volna... ide azóta nem léptem fel... aki írt nekem, annak válaszoltam, volt, hogy telefonon is beszéltem vele. mégegyszer bocs!

3szwbavt

Berény úrnak nem jó az emilje, és nem tudtam neki írni, ellenben az enyém jó és ő nem írt nekem. Ha gondolja írjon.

ncw4w5nca

Kedves adren.

A kérdéseimet azért teszem fel a fórumon, mert itt is várok rá választ. Ezt teszem abból a megfontolásból, hátha érdekel mást is, és neki ne keljen újra megkérdezni. A kérdésemet több mint egy éve  tettem fel, és nem kaptam rá választ. Miért kellene nekem azt gondolni, hogy email-ben  majd kapok?

Ui:Kérném az Admin-t hogy törölje az email címemet, mert nem tudom beírni az aktuálisat. Köszönöm:)
Üdv. Berényi József

3szwbavt

oks, igaz igaz...  
likapodium, a Mars-nál, asszem 40 kg az árát nem tudom, nekem évekig elég, tán 7500 ft.
alura ott (MARS) van só, gáztalanitáshoz, de jó a sima háztartási só is  
a viaszt én a RATHnál kapható T5 ös 0-1 es samott örleménybe és gipszbe + víz ágyazom, elötte lemosom babaszappan habbal, akkor nem dobja le a keveréket és nem lesz mikrolevegős.  
a keverék aránya 10 liter víz, 8 liter csakis széria heilderberger modell vagy stukatur gipsz, (a többi rossz) és 13 liter T5 samott. ennek egy tejszin állagunak kell lennie.  
660 fokon égetem, akkor az elemi viz is eltávozik, 10 óra alatt megyek fel 660.ra, és tartom kb 30 órát, 50 fok lépcsővel, vagyis lemegy 610-re, bekapcsol, felmegy 660 ra kikapcs és ez megy 30 órát, aztán ha a beömlő salszni már nem galambszürke, hanem fehér vagy rózsaszin akkor kikapcs és lehűtöm, én hidegen öntök, mert akkor jó a gázáteresztő képessége a falnak de ez anyag és darab kérdés is...  
a viaszom, méhviasz, kolofonium, és montánviasz keverék. de ez is kisérletezés tárgya, mert ha nem jó a nagy zsugor akkor meg más kelllene.
a cirkon az mire kell? nem dolgoztam még vele.  
üdv!
ja, most épitek egy 660 literes égetőt, elektromosat, és egy új olvasztót, 40 kg bronzra, az kb 25 kg alunak felel meg, az gázos lesz. mindezt Rath alsitra mat 1400 paplanból. 15 cm paplan, belül coatingal merevitve, (tejföl sürüségü védőfesték)ez a fal 15 cm, és kivül 5 cm KVS vákuumformázott lappal fedem. 6 oldalas fűtés, 10.5 Kw-os.
ha kész, gyertek. nemsoká nyilik a kiállitóterünk és a nyitott műtermünk, ahol végig lehet nézni hogy lesz gondolatból lépésenként szobor. homokformás, és viaszveszejtétes eljárásokkal.

3szwbavt

amugy már több forumról többen voltak nálam, volt aki itt is aludt, és fotózott filmezett, rajzolt jegyzetelt, nemrég inditotta az öntödéjét, és szépeket önt, napi szinten kérdez, telefonál, emilben fotókat küld hogy mi a baj stb.  
nemrég ötvöztem a Fég Army fegyveröntő technikáját, at ékszeröntési megoldást a szoboröntési tematikával, és jelenleg a 3 féle viaszvezsejtéses öntés ötvözésének finomitásával ügyködöm, még a vákuumozás van hátra, de megvan már a szivattyú, 0.7 torr, és a kamra is, 40 cm átm. 50 cm magas cső, 3 cm vastag plexi tetővel allul egy vibromotor lesz, és ki tudom majd a gipsz samott viz keveréket vákuumozni hogy 0 legyen a levegőbuborék.

3szwbavt

persze ez ipari formánál nem akkora követelmény, de jelenleg ott tartok, hogy egy samottgipsz öntőbugában van 80 kis szobrom, 0.7 mm vastagságig a viaszformék, kb 15 cm nagyságú szobrok, és precizen kifolyik minden, még ha egy szobor tömör is és finom karjai vannak közben vagy repülős csipkeszerű haja pld.  
átrepedés nincs, pedig a szobrok 1 cm-re vannak egymástól, egy 30cm átm. x 45cm magas henger bugában van 80 db szobor bezsúfolva. nna remélem valamit írtam is ami kellett ide, ha valaki szeretne kérdeni, akkor irjon az emilemre és akkor feljövök ide, és itt válaszolok... üdv urak!

designr

Szia.Jó látni hogy vannak akik nem rejtik-titkolják a technikát..a fórumról jó pár embert érdekel az öntés..attól pedig szerintem szerintem nem kell tartani hogy valaki veled konkurálna..szóval most már lessz kitől kérdezni..Köszönjük....