Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hirdetés figyelő

Indította gaben, 2024 április 09, 16:05

Előző téma - Következő téma

bundyland

Szia !

A 200-asból vettem egyet én is de a pénzt már nem fogadja a vevő (csak ott áll). Pont a múlt héten jártam így 5C tokmánnyal.

KoLa

" megkülönböztethetetlen"[#eljen]

'megkülönböztethetetlenül' viszi a leghosszabb magyar szavat' ma ezen a fórumon!grat!

Istvan0728

Sajnos én is jártam így az ebay-jel. Azt a tanácsot kaptam, hogy ami feltűnően olcsó, ott minden esetben ellenőrizzem le az eladót, nézzem meg a profilját, az elmúlt egy év eladásai alapján a visszajelzéseket és csak 90% felett minősített eladótól rendeljek, mert egyre több a "fal" profilú eladó akik rontani akarják más üzletét vagy csak adathalászok.

designr

Álláshirdetés..sosem lehet tudni..
Lehet valakinek kapóra jön.
Állás Nyíregyháza.

designr

Meglepően jó ár-érték arányú oszcilloszkóp.
Okosítva 100Mhz-ig megy..sok ingyen opcióval.
Rigol DS1054Z

svejk

designr

Mondjuk az ingyen plusszokat azért rakták bele mert rájöttek hogy a serialból hogyan kell a letiltott opciókhoz való hozzáférést megoldani..
Mikor kiderült a cég erre korrekt volt..ezután ingyen adja inkább ne hekkeld..
A 100Mhz okositás az még működik..

designr

Viszont vigyázni..a képen nem az akciós szerepel hanem egy analitárral szerelt..nehogy megtévesszen valakit..
Bár ha van 4 csatorna már nem nagyon kell analizátor..

svejk

Ismered testközelből a műszert?

designr

Ismerkedünk..de okosabb nálam..

svejk

[#nyes] ez a legnagyobb baj ezekkel...
Egy hagyományos bármilyen ismeretlen szkóppal pár perc alatt dolgozik az emeber, ezekhez meg pilótavizsga kell. :(

snapscan

Azért a gyors használathoz nagy segítség az "auto" nyomógomb. Ez ráállítja a jelre a triggert, beállítja az időalapot és az erősítést, kidobja a jelet és az adatokat a képernyőre, kész. Nekem egy öreg TDS210-es van, öröm vele a "munka", és nagyon hamar megtanulható minden funkció. Egy ilyen használata után már soha nem sírnád vissza a régit, hidd el:)

designr

Így van..nagy segítség az automata beállítás ha már összekeveredtem..
Nekem nem is annyira a műszer nagy tudása a gond..jó hogy mindent tud..hanem az elektronikai ismereteim hiánya..ami nehezíti a munkát..
Az emlitett TDS210 most van jó áron..
Tektronix TDS210

Csuhás

Otthon nekem is TDS210 van, remek műszer, talán egyetlen hibája hogy lehetne egy kicsit hosszabb a jelmemóriája.
Ami miatt verhetetlenek ezek a műszerek az a peakdetetct mód ahol másodperces eltérítésnél is láthatod az egyszeri 100nS-es tüskéket, ezt nem tudja egyetlen analóg sem, pedig nagyon jól jön hibakeresésnél.

A cégnél használt mdo3024 szkóp másban is veri az analóg műszereket. Melyik analóggal lehet egy általam generált  kód beírásával majdnem kétszeresére növelni a sávszélességet 200 -> 350Mhz megnövelni a spektrum analizátor sávszélesség 200Mhz -> 3Ghz és bekapcsolni egy digitális hullámforma generátort és egy 16 csatornás logikai analizátort, voltmérőt, protokoll analizátor funkciókat ? :- ))))

LittleSV

Nekem TDS3032B van, igaz az 1. csatorna használhatatlan, mert egyszer sikerült egy leválasztás nélküli áramkörben nem megfelelő impedanciás beállítással mérni egyet.. Azóta minden induláskor kiírja hogy az 1. csatorna bemeneti osztója túlterhelés miatt le van kapcsolva.. Alkatrészt nem találok hozzá, és a javítás is elég kétséges az ismeretlen ic-k és a kerámia áramkör miatt. Pedig sokszor kellene két csatornán mérni.
GPIB, soros, párhuzamos portok no meg floppy drive van benne, de egy sd olvasó vagy usb kapcsolat azért jobb lenne.